Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı Sorunu / Radeon Settings:has stopped working


punishmyheaven

Öne çıkan mesajlar

gectigimiz günlerde kücük bir bilgisayar yükseltme işine girip, sapphire rx 480 nitro 4gb ekran kartı aldım, yanında 2133 mhz ram ve işlemci soğutucusu da aldım noctua'nın.

herneyse, gtx 660ti ekran katımın driverlarını kaldırıp, yeni cihazı takıp tertemiz bir kurulumla başlamak istedim lakin sürekli "radeon settings: host application has stopped working" diye alınca herhalde beceremedim diye düşündüm. (bilgisayar açıldıktan hemen sonra herhangi bir işlem yapmaya çalışınca böyle oluyor..) neyse temiz bir windows kurdum, biosumu son sürüme getirdim, tüm o/c ayarlarını fabrika ayarlarına getirdim, tüm windows güncellemelerini yaptım ama nafile. hata vermeye devam ediyor.

temiz kurulum adına ddu ile tüm sürücüleri silip yeniden son/(daha sonra eski) sürücüleri yükledim ama bu da sonuç vermedi. event raporunda "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered." diye bir hata gözüküyor.

rx480'i söküp 660ti ye geçince gerek stok ayarlarda gayet stabil çalışıyor. 2-3 gündür kafayı yemiş durumdayım.

sistemim aşağıdaki gibi; fikirlerinizi bekliyorum :(

Intel Core i5 2500k
Gigabyte z68x-UD3-B3
G.Skill Ripjaws DDR3 2x4GB 2133mhz
Sapphire RX 480 Nitro 4gb
Noctua DH14
Cooler Master 650w 80+ PSU
Corsair Force LS 240GB
LG Flatron W2486L
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sandy Bridge'ler 1.65V ramle de çalışıyor benim bildiğim. RAM'de sorun olduğunu düşünüyorsan Memtest'le kontrol edebilirsin.

480 stock clock'ta bottleneck yapar da overclock'la çok sıkıntı olmaz.

Yeni aldığın ekran kartı bozuk olabilir düzgün çalışmıyorsa, başka birşey gelmedi aklıma. Benchmark falan bak Unigine Heaven falan, sıcaklıkları kontrol et, ne zaman hata verdiğini kestirmeye çalış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında Radeon Catalyst yükleyecem diye kasmana gerek yok.

AMD sürücüleri, C:/ de AMD klasörü altında onları Unpack ediyor. O klasörü al, bir yere kopyala. Ondan sonra toptan kaldır AMD sürücülerini, Ekran kartı Standart VGA gözüksün.

Direk Donanım yöneticisinden VGA sürücü güncelle de, bilgisayarımda ara, O AMD klasörünü göster. Sadece sürücüleri çekecek. Yükleyecek , olay tamamdır. Gereksiz radeon catalyst, settings, bilmem ne gerek yok. İlla overclock yapacam, Fan hızı ayarlayacam, bilmem ne olacak diyorsan MSİ afterburner yükle onun üzerinden yap.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sürücülerde o zımbırtı kapalı, yüklenirken setting onu restarttan sonra açıyor.

Neyse lazım ise illa sana tee vista zamanlarından bir çözüm önereyim. Ne kadar garip gelse de çalışıyor.

C ye gir kullanıcılar klasörüne sağ tık yap. Sol tarafta C olarak tree yi aç, orada da kullanıcılar klasörü gözüksün. Normal C görünümde sağ tık yaptığın kullanıcılar klasörüne Genel tabın altında Gizli diye seçenek var, Ona tik koy alt dosya klasörlere de uygula de. Uygula tamam diye bas. Normal C kullanıcılar kalsörü görünümden kaybolacak.

Yan tarafta Duran Tree görünümde gözüküyor olacak ama , şimdi de orada, Kullanıcılar klasörüne sağ tık, Genel tab altında Gizli yazanın üstünde tiki kaldır, alt kalsörelere uygula de. Uygula tamam de. Olay tamam dır. Radeon settings sorunsuz çalışır. Vista ve 7 de oyle idi, windows 10 da da farklı olacağını zannetmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman yukarıda donanım yöneticisi üzerinden yazdığımı yap, sinir olmaktan daha iyidir.

Ama olay Windows ve Radeon Catalyst arasında bir sorundan kaynaklı.
Windows 7 de service pack 1 yüklemek gerekiyordu , ancak düzeliyordu.

Bu sorun tee 2011 senelerinden beri var. AMD şu catalyst panele geçti geçeli, garip garip hatalar oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

punishmyheaven said:

peki abi yeni win7+sp1 kursam olacak mi diyorsun yani, bana o'da uyar çünkü. kaldı ki sadece sürücüsünü yüklemeyi deneyip olmazsa diye düşünüyorum bunu sadece.


windows 10 kullanma mecburiyetin yoksa kur, nasıl olsa kaybedecek bir şey yok. Ancak zaman kaybedersin. Olursa sorunsuz sürücülerin olur.

Net framework kurmayı da unutma tabi Catalyst onu istiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...