Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Last of Us: Part II


Lopeth

Öne çıkan mesajlar

dün bitti sonunda. uzun uzadadıya yazacaktım ama en baştaki o hevesim kalmadı. o yüzden kısa bişey yazayım, spo yok.

21 saat sürdü ki hızlı oynadım, o kadar içerik koymuşlar ki 8-10 saatten 3 episode diye yedirebilirlermiş. ve bu içeriğin %95'i sürekli yeni çevrede geçiyor. öyle 100 saat gameplay yaptık ama aynı yerde dönüp dolaşacaksınız oyunlarından değil. baya ben yoruldum artık yeni yerler görürken. ve öyle ki iç dış hepsi dolu dolu. dünyanın detayını basmışlar, tek bi sefer oynamayla hepsini görmek zor. 

ama çoooook uzatmışlar, kötü bişey değil bu tabii, ben bitireyim de işime gücüme bakayım dediğim ve olmasa da olur dediğim şeyleri koyduklarından oldu biraz. 

Hikaye'ye burda değinmicem, sevdiğim şeyler oldu, sevmediğim şeyler oldu. Bol bol alttan altan cringe edecek şeyler de yaptılar. Ama tatmin eden bir hikaye, yani bittiğinde Game of Thrones gibi değil, Breaking Bad gibi hissetirecek (olaylardan bağımsız, hikayenin ne kadar iyi tamamlanması konusunda). Cringe'ler dışında bazı zorlama anları da oldu 3-5 ama görmezlikten gelinebilir onlar.

 

Teknik açıdan kötüydü. Hem beklentim yüksekti, hem de genel çıtayı rdr2'den sonra yükseltmiştim. Bu oyun Rockstar'ı gözümde god tier'ın da üzerine taşıdı. ps3'te gtav, ps4'te rdr2 gibi bi oyun yapmak zaten imkansızı başarmak diyordum ama konsolu Sony'nin kendi stüdyosundan daha hakim kullanmaları daha bi hayran bırakıyor.

Neyse zaten pek yenilik yapmamışlar tech bazında, genel olarak gameplay de baya aynı zaten. Parlayan yönleri AI ve animasyonlar. Animasyonları zaten bekliyordum ama o da dip düşürecek seviyede değil. Yani şimdiye kadar gördüğüm en iyi oyun içi yüz ifadeleri ve vucut hareketleri var, ama en iyi olma seviyesine çıkıp orda kalmış ötesine gitmiyor. AI dediğim gibi baya zorlayıcı, oyun zor bu arada. Bi de zorluk seviyesini 4-5 kategoride ayarlıyabiliyo olmak baya güzel, yani çıkacak eşya sayısı, companion agresifliği, enemy damage'i vs hepsi ayrı. 

Ama görsel olarak hüsran oldu benim için. Tamam güzel ama standart seviyede, o güzellik de tech'den gelmiyor yani tamamen artist'lerin hayvan gibi emeklerinden. Hele ilk bölümde aynı kadından 4-5 defa görmek (%95 koridor oyunu olmasına rağmen), etraftaki herşeyin takoz gibi gram kıpırdamaması, ne bilim karla etkileşimin olmaması, aynı animasyonu döndüren temas edemediğimiz koruma kalkanlı karakterler falan çıkınca karşıma direkt kontrast oldu. Sonradan alıştım heralde o yüzden yadırgamadım ama ilk giriş baya tırt hissettirdi. Texture'lar falan da zayıf görünüyodu baya. Ara sahne modelleri çok iyi ama oyun içi Ellie bile yakından kötü görünüyor. Sanki PS5'e kasıyolarmış da sonra 4'e çıkarmışlar gibi.

 

Spo içeren kısmı hakkında şimdi konuşmayayım, henüz oyun bile çıkmadı. Siz de bi oynayın şeyttirin de sonra tartışırız. Oyun parasını en çok hak eden oyunlardan biri, dediğim gibi 3 oyun parası falan hak ediyor hatta. İlk oyunu sevdiyseniz bunda çooook daha fazlası var. Hatta ilk oyundaki bazı kötü noktalar da temizlenmiş. Gameplay dediğim gibi çoğunlukla aynı, bi işte yenilik diyebileceğim elektrik kablo taşıyarak puzzle çözmeceler falan dikkatimi çekti. Daha vardır heralde ama aklıma gelenler bunlar. Neyse oyunun asıl tartışılacak yeri hikayesi ve bunu işleyişi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...