Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bina ve internet altyapı sorunsalı


applev0dka

Öne çıkan mesajlar

Selam gençler simdi ben gecen hafta yeni bir eve tasindim sifir bina, zeki (!) müteahhit insaat sirasinda altyapi başvurusu yapmamis.

Bugun dilekce verdi babam su su adreste hizmet alamıyoruz alt yapı yok diye gayrettepe genel müdürlüğe.

Onlar 4-5 ayi bulabilir demis wtf ??

Simdi 4-5 ay gecmez dogal olarak. Masaustu pc kullanıyorum soyle uygun winn falan filan bisey var mi yuksek kotali ? Nasil oluyor o olaylar.

Ya da sureci hizlandirmak mumkun müdür

Help me plsssss
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de geçtiğimiz mayıs ayında sıfır binaya taşındım. İlk taşınan bendim ve aynen binada alt yapı falan hiçbişey yoktu. Telekomla görüştüğümde sana dediklerinin aynısını dediler. 5-6 ayı bulabilir vs. Sonra binanın yakınlarında turksat kutusu gördüm. Aradım konuştum. 1 hafta içinde geldiler kutu koydular binaya, internet vs halloldu. Bi ara onlarla konuş eğer sokakta varsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haa yeri gelmişken sorayım bizde iskan henüz çıkmadı o yüzden elektrik ortak ve şantiye elektriği. psu hx1050 şu.

https://www.amazon.com/Corsair-Professional-1050-Modular-HX1050/dp/B0090I9VVC

apartmanda asansörler çalışınca, bi buzzing sesi geliyor kasadan. sebebi bu o zaman? ama regülatör vardır herhalde aşağıda, 2 aydır böyle kullanıyorum. bir ups alayım mı hemen?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim arkadaşın babası apartman yaptırdı adam komple. eski apartmanı yıkıp yerine yenisini yaptılar aile apartmanı. yıkılmadan önce binada bulunan interneti bina yapıldıktan sonra geri vermedi ttnet. port yok dediler. eskisini veremeyiz başka yere atanmış mı bişey dediler. santralle araları 500m falan. port yok. welcome to turkey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bağlanana kadar idare edecek internet şart diyorsan wifi ile dağıtan yerel firmalara bak,
hemen hepsi mahalle bilgisayarcısı aile şirketi kafasında, pingler fırlayıp durur oyun oynayamazsın ama normal surfing + torrent için yeterli geldi bana kullandığım 4 ay süresinde.

edit: hiç altyapı ihtiyacı olmaması + ucuz olması da güzel yanları işte

şehir yazmamışsın ama şurda var liste
https://forum.donanimhaber.com/m_117123486/tm.htm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herhangibi bir standart bekleme tabi. Misal bu yaz aydin'da 4 mbit'e 20 lira ödedim aylık. Akk yok. Çatıya yada ev yüksekse balkona bir alıcı takıyorlar. 100-150 gibi bir kapora veriyorsun buna belli bir süre kullanırsan yarısını falan geri alıyorsun sözleşmede yazar. Bunu kendi ana cihazlarının oldugu yere ceviriyorlar oldu bitti. Btk lisansları var ama firmadan firmaya kalite
çok değişir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim müteahhit tam malmış. Telekom firmaları, en azından Türk Telekom, müteahhitlerin başvurularına göre bütçeyi oluşturuyor ve bütçesi yettiğince belli finansal analizler sonucunda bazı projelere onay veriyor ve bütçe aktarıp yapımını sağlıyor. Eğer başvuru yapmadıysa yatırım miktarına göre belki nispeten erken gelebilir ama 5-6 ay iyi bir ihtimal bile olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl sorun iskanı olmayan evin satılabilmesi.

İskan olmadan ayrı su bağlatamazsın, elektriğe suya fazla para verirsin. Mütahiti zorlayın elektrik - su daha önemli internetten. Kat mülkiyeti de yoktur iskan yoksa arsa tapusudur. Şerefsiz mütahitler bunları bitirmeden satıyorlar evleri sonra ortadan kaybolabiliyorlar. Mütahitle acil olarak iskan olayını çözün. İstanbul'da Turksat'ın olduğu bir sokaktaysanız büyük ihtimalle eve gelip bağlarlar. Onun da kanser ettiği vakadır. 3. bir firma şansınız yok diğer hepsi TT altyapısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı problemleri ben de yaşıyordum valla. İskan yok, su - elektrik ortak, ttnet yoktu vs.

Interneti Uydunet'le çözdüm ilk haftada, ttnet'ten kat kat daha memnunum. Bi geçenlerde herkesin yaşadığı interneti kıstıkları dönem problem yaşadım o kadar.

Elektrik ve su faturalarımı da iskanlı evde oturduğumdan daha az ödüyorum, o yüzden fak iskan tbh. Şaka bi yana 2-3 ay içerisinde alınır dediler, 8 ay geçti hala ses yok. Geçen mimarla konuştum, yılbaşına kadar hallolacak dedi ama bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...