Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mithat'ın Maceraları


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Kripto paralarla alakalı yazıyorum ya. 5 liralık lahmacun vs 500 liralık lahmacun gibi işler, "binance vs coinbase" falan gibi topikler. Yakında "this trader earned 5000 dollars in a single day, how he did it will shock you!!" falanlar gelir. Para clickbaitte agalar ?,

edit : ingiliççe yazıyom.

Mithat tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.10.2021 at 12:21, Liebe dedi ki:

o maillerden totalde 3-4 tane falan var ya yeme bizi, hep aynı metinler döndürülüp döndürülüp kullanılıyor.

Mail değil la, bildiğin blog post işte.

 

 Bu kadar tırt şeyler yazmıyorum zaten daha düzgünler, anlatmaya üşeniyorum. Kısacası yazı yazarak para kazanıyodum bu topik başladığında, çok azdı o zamanlar, zamanla üstüne koya koya daha çok oldu şimdi güzel kazanıyorum. Gram planlarımda yoktu bu, ama para verilince bende yapmaya başladım, devamı geldi.

Mithat tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dolarla ödeme alıyorum. kelime başına 3 cent bi yerle anlaşmam. 100 kelime 3 dolar ediyo. Ama senin mantık başka bi yer daha var, orasıda günde nerdeyse 10-11 sayfa yazıdırıyor, ki bu da 5 bin kelime falan demek, 55 dolar ödeme yapıyor, o da kelime başına 1 centten az falan ediyor galiba ya da yaklaşık olarak o kadar. Liraya vurunca güzel oluyor ya, dolar olarak çok gözükmese bile x10 yapıyorsun bir anda güzel para oluyor ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cp 3'ün 1i yapılabiliyor. Geçen yazdığım bir şeye %4 geldi diye uyarı yedim asdgsadgasdg. %4 ne lan zaten ben bilgi işi yapıyorum bir bilgi yazısı diğerinden ne kadar farklı olabilir.

Bitcointalk diye bi forum var kripto ile ilgili, ilk orada bulmuş seneler evvel, sonra redditten hep buldum, orada jobs4crypto diye bi subreddit var arada çıkıyor yazı işi.

 

edit: gelirde o kadar az değil lan ? çalıştığım saate göre az tabii ama bugüne kadar böyle bi maaşım olmamıştı, geçen bi yer şuan kazandığımın yarısını teklif etti normal ssk'lı öyle ofise gitmeli falan bi iş için. Sadece saatleri çok aşırı yoğun.

Mithat tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

 Daha önce buraya yazmıştım hayatımın kötü bir dönemini. Otelden insanların çıkarıldığı, ankarada patlamanın olduğu, hastalandığım ama en önemlisi kuzenimin kanserinin artık geri döndürülemeyecek seviyeye geldiğini öğrendiğim bi 72 saat vardı. Kuzenimi maalesef ondan sonra kaybettik, daha henüz 26-27 yaşında hayata gözlerini yumdu. Geriye dağılmış bir aile, ve hala boş boş dolaşıp, oğlunun mezarının çok uzağına gidemeyen bir baba bıraktı.

 

Bu allahın cezası hastalık tekrar girdi hayatımıza. Bu sefer kayınvalidem yakalandı maalesef. Pankreas kanseri teşhisi kondu dün. Son 1 haftadır zaten CA19 değerleri yüksek olduğu için şüpheleniyorduk, fakat diğer bütün değerleri mükemmel düzeyde olduğu için konduramıyorduk. Önce dedik değildir, sonra dedik iyi huyludur, ama yok yok yok lanet olasıca şey maalesef bildiğimiz kanser. 

 

 Bu durumda olabilecek en "iyi" haber, hiç bir yere sıçramamış, damarlara bile değmeyen, tamamen kendi bölgesinde olan bir tümöru olması. Whipple isimli bir ameliyat olacak koç hastanesinde, fena hastane değil aslında, doktorları falan genelde hep iyi çıkar, yani şuana kadar eksiksiz bize hep öyle denk geldi. Zaten yıllardan beri gidip gelmekten dolayı tanıdıklık oluştu, bakan doktorda kayınpeder pankretit geçirdiğinden dolayı belkide 5+ senedir aileyi tanıyan bilen bir doktor, sağolsun çok iyi ilgilendi bizimle.

 

Şimdi önümüzde ki süreçte bu ameliyat olunacak 1 hafta sonra gibi duruyor, tabii ameliyata uygunsa olacak bu, fakat değerler hep iyi ve güzel olduğundan olma ihtimali yüksek gibi. Ondan sonra bir kaç seans sadece kemoterapi alacak nolur nolmaz diye, ki hep olurmuş bu. Fakat ameliyat sonrası 20 kadar lenf nodu alınacak, asıl olay orada patlak verecek, ne kadar çoğunda tehlike varsa, o kadar çabuk tekrar çıkabilir, ne kadar az/hiç olursa o kadar ertelenebilir.

 

Fakat doktor gerçekçi davrandı, inatçı bir kanser türü bu maalesef dedi, evet pankreasta bir daha çıkması zor, imkansız değil ama zor. Fakat bu lanet vücudu dolaşıyor olabilir, ki pankreas kanseri geçirmiş kişilerin çoğunda bu böyle, ondan bu kadar tehlikeli deniliyor. Belki 1 sene, belki 3, belki 5 sene sonra belki de 10 sene kim bilir, tekrar ve daha agresif bambaşka yerinde çıkma ihtimali var. Bu sefer bir ameliyatla hemen kurtulmak kolay durmuyor.

 

Kayınvalide dediysem kayınvalide gibi değil, gerçekten annem gibi benim için Hatta annemler erdeğe taşınırken "nasıl olsa ablam var başında, hiç çekinmeden gidiyorum" demişti, o da ablası gibi sever kayınvalidemi. 18 yaşından beri yanındayım, daha evlenmeden onlarda kalırdım, hastalanırdım bakardı, kötü olurdum doktora götürürdü, lan ben yazılımcı olucam dediğimde işten istifa etmemi ilk söyleyen o oldu, yazılım kursumun parasını ödedi, kiramızı o ödedi kiramızı, bu devirde kim damada "işten çık, kursunu ve kiranı ben ödicem, sen hayallerinin peşinden koş evladım" der? Manyak mısınız abi, senaryo diye yazsam bilim kurgu bu derler. Hem maddi ama en önemlisi her daim manevi yanımda oldu kadın.

 

 E hadi ben dik durayım, hanımın yanında dik durmam lazım, o zaten annesinden iki dakika uzaklaştığı anda başlıyor hüngür hüngür ağlamaya, napsın kız annesinde pankreas kanseri var dediler. Zaten kayınvalidelerde kalıyoruz 10 gündür, büyük ihtimal daha aylarca kalırız burada. E kayınpedere sahip çıkayım, adam kafası kesilmiş tavuk gibi her yere dolanıyor, naptığı tam belli değil, 50 yıllık eşine pankreas kanseri dediler baba, adam kime ne diyor ne yapıyor belli değil ki, delirdi adam tabii, sinirlendi anlamında değil, baya kafa gidik gibi, aynı şeyleri falan tekrarlıyor farketmeden. Kayınbirader yine daha iyi, sessiz sadece, susuyor o, sanki söylenmesi gereken kelimeler henüz daha icat edilmemişcesine susuyor. Ağzını açsa, ne diyecek ki? Ne dese, neyi değiştirebilir ki? Susuyor sadece, sanki konuşmazsa belki o zaman gerçek olmazmışcasına susuyor.

 

E ben? Bana kim dik duracak? Annem diyorum, hayallerini kovala diyen kadın diyorum, hastalandığımda çorbamı yapan, koca şehirde kimsesiz kaldığımda bir gün bile kimsesiz hissetirmeyen, hangi hastaneyse hangi hastane, hangi doktorsa hangi doktor kovalayıp iyisini bulup tedavi ettiren, her daim başımda duran kadın. Tamam ilk 18 sene yoktu, ama sonrasında hep vardı, ve pankreas kanseri. Ormanda devrilen ağacı kimse duymazsa gerçekten ses çıkarır mı? Onu bilmiyorum ama ben ağlarsam ve kimse duymazsa, ağlıyor muyum? Yetmiyor pati, yetmiyor tek başına gizli gizli ağlamak, gerçekten "dağlara taşlara" diyorlar ya, aynen öyle dağlara taşlara haykıra haykıra ağlamak, bir sürü insanla bir araya gelip, deliler gibi ağlarken teselli edilmek istiyorum sanırım. Belkide inanılmaz bencilce, olan bana değil, yaşayan çocukları var, eşi var, ablası var, yeğenleri var, var oğlu var. Ben sadece damadım aslında, belki de hiç hakkım yok bunu istemeye. 

 

O yazdığım 72 saat gerçekten çok kötüydü, umarım bir daha aynısı yaşanmaz ve o kadar kompakt kötü olmam dedim o dönem. Sanırım bu 72 saatin karşısında o dönem çocuk oyuncağı gibi duruyor şimdi. Yine benzer işler, fakat bu sefer çok daha yakın, ve bu sefer çok daha yanlız, bu sefer çok daha içimde. Lütfen, lütfen daha kötü 72 saatim olmasın, bir kez dahayı kaldırabileceğimden emin değilim. Gerçi kaldıramayıp napabilirim, yaşıyor insan, sanki hiçbir acı çekmemişcesine dönüyor dünya. Acılar geçiyor, yaraları kalıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buyuk gecmis olsun, umarim atlatirsiniz. Ne yazik ki kanser artik insan hayatinin bir parcasi ve piyangonun kime vuracagi belli olmuyor. En azindan erken evrede farketmissiniz ve iyi bir saglik hizmeti alma firsatiniz var. Hem anladigim kadariya herkes yaninda kayinvalidenin, bu da cok onemli. Birbirini destekleyen aileler azaldi, bir tanesine sahip oldugunuz icin cok sanslisiniz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun. En azından ameliyat fazını geçmemişsiniz, şansınız var bu kadar olumsuz düşünme. Tekrarlamadığı durumlar da oluyor. Bu gibi durumlarda güçlü durmayı başarmak çok önemli, kendi içine ağla ama onların yanında sıkı dur derim. Umarım sorunsuzca atlatırsınız. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...