Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RIP what.cd


bajazet

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Eglence bu, tuketmek hakkin filan degil. Eger parasini vermiyorsan kullanma.


Tüketmek tabi ki hakkım, The Wire' ı mesela 6 kere izledim ve deli gibi de keyif aldım. Şimdi TR de yaşıyorum diye HBO dizilerini izlemek hakkım değil mi ? Hadi oturup tamamen kendimi dışarı kapatayım, Netflix' in tenezzül edip TR' ye açtığı içeriği izleyeyim ama kalite olan 120339013990 yapıma erişme imkanım olmasın, sonrada yatarken "Oh çok şükür bugün de Torrent kullanmadım" dememi bekleme yani.

Hani fiyatların pahalılığından falan da yakınmıyorum, korsan destekçisi falan da değilim. Ama Netflix denen zıkkımı savunacak kadar hipster değilim abi. Ver contenti, US vatandaşıyla aynı şeyleri izleyeyim, her ay çatır çatır parasını da vereyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

what.cd den önce korsan indiriyordum , whatcd ye üye oldum şu an 50den fazla albümüm var bunları satın aldım (küçük bir şey gibi gelebilir ama bir şey sonuç olarak), whatcd kapandı yine korsana devam.

korsan deyip geçiştirilemeyecek kadar güzel bir yerdi whatcd.
hayır kapanmadan 2-3 gün önce kanadadan bir arkadaş albüm satın almıştı (benim alamayacağım)sadece ben istedim diye. en son konuştuğumuzda kargoyu bekliyordu. hangi mecrada bunu yapan birisi çıkar? hayır varsa cidden bilmek istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bu man in the middle'lara fitil oluyorum. x kişisi gidiyor scientific bir şey yazıyor mesela. sonra bunu dergiye kabul ettiriyor. sonra sen dergiye para verip alıyorsun.

halbuki x kişisi belgeyi yazıp xscientificpapersxbasic.com gibi bir şey yapsa ona para bassak mis gibi hem adama kâr hem bize ucuzluk.

umuyorum önümüzdeki 10 senede bunlar bitecek. herkes gidip 30 liraya donanım alıp iki klikle evinden bir şeyler host edebilecek inşallah.

aynı şekilde süpermarketlere de kılım. yani elin domatesi geliyor burda bekliyor sonra ben gidip alıyorum. halbuki üretimde xapproxtomatoharvestinc.com olsa ordan action misali talep etsek, göndersinler abi teknosa lojistiği gelişeceğine kargo lojistiği gelişsin.

bu yüzden spotify'a da kılım.

olacak inşallah. haydi internet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dergi örneğin tartışılabilir çünkü iki tarafında çıkarı var. Aynı mantık senaristler için de geçerli kabaca, adam yazıyor ediyor, ama film gelirini şirket kazanıyor. Ama adam aynı zamanda ün kazanıyor, e para da alıyor tabi.

Böyle şeylerle ilgili sorunum yok benim, alan memnun veren memnun sonuçta. Herkes karını maksimize etmek ister tabi de, overalda herkes bir şekilde işini götürüyor işte.

Spotify da hemen hemen aynı mantık, ki zira kullanıcı için en ekonomiği. Eskiden CD alırdık işte, dünyanın parasıydı. Bir şarkıcının/grubun bir albümü sadece. Şimdi aynı paraya Spotify' da bir albüm fiyatının 5' te 1' i fiyatına sınırsız tüm albümlere, şarkılara erişim var ki tek bir şarkıcı değil tabi ki. Taylor Swift dışında herkes memnun herhalde. Kalsın böyle.

Müzik falan bir şekilde hallediliyor, benim derdim film/dizi olayı. Erişim yok, olanlar da kısıtlı, e internet hızı da önemli tabi. Olmuyor yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Onlar çok elit abi, senin gibi değil. Sadece Japonya'da çıkmış özel bir Norveç black metal LP'sinin dijitalleşmiş versiyonu dinliyorlar mesela, bizim dinlediğimiz Apple Music'de ya da Spotify'da bulunanlardan çok öte, çok üstün şeyler yani. Sanat abi, sanat.

Tabii ki haklılar, biz Dream Theater'ın normal albümlerini dinlerken onlar çok mükemmel oldukları için sadece yine Japonya'da çıkan bir Dream Theater plağındaki bonus şarkıyı dinliyorlar.

Böyle işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bir whatcd çıkacak ve yine topluluk büyüyecek yine norveçli grupları japan editionları, artistlerin spotify ve benzeri mecralarda hiç yayınlanmayacak albümlerini, değil mp3, flac versiyonuna bile 2 tıkla ulaşabileceğim bir yere üye olacağım. ha o kapanmayacak mı kapanacak tabi. sonra tekrar yenisi açılacak ve böyle gidecek.

ağlamayacaksanız şunu da yazayım.spotify ve benzerlerine yıllardır subscription'ım var. şu sıralar apple music kullanıyorum. en son ankete göre whatcd üyelerinin de yüzde 60'ının kullandığı bir servis vardı zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevdiğim sanatçıların albümlerini almaktansa konserlerine gitmeyi tercih ediyorum. Korsan kullanıyoruz ama hakkını da vermeye çalışıyoruz tabi ki. Şimdi istesen de binbir zorlukla albüm satın alabiliyorsun ülkede, yok Ankara'da yokmuş da İstanbul'dan kargoyla gönderelim vs. Örnek veriyorum Metallica albüm çıkarmış bir yerde satılmıyor hala.

Spotify'a gelirsek ilk çıktığından bu yana kullanıyorum, hatta ilk çıktığında yabancı bi arkadaş davetiye göndermişti, o şekilde üye olmuştum, Fransa proxy'si ile giriyordum programa. Birkaç sene önce aldığım iPhone'daki Spotify uygulaması açılmayacak derecede kasılıyor ve beklemediğim bir anda kapanıyor. Yeni güncellemeleri yükleme dediğim zaman da Last FM'de skroplama yapmıyor vs başka sorunları oluyor. Şimdi zorunda mıyım ki Spotify için bir,iki senede bir telefon değiştireyim. Spotify'ın Windows için olan desktop versiyonu öyle saçma güncellemeler alıyor ki şu an mesela 4.000 kişi takip ediyorum ve takip ettiğim insanları göremiyorum, araştırdım, ortada bir limit varmış herkes için ama bende hiç açılmıyor following list. Birkaç aya kadar takip ettiğin sanatçıların albümleri sisteme eklendiği zaman bildirim alıyordun, onu da kaldırdılar, maille gelecek bildirimler dediler, iki hafta oldu hiçbir şey yok ortada. Ek olarak Spotify'ın desktop versiyonu aşırı RAM tüketiyor, kullanıcıların istedikleri özellikleri getirmemekte ısrar ediyorlar vs. bir sürü saçma şeyle uğraşmak zorunda kalıyorsun. En iyisi korsan indir istediğin gibi, satın almıyorsan konserine git, ürünlerini al, nasıl istiyorsan öyle yap.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 yıl sonra ...

Bunu yazmayı uzun zamandır istiyordum. P2P'e laf edip hayatları boyunca sağdan soldan bedava MP3, public torrent sitelerinden film, oyun indiren hepinizin anasının amına rövaşata çekeyim. Oyunları para verererek de alıyorum. Steam, Origin, Blizzard, Uplay, Epic hesaplarım var. Konserlere gidiyorum. MUBI üyeliğim var. Ama delikanlı gibi torrent de kullandığımı söylüyorum. Bu tür servislerin hepsine para yetişmeyeceğini siz de adınız gibi biliyorsunuz. Ücretsiz oyun kovalamaktan ciğerinizin solduğunu bilmiyoruz sanki, internetteki bedava içerikleri indirip gelip burda ben zenginim, bunların hepsine para veriyorum ayağı yapmayın, hepinizi siker atarım. Totocanlar sizi.  ben eşşeğim forumunuzda hepinize iyi otuzbirler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...