Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Televizyon tavsiyesi


kayserili

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, aktiftablet dedi ki:

Netflixte 5.1 içerilklerin codeci DD+, bunu arc üzerinden aktarabilyor mu?

Denemedim ama yazılana göre aktarabiliyormuş. Standart Netflix'te var mı öyle örnek? Denerim akşam.

15 dakika önce, goldbären dedi ki:

sanki mağazada "SÜPERULTRABRAYTİMAGE ON / OFF" modunda ekranın yarısı renk parlaklık köklü yarısı değil şekilde aylarca beklemiş de burn in olmuş gibi ama anlattığı bozukluk sdf.

Mağazalarda ekranı ikiye bölüp gösterdikleri örnekler gibi tam olarak. Bunu sordum da ilk biz açtık ürünü dediler, bi de öyle bir mod yokmuş, direk video oynatıyorlarmış sağ tarafı farklı sol tarafı farklı. Ben niyeyse hep bi tarafta ek bi özellik aktif sanıyordum. Düşününce baya safmışım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an iade edebilirim de aynı fiyattan geri alamam. Bir de açılmış kutu vs diye uğraştırırlar mı emin değilim. Samsung sürecin nasıl olacağını belli etsin de ona göre karar vercem iade edip etmemeye.

 

Samsung onaylamış değişimi, rapor çıkardılar. Onunla Teknosa'ya gidip değiştircekmişim TV'yi. Beklediğimden hızlı ilerliyor şimdilik.

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, xaty dedi ki:

Denemedim ama yazılana göre aktarabiliyormuş. Standart Netflix'te var mı öyle örnek? Denerim akşam.

Çok az istisna dışında hepsi 5.1 netflixte. ARCnin hangi kodekleri aktarabildigi ile ilgili karışık bilgiler, DD kesin var ama DD+ kimi yerde aktarır, kimi yerde aktarmaz diyor. O yüzden merak ettim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@aktiftablet denedim şimdi, tv destekliyor gözüküyor. Dolby digital ve dd+ iki seçenek vardı, dd+ seçince ses sisteminiz desteklemiyor dedi ve ses çıkmadı, dd olarak ses sistemi destekliyordu ve sorun yoktu.

Ses sistemim dd+ desteklese tv yollayacakti sanırım. Ama desteklenmemesi avr'in kendisi mi, arc yüzünden mi yoksa kablo mu hiç bir fikrim yok. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aldığım TV'de çıkan problemden bahsetmiştim. Bir sürü başımı ağrıtacaklar, uğraşıp durcam diye kendimi yerken çok hızlı bir şekilde problemimi çözdüler.

Perşembe akşam internetten aldığımız TV'yi Cuma mağazadan teslim aldım. Cmt kurulumu yapıldı ve sorun tespit edildi. Pazartesi değişim onayı verildi ve Salı yeni ürünü aldım. Perşembe kurulumunu yaptılar ve Cmt günü sorunlu olanı almaya gelecekler. Değişim için aldığım ürün kurulana kadar sorunluyu kullanmaya devam ettik. Sonuç olarak 1 haftadan kısa sürede aldığımız TV sorunsuz kurulmuş oldu.

Daha hızlı da ilerlerdi aslında süreç ama genelde iş çıkışı aksiyon aldığım için hep ertesi güne kaldı işler. Çarşamba kuruluma geleceklerdi, müsait olmadığımızdan istemedim vs.

Ağzı yanan, pişman olan çok duyuyorum ama bizim durumda satış sonrası için daha iyisini yapamazlardı sanırım.

 

TV'nin daha önceden bahsettiğim yorumlarıma ek olarak;

Uygulamalarda ipTV için bir kaç alternatif varmış, henüz denemedim (ipTV kullanmadım hiç) ama ilgilenenleri vardır. Ayrıca BeinConnect ile digiturk kanalları online izlenebiliyor hesabınız varsa.

Bixby yerleşik geliyor ve çok başarısız. Türkçe zaten anlamıyor ama İngilizce de anlaşamıyorsunuz, zorluyor. Ama TV izlerken google'dan şunu search et, bu nedir vs diye sorunca bakıyor/gösteriyor hemen.

Google home'a cihazı ekleyebiliyorsunuz. Telefon üzerinden sadece aç/kapa yapılıyor ama google assistant ile daha fazla (kanal/ses kontrol, input değiştirme vs.) kontrol sağlanıyor. (Browser veya uygulamalar için kullanımını denemedim)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Biz de dün nişanlımla Akasya Teknosa'dan 7k'ya aldık Q70. 2 saat dolandık, soruşturduk, bi ara LG'de karar kılar gibi olduk ama son tercih Q70 oldu. Ordaki adamlar da şu rtings.com'u biliyordu, ordan da bir muhabbet açıldı.

Bu arada ben Q serisi ve OLed'leri denk biliyordum, değilmiş. İkisi de Samsung ve LG'nin en üst TV modelleri, ama sektörde en iyi OLed'ler dedi adam. LG birçok şeyin patentini de elinde tutuyormuş galiba, kumanda vs. gibi.

TV'yi açmayacağız yalnız 4-5 ay, yeni eve çıkınca kullanmaya başlicaz. Benim emektar Philips ile devam edicez 10 senelik 3-4 ay daha. Siftahı evde yaparız dedik. 

Garantisi dün başladı tabi, 2 senenin 4-5 ayını çöpe atıyoruz gibi olacak garanti kapsamında. Stok fazlası var diye akım korumalı iki tane priz seti, iki tane ekran temizleme kiti, bir tane de 4K destekleyen HDMI kabloyu bedavaya verdiler bu arada.

Bir tek şeyden emin olamadım, gene 350-400 TL indirimle garanti süresini uzatalım dediler. Galiba %100 kullanıcı hatalarını vs. de kapsıyormuş, yok ekrana bişi fırlattın, yok deprem oldu düştü gibi. Ama 8k'dan fazla vermeyi düşünmüyorduk zaten TV'ye, ondan girmedik o topa. 8.350 TL falan oluyordu çünkü, 1.350 TL'ye değmez diye düşündüm. Yalnız ölü pixel'i vs. de kapsamıyormuş garanti, inşallah bir sıkıntı çıkmaz ya.

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Garantinin olu pikseli kapsamamasi gibi bir durum yok, tuketici heyetine sikayet edersiniz tipis tipis degistirirler.

Yalniz tvnin kurulumunu yaptirsaydiniz keske hemen, bir sorun cikarsa degisime gonderirdiniz ilk hafta vs. geyigine. 4 5 ay bekletince yan cizerler.

Gule gule kullanin.

deadwoll tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi düşünmedim değil aslında da, koyabileceğimiz tek yer benim odam şu an. Benim odama da aşırı büyük gelir, yani koysak koyarız eski TV'nin yerine de ne bileyim. Her şeyi yeni eve geçince açarız gibi bir kafadayız, doğru yanlış tartışılır.

Montaj konusunda sanırım 3 aydan sonra ücrete tabi oluyormuş, ordan bir gol yiyebiliriz, ama yüksek ihtimalle duvara monte ettirmeyeceğim ben. Daha ev bakmadığımız için hiçbir fikrim yok TV'yi nasıl kullanacağımız hakkında. Ben uzun TV sehpası üzerinde durmasından yanayım, ama şu son depremler de bir tedirgin etmiyor değil. Gerçi büyük bir depremde duvara monte olsa da çok bir şey değişmeyebilir de işte.

Diyorsanız ki sen riske atma, her türlü bir aç bak o zaman düşünebilirim. Hayatımda ikinci kez TV alıyorum, o yüzden nub'um biraz bu konuda. Çok şükür pek aldığım teknolojik ürünlerde bir sıkıntı yaşamadım ama bugüne kadar, max ölü piksel falan olmuştur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sakın kendin açma, gelen servis bu açılmış diye direk rapor tutar hasar vs varsa kitlerler direk. Gerçi 3-4 ay geçtiğinde de böyle bir şey derler mi bilmiyorum, en iyisi açıp servise sor sonra siz kurulum yaptırmayıp aylarca beklemişsiniz o sırada hasar olmuş olabilir vs demesinler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Televizyonu alıp kurmadan kenara koymak sakat iş değil mi ya? 5 ay sonra açtığında bi sıkıntısı çıksa neye göre ispatlayacaksın falan bi yorum yaptılar mı o konuda? Yani biz de kampanya bulunca erken aldık ev tadilattaydı vs, geç kurduk televizyonu ama 1 ay falan bekledi ve dükkanda bekledi, sonrasında kendileri getirip kurdu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, -Deno- dedi ki:

Ben uzun TV sehpası üzerinde durmasından yanayım, ama şu son depremler de bir tedirgin etmiyor değil. Gerçi büyük bir depremde duvara monte olsa da çok bir şey değişmeyebilir de işte.

sehpa alma, fazla yer kapliyor

+

odanda kurdur, geri kaldir

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 29.01.2020 at 14:18, aquila dedi ki:

burnin testlerine gereksiz takiliyosunuz gibi geliyo bana. her gun, gunde 5 saat sabit biseyler izlemediginiz ekranda burnin olmasi zor.

Genel yazayım bu doğru. Bende lg oled var. Ben de tırsıyordum ama daha hiç bir şey olmadı. 1 seneyi aşkındır kullanılıyor. TV kanalı amblemlerinden korkuyordum ama olmadı. Film filan koyduğunda zaten durdurursan ekrn koruyucusu giriyor devreye. Sabit kalmıyor.

ayrıca pixel yenileme diye bir şey var. Arada onu yapıyorsun. 

Alırken ben de oled vs qled arasında kaldım. Qled de iyi ama oled tercihimden çok mutluyum. Tek kötü yanı şu an hiç bir tv tatmin etmiyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...