Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Televizyon tavsiyesi


kayserili

Öne çıkan mesajlar

@-Deno-

55Q80R şu an Samsung TR garantili İstanbul Bilişim'de var, 8300₺'den nakitte 8050₺'ye iniyor. Son dönemdeki olumsuz yorumları çok olduğu için internetten alışveriş yapmam onlardan ama gidip teslim alacak şekilde düşünebilirim. Online bakınca stokta var gözüküyor.

55Q70R Teknosa'da 7200₺.

@aktiftablet

Açılı dönebilir duvar askısı kullanmayı düşünüyorum, görüş açısı problemini bir miktar rahatlatacaktır. Ama TV'nin tam karşısında koca bir pencere var ve güneye bakıyor. Yansıma konusunda Q80R'nin avantajı o nedenle çok cezbediyor.

@aquila

Günde ortalama 5 saatten fazla kullanılıyordur TV. O kadar kullanılan bir şey olmasa bu kadar para vermeyi düşünmem zaten. 20/7 testlerde 1 yıla kalmadan burn-in oluyor, 5 yılı çıkarmaz böyle. Diğer taraftan da LG garanti kapsamı dışında tutuyor konuyu.

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.epey.com/televizyon/karsilastir/73668-82432-106435-161570-161687-165330/samsung-75q7f_samsung-75q8c_samsung-75q7fn_samsung-75q900r_samsung-75q90r_samsung-75q70r/

siyah derinliğindeki kıyaslama rtings'e göre q70 > q90 > q80 > q900
native contrast'a baktığımızda, q70 > q90 ~= q80 > q900
stutter arasında çok fark olmasa da yine de q70 > q80 > q90 > q900

genel olarak q70 hem oyun için hem film için diğerlerinden daha iyi gözüküyor. ama q90 ve q80'ı q70 ile kıyasladığımızda, q70'in oldukça kötü olduğunu görüyorum. parlaklık konusunda q90 > q80 > q70 imiş. hadi televizyonu en fazla 25 derecelik açıyla izlediğinizi düşünsek bile, görüntü açısında q80 > q90 > q70.

dimming ve parlaklık mı daha önemli, yoksa contrast ve siyah derinliği mi? çok parlak bir odada geniş açıdan izlemek zorunda değilseniz sanırım en iyisi q70 almak... https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70r-vs-sony-x950g/782/764?usage=7318&threshold=0.1

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul bilisim'den siparis vermeyin, hem parallel ithalat hem de stoklari yok hic.

stoklu calismadiklari icin +2 ay beklersiniz ve muhatap da bulamazsiniz.

 

 

ben 4 senedir LG 55EG910V OLED kullaniyorum. (2016 mart - 5700TL'ye almisim)

resolution 1080p ve ilk oled'lerden.

kanepede tv acik uyudugumuz cok oluyor, netflix logosu sabaha kadar kaliyor.

daha burn-in yasamadim...

 

10 saat fln cnnturk izlemedim tabi.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben black friday zamanlarinda fln cok bekledim ama dusmedi fiyati. o gunden bu gune yeniledigim tek sey HDMI kablosu oldu ve emektar 1080P Toshibam daha iyi gostermeye basladi. megersem sorun HDMI kablosundaymis lan aslkdfj

ben kafayi LG C9'a taktim. alicam oled'i, vurucam kirbaci. ben burn-in olayinin abartildigini dusunuyorum, kim oyun ekranini dondurup, tv yi sleep modunu iptal etip 5-6 saat ayni ekrani gosterir abi?

surda 3-5 yorum okudum, gorduklerim tv'lerin master race i gibi davraniyolar, ben de artik oled klubune katildim fln diyenler hype'landiriyolar beni.

beni de alin lan kulube!

https://www.reddit.com/r/OLED/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lg C8 aldim ben gecen yaz. Fazlasiyla memnunum. 2 yil falan kullanmak istiyorum en az, Burn in konusu korkuttugu icin konsolu pek kullanmiyorum haliyle. Ama onun disinda pek risk yok sanki. Spotifyda kendiliginden ekrani karartiyor zaten 2 dk sonra fln, netflix ve youtubeda da birsey izlememene ragmen acik unuttuysan yine hemen kapatiyor ekrani.

 

Eger 1.5 yil icerisinde bir sekilde burn in yasarsam cok sovucem ama   

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, -Bonesoul- dedi ki:

tabı bu karsılastırmalarda fiyatı göz önüne almak lazım, fiyatları itibari ile q90 ve q900 ile q70i hiç karşılaştırmamak lazım.

fiyatı göz önüne almadan değerlendirdiğin zaman q70 o ikisinden de iyi bir seçim gibi duruyor, fiyatı göz önüne aldığında zaten q70 gogogo.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, Bone dedi ki:

siyah derinliğindeki kıyaslama rtings'e göre q70 > q90 > q80 > q900
native contrast'a baktığımızda, q70 > q90 ~= q80 > q900
stutter arasında çok fark olmasa da yine de q70 > q80 > q90 > q900

Şu çok garip bişey abi. Aynı markada daha çok para verip güya üst modeli aldıgınm zaman aslında daha kötüsünü almış oluyosun? Sanırım q80'in microdimming özelligi daha çok bölge ile çalıştıgı için kontrast sorununu ortadan kaldırıyo gibi ama yine de neden kontrastı daha düşük panel var ki?

 

Bir de samsungun üst modelinde ayrı bi kutu ile gelmesini begenmedim. O kutuyu almayalım fiyatı düşür o zaman? Ben ne uydu alıcı kullanıcam, ne anten kullanıcam, ne senin dandik dekoderlerini ne de hdmi switchini kullanmak istemiyorum. Bir çok kişi TVyi sadece görüntü için alıyor ve tek bir hdmi input yeter, madem o gereksiz şeyleri TVnin gövdesinden ayırdın, o zaman istemeyene zorla satma onu da.

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrı kutu olayı güzel ya. Zaten sanırım arkasına port da koymuyor o kutu olan modellerde direk kalın bir kablo ile TV'ye bağlanıp tüm IO'lar kutu üzerinden oluyor ki bu da TV'nin arkasına her kablo işinde çile ile kablo takmaya ihtiyaç bırakmıyor. (kendi TV'lerim gibi duvara monte olduğunu düşünerek.)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.01.2020 at 07:12, aktiftablet dedi ki:

Şu çok garip bişey abi. Aynı markada daha çok para verip güya üst modeli aldıgınm zaman aslında daha kötüsünü almış oluyosun? Sanırım q80'in microdimming özelligi daha çok bölge ile çalıştıgı için kontrast sorununu ortadan kaldırıyo gibi ama yine de neden kontrastı daha düşük panel var ki?

valla ben de bilemedim. gıcıklığına mı yapıyorlar (farklı model satmak için) yoksa televizyon piyasasında mevcut teknolojinin aşamadığı bazı şeyler mi var, o konuda da bir bilgiye ulaşamadım.

HDR geldi, güzel. 4K geldi, güzel. bazı televizyonlar 8K bile destekliyor. ama bu tarz yeni özellikleri zorlaya zorlaya kullanıyorlar, belki 3D'ye yaptıkları gibi HDR'yi de çöpe atabilirler birkaç sene sonra.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cumartesi kurdular TV'yi, ürün arızalı çıktı ve değiştireceklerini söylediler. Ekran tam ortadan kesilecek şekilde sağda ve solda farklı renk ayarı var gibi. Full RGB testlerde veya tam siyahta fark edilmiyor ama herhangi bir görüntü sağ ve solda farklı tonda gözüküyor. Kurulumu yapanlar büyük ihtimalle ana kart problemi olduğunu söyledi ve rapor tuttu. Rapor sonuçlanınca aldığım yer veya Samsung ürünü değiştirir, şimdilik bu şekilde kullanabilirsiniz dedi. Can sıkıcı bir durum ve umarım kısa zamanda çözerler. Daha önce bu sorunla karşılaşmadıklarını söylediler, internette de hiç denk gelmedim benzer problem.

 

@-Deno-

On 30.01.2020 at 16:13, -Deno- dedi ki:

Kullanınca bi review yap da ben de iyice emin olayım.

TV'ye KabloTV yayınını HDMI ile bağladım. Sesi HDMI (ARC) ile ses sistemine gönderiyorum. 5GHz ile WiFi'a bağladım.

Görüntü kalitesi 40" LCD 1080p'den sonra oldukça tatmin edici. Renkler süper. Parlama konusu öncekinden çok sorunsuz. Görüş açısı ev için gayet yeterli ama hareketli duvar askısı aldım, dar açıdan uzun süre izleme durumunuz varsa tavsiye ederim (TEC diye bir markanın)

Önceden Chromecast kullanırdım, gerek kalmadı artık. PC, Android ve iOS'tan ekran olduğu gibi yansıtılabiliyor veya içerik aktarılabiliyor. Oldukça kolay ve standart şekilde, ek bir uygulamaya vb gerek kalmadan yapılabiliyor.

Uygulama marketi Samsung'un ama bence yeterli. Netflix, Spotify, YouTube, Apple TV, Google Movies, Amazon Prime, Plex, Steam Link vb bir çok alakalı uygulama mevcut. Arayıp bulamadığım bir şey olmadı şimdilik ama merak ettiğiniz varsa bakabilirim.

Ortam (Ambient) modu şık olmuş. Ekranı tablo olarak kullanabiliyorsunuz. Farklı hazır içerikler var, veya siz ekleme yapabiliyorsunuz. Sanatçıların yaptığı hareketli ekranlar veya bilgilendirme ekranı vb de olabiliyor. Bu modda daha az elektrik tükettiğini iddia ediyorlar.

İnternet tarayıcısı kullanımı kolay ve güzel çalışıyor. Dizi-film vb videoları rahatça oynatıyor, tam ekran yapınca herhangi bir yayından farksız.

Bluetooth veya wifi ile ses cihazlarına bağlanabiliyor. Bebek uyurken yüksek sesle TV izlemek için çok güzel. Aynı anda birden fazla Bluetooth cihazına bağlanabiliyor mu denemedim.

TV'nin kumandası oldukça şık ve basit. Tek kumanda ile ses sistemi, kabloTV kutusu ve TV'yi kumanda edebiliyor. (KabloTV'de i-Kutu var; kanal ileri/geri, açma kapama, yayın detaylarına bakma, durdurma/geri sarma yapıyor. Sayı girilmiyor ve renk tuşları çalışmıyor.)

Menü geçişleri, açılıp kapanma süreleri, kumandaya tepkisi oldukça iyi. (hatta kumanda ses sistemini orjinal kumandasından iyi kumanda ediyor)

Güç kablosunun boyu biraz kısa geldi. Hareketli duvar askısı kullandığım için onu engellemeden duvara ulaşıp, orada kanaldan aşağıya indirip prize götürmek için yaklaşık 3metreye ihtiyacım olacak, bir çözüm bulmam lazım bunun için.

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...