Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Miras meseleleri


Sypro

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Garip bir durumun içindeyiz şu an, belki konu hakkında bilgisi olan birileri vardır diye önce buraya yazmak istedim.

Bi taşınmaz var aile içinde satılması planlanan. Miras bırakan, 4 kişiye bırakmış zamanında, bundan 40 yıl önce de 4 kişiden birisi diğerine kendi hakkını satmış. Tapunun açıklama kısmında da bu belirtilmiş, şu zamanda şu kişi şu kişiye hakkını devretmiştir diye. Şimdi, 1/4'e sahip diğer iki kişi de 1/2'lik hakka sahip olan kişiye satış yapmak istiyor. Tapu ve kadastro istediği için veraset ilamı çıkartıldı, tabi zaman içinde bir sürü ölüm olduğu için 15 tane mirasçı görünüyor son durumda.

Soru şu: tapu bu 15 kişi için veraset ve intikal beyannamesi doldurulmasını talep edecek mi yoksa zaten tapuda kimlere ait olduğu yazıyor diye sadece 4 kişi üzerinden mi işlemi yapacak?

Biraz garip ve konuya hâkimiyet gerektiren bir soru, farkındayım; fakat taşınmaz başka şehirde, imzaları atacak kişiler başka şehirlerde, ona göre bi plan program yapmak gerekecek.

Şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mirasın asıl sahipleri vefat edip haklar çocuklarına/yeğenlerine falan mı geçmiş?

Ben öyle anladım okuduğumdan da.

Eğer böyle bir durum varsa mirasın geçtiği kişilerin imzası gerekiyor. Yok tapuda görünen 4 kişi halen yaşıyor ise, bu 4 kişinin işlem yapması yeterli.

Tabi bu 4 kişi dışında başka yasal mirasçı varsa onların dava açıp huzursuzluk çıkarma ihtimali her zaman var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 kişiden 1'i diğerine devretmiş zaten, o yüzden şu an vefat etmiş olmasının bi önemi olmaması gerek. Diğer iki kişiden birisi hayatta, diğeri vefat etti ama tek varisi hayatta. Dolayısıyla tapuda adı geçen kişiler öyle ya da böyle hayatta ama işte adı geçmeyen 10+ kişi ne kadar arıza olur orası biraz kafaları karıştırıyor.

Zamanında, anne ve baba ölmeden önce bi arsayı kızlara bi arsayı erkeklere paylaştırmış, o yüzden tapuda 4 kişinin adı var. Tabi yıllar içinde bir sürü ölüm olduğu için mirasçının mirasçısı derken şu an toplamda 15 mirasçı gözüküyor işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...