Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine bir hard disk problemi


Akhlaur

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Heralde bu başlıkta açtığım 5 konudan 4 ü hard disk sorunlarım üzerine. Yine böyle bir konuda sorunlarım hakkında konuşmak istiyorum.

Ya benim çektiğim bitmiyor bu hard disklerden, geçenlerde bilgisayarım patladı. Açılmıyor falan onaramıyor hiç bişey yapamıyor sürekli restart atıyor format atmıyor bi durumdaydı. En son güvenli modda açayım dedim onu denedikten sonra komple gitti sadece bios a atmaya başladı. Neyse ben hard disk i çıkardım sata kutusuna taktım bilgisayarda çalıştırdım. Normalde 2 bölümden oluşuyor, c ve d. D yi görüyor sorunsuz ama c yi açmak istediğimde format atman lazım diyor. İçinden (şüphesiz ki) almam gereken önemli şeyler var. Neler yapabilirim ne gibi çözümler var ? Partition tool falan gibi şeyleri yarın deneyeceğim şu an bana ayrılan sürenin sonuna geldim elimde ki laptopta. Eğer olmazsa ne gibi çözümlere başvurabilirim sayın gurular ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hirensbootcd.org/files/Hirens.BootCD.15.2.zip

İndir bunu cd/dvd ya da usbye bootable oluştur.Usb seçeceksen boot için sitesinden tutorial oku nasıl yapıldığına dair manual bir kaç adım vardı ama basit iş. İçinde bir sürü recovery tool var data kurtaracağın için 2. bir hdd olsun elinde.
Hdd format istemeside partition info uçmuştur yine bunu düzelten toollar var içinde fakat sen önce data kurtarmaya bak sonra uğraşırsın diğer işlerle.
İşin bitince de bi low level format at disce (EN SON YAPCAN BUNU) belki kendine gelir eğer software bad sectorler varsa sorunsuz kullanırsın tekrardan ama her boku uçuracak ve uzun sürecek bu işlem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...