Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nintendo Switch


behran

Öne çıkan mesajlar

oo master race ler damlamis hemen topice crackli oyun oynama ihtimali dogunca asd

aslinda icin icin hepiniz konsol istiyosunuz da oyuna hakettigi parayi vermek zor geliyo

bu is tutarsa bi de Nintendo Switch (cracksiz) topici acmak lazim ki fakirlerle zenginler ayrilsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kimsenin polisi degil, isteyen gider battlefront 2 ye deluxe edition preorder verir np.

kimsenin kimseye karsi oyunlari olduren kanser sensin tadinda suclama yapmak haddi degil.

indirim olmadan sevdigi halde oyuna para vermeyen, alavere dalavere ile ruscudan, gri marketlerden calinti key alanlar eminim daha cok hasar veriyor sektore

bi seyin degeri alicinin ona bictigi deger ile olculur bu kadar basit. ben 1-2 switche 5 dolar bile vermem misal ama tam fiyattan bu oyunu alip yasli anneannesi ile oynayan ve iyiki almisim diyen arkadasim var misal. onada kalkip kerizmi diyicem?

skyrim gecen indirimdeydi 40$ mi ne idi, insanlar satin aldi. ben bethesda oyunlrina artik modlarla bile tahammul edemiyorken konsolda modsuz vanilla skyrim migde bulandirici. seyehat ettigi, isyerinde arada oynadigi icin alan insanlar var ama. oglen molasinda isyerinde tuvalette switch ile takilan birsuru beyazyaka turedi ehue.

kimsenin zevki kimseden ustun degil birakin artik bu agresif goygoylari, pati gibi internetin backwateri biryerde yaptiginiz cengaverlik sektore %0.001 bile etki etmiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir seyin degeri alicinin bictigi degerle olculurun en guzel ornegi vw golf bu ulkede. 20k euroluk arabaya 160bin lira vermeye devam, tebrikler cok guzel kafalar bunlar.

su ustte gosterdigim fiyatlar direkt oyuncuya saygisi olmayan sirketlerin ne yolsak kardir mantigiyla koydugu fiyatlar. bu saatten sonra gidip skyrime 40$ ustu fiyat verecek olanlar ancak oyun dunyasina uzak, switch'i yeni almis, sagdan soldan duyduguyla skyrimin bu halinin iyi bir sey oldugunu dusunen kitle. onlarin parasini cebinden almanin cok guzel yolu bu ornekler de iste. saniyor musunuz ki oyunun degeri falan dusunuluyor bu fiyatlar belirlenirken? direkt alici tabani, ne kadar bilindigi gibi degiskenlere bakip maksimum fiyat noktasindan suruyorlar iste.

alan alsin tabi, skyrim'e switch'te 80$ da veren olur bu piyasada, ama gelip de bu oyunlarin bu fiyatlari hakettigini soylemek icin oyun dunyasina bayagi uzak olmak gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunun yaninda enflasyon faktoru var

oyun fiyatlari amerikada kac senedir artmiyor, 2001 in 60$ dolari bugunun 85$i. bunun yaninda oyun yapim maliyetleri giderek daha fazla artiyor. dusen tek sey dagitim

switchin yumusak karni memory burada, 32gb lik kartuslar 16gb a kiyasla 10$ daha pahalli ki yapimciya kesiliyor bunun bedeli, buda oyun fiyatlarini ziplatiyor. skyrime 60$ istemek cilginlik kabulde teknik olarak firmaya kalan kismi 50$ fiziksel satista. dijitale tesvik icin daha yogun indirimler yapabilirler falan filan

gelismis dunya cok takmiyor bunu, switchte indie satislarin iyi olmasinin yegane sebebi milletin deli gibi 10-20 lik oyunlari toplamasi dijital gorunce.


neyse gelelim kirilma mevzularina, ben daha cok sevinmiyorum cunki memory buyuk sorun. custom os yuklemek demek degerli flash memoryden dahada tirtiklamak demek. 128gb sd karta 3ds de nintendonun butun kulliyati sigiyorken switchde o kadar kolay degil o is isin icine wii ve gamecube girdimi. 500gb kartlar hala 1000$ seviyesinde, daha 2-3 sene var yani o hayal makinanin gelmesine :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino gereksiz aglamis

oncelikle nintendo (veya sony) keriz silkeleyecek tabii ki $100-$150 icerigi olan oyunlari da $60 a satabilsin, konsolun kendi fiyatini ucuz tutabilsin.

ayni sey loot crateler, cosmeticler icin falan da gecerli. laurelin'in dedigi gibi, hem enflasyon hem de oyun yapimi icin harcanan resourcelarin surekli artmasina ragmen oyun fiyatlari senelerdir hep ayni. bi yerden alip diger yere vermesi lazim sirketlerin.

yani nintendo'nun sikko title lari $60'a itelemesi degil "haketmekten" kastettigim. haketmedigini dusunuyorsan almazsin.

emulatorle, crackle, cut-throat indirimli fiyatlarla almak bence uygun degil.

ayrica bethesda'dan cikan herhangi bi oyuna herhangi bi platformda para veren zaten oyun sektorunun ayagina sikiyodur benim gozumde. ben de sucluyum bu konuda gerci ama FO4'ten sonra asla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FO4 den sonra bethesda hani type moon ile collab event yapip icine nazi uniformali gilgamesh koysa gene bethesda oyunana kurus vermem

https://i.imgur.com/iXCio9Z.jpg

hani buna diyorum, bes kurus vermem diyorum. bilmem anlatabiliyormuyum tiksinme duzeyimi :(

bethesda azalarak degil yanarak bitsin mumkunse, fo4 u yapanlar icin cehennemde ozel bir kose olmali zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hackin butun detaylarini 15 hazirana kadar aciklamiyorlar, 15 haziran CFW ile beraber release planlaniyor su anda.

nvidia ile bir anlasma yapmislar, sorun bazi tesla modelleride bu vulnerabilitye sahipmis tegra kullandiklari icin ve autopilot yuzunden bi bokluk olmasin diye gerekli onlemler alinmadan yazilimin paylasilmayacagini soyliyorlar. nintendo ile dalga geciyoruzda nvidia daha kotu failladi :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elbet ediyordur oynayan için. sonuçta ben şuan açıp mario oynasam ben de zevk alıcam da.


4k grafikli, motion capture ile süper cutsceneler eklenmiş, tüm diyalogları profesyoneller tarafından seslendirilmiş, uzun süreli bir oyun ile aynı fiyata çıkınca laurelin'in geçen sayfada savunduğu işte oyun yapım maliyetleri falan filan kısmına giriyor biraz.

nintendo oyunlarının ederi 60 dolarsa sony oyunlarının ederinin 160 dolar olması gerekiyor o mantıkla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Apple boktan cihazlaro nasil piyasa fiyatinin ustunde kakaliyor ve millet hala aliyor?

Marka degeri

Birde elma armut yani gow muhabbeti, ne zaman oyunlar icerik ve kaliteden fiyatlandirildi?

Standart yeni oyun Amerikada 60$, kac kusur senedir oturdu bu. F2P olmasi gereken lootbox dolu oyunda 60$, GAAS kafasi olanda, mmo da, 2 saat single playerli oyunda. Dijitalde esneyebiliyorlar ancak, indieler kirdi steam ile bu trendi.

Yukarda anlattim iste sony icin BR maliyeti dusuk misal oysa swtich physical releasede 16gblik kartus ile 32gblik kartus arasinda net 10$ fark var uretene yansiyan. Fiziksel release yapmak zorunda olmayan oyunlar asiyor bunu ancak price parity yuzunden shopta 40$ dukkanda 60$ yapamiyorsun.

Koskoca birsuru farkli cikarlari olan aktorun ve paydasin oldugu bir sektoru limitli bilgi ile "benceler" uzerinden konusmak mantiksiz basta.

Oddysey ila zelda devolopment olarak her kurusu hakediyor bu arada, zeldadaki emegi gormeyen anliyamaz bunu. Kirby haketmiyor misal, single player 2D sidescroller 60$ cilginlik. Ayni sekil yeni mario tennis 60$ kufur gibi, guzel oyun, sonsuz icerik vs tamamda alti ustu tennis oyununa vermem yani ne kadar eglencdlo olursa olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam işte demeye çalıştığım bir fiyat standardı var (60$).

firmalarin ürüne harcadığı paranın bunda etkisi olmuyor.

100m $ maliyeti olan oyun da 60$a satılıyor.
500m $ maliyeti olan da atıyorum.

e her oyunun bir şekilde alıcısı da oluyor öyle veya böyle.

sonuçta "oyunların hak ettiği para" gibi bir kavramı alıp oynayan var o zaman hak ediyor gibi değerlendirmek biraz zor.

içeriğe bakmak, oyunun farklı etmenlerini değerlendirmek gerek dedim illaki kiyas yapılacaksa.


yoksa biri gider mario kart'a 60$ verir, ötekisi witcher3'e verir. oyun sahipleri için her ikisi de parasını hak eden oyundur.

ben kendi açımdan bakınca sidescrolling platformun arkasında 60 dolarlık bir emek olduğunu düşünmüyorum.

cuphead mesela inanılmaz beğenildi, sanırsam küçük grup 2-3 kişi falan. şimdi 60 dolar deseler vereni mutlu eder de, ederi o mu ??


TL;DR tartışma çok mantıksız bu arada farkındayım, ona bakarsak her film aynı fiyata vizyona giriyor yani. sektörel bir şey bahsettiğimiz, laf olsun işte sdsafas
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Apple'a laf yok burada. iPad şu anda sahip olduğum en iyi retro gaming cihazı. RetroArch, Provenance ve PPSSPP yükledim (jailbreak gerekmiyor), SteelSeries Nimbus'um var. Tüm retro gaming ihtiyacımı orada karşılıyorum. Kendi oyunları da güzel çok. Civ VI gibi pyunların yanında exclusive olarak çok geniş ve iyi MFi varsa.

Diğer tabletlerle kısas kabul etmez. Özellikle MFi standartlaşması çok şey değiştirdi. Cihazların Amdroid gibi dağınık olmaması da aynı şekilde konsollaştırdı aleti.

Çok iyi yani iPad ve Nimbus oyuncu için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...