Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BBL 2016-2017


miyaw33

Öne çıkan mesajlar

fazladan 3-4 atsa yeter, bu sene 4 ile yapılan ortada. he her sene olmaz tabii ama daha istikrarlı ve en azından savunmada casper olmayan adamlar alınırsa 1-2 tane seviye atlamak zor değil. basket ŞL'de de zaten şampiyonluğa bile yeter o bütçe.

ŞL de bu sene bayağı güçlü olacak. şuan zaten eurocup seviyesinde, birkaç takım daha çekebilirlerse 2. nolu kupa olur. euroleague'in şimdiki formatında dışarıdan takım gelemiyor zaten ŞL baskete yüklenmek gerekiyor.

Ligde seneye de final güzel hedef olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rüya?

bana göre dünyanın en güzel takımının hangi takım olduğunu siz mi belirleyeceksiniz abi hayırdır anlamadım ki?

neyse melli açıklanıyor sanırım bugün

https://twitter.com/FBBasketbol/status/883620264591994880

aha açıklandı

DÜNYANIN EN GÜZEL TAKIMINA HOŞ GELDİN MELLİ KARDEŞ

https://twitter.com/FBBasketbol/status/883621748427587584

https://pbs.twimg.com/media/DENBeBgXUAAMZdI.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Melli iyi adam ben beğeniyorum. İstatiksel katkısı çok ekstrem bi adam değil ama verimlilik endeksinde Udoh'tan sonra EL'deki en iyi uzundu geçen yıl yanılmıyorsam. Bayağı iyi sezon geçirdi. Oyuna katkısı istatistiklerin ötesinde bi adamdı. Ben gerçi pek izleyedim 2 maçına falan denk geldim ama öncesnde bayağı takip ederdim.

Hani Avrupa'nın en önemli uzunlarından falan deniyor. Bence değil ama üstte de bahsettiğim gibi oyuna etkisi çok yüksek.

Gerçi 2 senedir neredeyse tek savunmayı kendisinin yaptığı bi düzende iyice parladı. Burada yanında Udoh ile birlikte belki farklı bi oyuncuya dönüşebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fark etmez ki fener'e, bütçesini koruduğu sürece her şekilde f4 görür. 3 senede bir EL alsa zaten yeter.

CSKA yıllardır sabit bütçesini koruyor, düzenli EL takımı. Keza Real öyle. Real de gerçi yatırımda oyuncuya çok ama belirli bütçede olunca zaten Avrupa'nın en iyilerini topluyorsun bir şekilde ve rakiplerinin %75'ine direkt üstünlük kuruyorsun.

Avrupa basketbolunun yarısından fazlası direkt bütçe ya, Obra ve ekibi gibi adamlar gerisi. %70 - %30 bence hatta direkt olay. Ne boktan koçlar iyi bütçelerle F4 görüyor, ne iyiler harcanıp gidiyor vs...

Fener belki bu kadar iyisini hiç toplayamaz ama bundan sonra hep F4 takımı olur en kötü obra olduğu sürece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Udoh bence ucuza gitti. Fener'den aldığının azı diyorlardı sanırım Twitter'da pek bakmadım resmi açıklamalara vs. bakarım bu akşam.

Utah kendisi için iyi takım bence garip bir şekilde uzunlardan verim almayı belki de ligde en iyi beceren takım ama işte o size ile 4 oynamak zorunda, bakalım onu nasıl yapacaklar.

Gerçi yıllardır Favors'u 4 oynata oynata Udoh'a da yer açarlar sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Favors'ın sakatlıklar peşini bırakmaz. Ama Favors dışarda kalsa da 4 numara yerine small-ball oyuna dönüp Gobert'ı pivotta dinlendirecek bir 15 dakikayı falan alabilir Udoh bence.

Udoh; Avrupa'ya düşmeden önce bile NBA için çöp bir adam değildi, Avrupa'ya bakış açıları çok dar olsa da sonuçta geçen sene bu organizasyonun en ezici oyuncusuydu. Hem takım hem de kontrat tercihi olarak Udoh için kötü olmuş, yolu açık olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes Udoh'dan bir açıklama bekliyor şu an. Gitmesi beklenmedik oldu. Elbette "ülkesine dönmek istiyor" yorumları da var ama, bunu yazanlarda tam emin değil. Milletin anlamadığı denildiği gibi, daha az paraya gitmesi, gerçi gittiği takımı da eleştiren çok. İyi bir takıma veya iyi bir paraya gitseydi pek eleştiri almazdı ama ikisi de olmayınca arkasından çok atan var. Fenerbahçe pota altı korku tüneli yok artık, Obradoviç'in yeni önlemini merakla bekliyoruz, bulur bir yolunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İçeriden gelen duyumlar kulübün Bogdan için yıllık 3.5-4, Udoh için de 3-3.25 milyon Euro teklife hazır olduğu yönündeydi. Bogdan'ın yaşı, hayalleri ve NBA'de aldığı kontratın ederi düşünüldüğünde tabii ki hayalinin peşinden koşacak, NBA'i deneyecek, ömürlük de para koyacak cebine.

Udoh'un ise maddi olarak (2 yıllık 6.5 m$ doğrysa) bir kazancı yok, hemen hemen aynı paralar, hatta satın alma gücünü düşünürsek kaybı var. Hayali NBA olan bir adam da değil, zamanında denemiş, "burada çöp olacağıma Avrupa'da kral olayım ben" demiş kariyerini değiştirmiş, gelmiş kulübünün kilit adamı + F4 MVP'si olmuş. Bir sürü rekoru hem normal sezonda, hem F4'da alt üst etmiş. Atatürk'çü ve Fenerbahçe'li olmuş, ya da öyle davranmış. Sonra Bogdan kadar bile ipucu vermeden, düzgün bir veda etmeden, opsiyonuna iki gün kala haber sitelerinden öğreniyoruz aynı paraya gitmek istediğini, ertesi gün de resmi sitede haberi çıkıyor.

Burukluk, sürpriz etkisi ondan. Bogdan'a göre çok daha yüksekti herkesin Udoh'un kalmasına dair umudu, aynı gün o da bombayı patlatınca büyük üzüntü yarattı. Hoş bu haber çıkmadan önce de demiştim, şampiyonlukta en büyük payı olan ve Bogdan'a göre kulüple çok daha kaynaşmış olan Udoh'a nankörlük etti taraftar. Aynı duygusallığı ve vefayı gitmesi neredeyse garanti olan adam yerine ona göstermiş olsalar sonuç farklı olabilirdi.

Adam artık memleketine ve NBA'e dönüyorsa ona da çok diyecek bir şey yok yani. Adamlar geçen sene EL şampiyonluğunu da düşünerek kaldılar, e bi sene daha kal da Belgrad'da vedalaşalım, e sonra hadi bi sene daha kal belki Atina'ya gideriz falan nereye kadar yani. Bizim taraftarın da şımarıklığı var biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...