Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BBL 2016-2017


miyaw33

Öne çıkan mesajlar

Basketbol topunu görsem bomba diye polisi aramıyorum en azından.

Basketbol sahasını 5 yıl önce görenler gelmiş seyircilik taslıyor. Migros tribünü müydü neydi? Azizci d ayağından. Korkmuyorsanız hadi yerinize.

Skordan bağımsız da evet sinirliyim bugün, ki spor müsabakalarında nadir sinirlenirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thompson ve stimac yerine daha iyi 2 adam alınırsa seneye daha iddialı olunur. Takımın 2 adamı bu kadar kötüyken finale kalmak da Ufuk'un büyük başarısı bence, ki finalde de iyi maçlar çıkarıldı şu iki kazmanın kaçırığı bomboş kritik şutlar var.
Bana kalsa sosyal medyada fotoğrafları kızılyıldızlı olduğu için bile kovarım stimacı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci maçtan bile kötü oynadık, çok fazla kişi aksadı, bu oyunla deplasmanda ulaşılan 3-0 baya iyi bir sonuç. Sezon içindeki Baskonia maçı gibiydik neredeyse. Stimac ilk yarı ilk iki maçtaki performansını gösterse muhtemelen kazanmış olurdu BJK.

Bir yerlerden toplanıp getirilmiş, üzerinde futbol forması olmasın diye tişört dağıtılmış, kendi takımı serbest atış kullanırken ayı gibi tezahürat yapan, kendi oyuncusu faulü kabul ederken itiraz ıslığı çalan taraftardan bu hareketi 4. maç kesin bekliyordum ama o kadar bile akıllı olamadılar. Takımlarına muhtemelen bu maça mal oldukları gibi 4. maçı da Fenerbahçe'nin insiyatifine bıraktılar. Kupa Arena'da alınsın dersek salarlar, yoksa süpürürler artık. BJK'nin mücadelesine yazık oldu.

calimero said:

Abisi basketbol izlemeyi öğren sonra gel şuraya konuş. İbdi ipikci diye bık bıklama surda.

Şu an maçı izliyorsan şunları yazıyorsan zaten git kahvede okey falan oyna. 25 yıldır basketbol izlerim böyle salak bi hakem görmedim ya da hatırlamıyorum. Küfür neden edildi, bilmeden konuşma.

Allahın rambosu.


1. Daha birinci saniye gayet de toplu şekilde 3-4 tekrar "A.A.K. Fenerbahçe" tezahürat yapılıp anons gelmediğinde de sinirlendin mi? Bizde iki kere ikişer saniye dönüp susturulan küçük kitle küfürüne eksiksiz iki anons yaptırıldı da, o yüzden dikkatimi çekti.

2. Bir defa ses bombası atıldı, arkasından anons yapıldı, üzerine inadına iki defa daha ses bombası atılana kadar yöneticileriniz veya özel güvenlikleriniz bir müdahalede bulundu mu? "Litfin itmiyin" demekten bahsetmiyorum, sorumlu kişilerin tespiti, gerekiyorsa üst araması ya da salondan çıkarmak gibi tedbirler alındı mı? Elbette hayır, çünkü o adamlar maç sonunda "lazım olabilir" olarak görüldü. O maddelerin nasıl içeri girdiğine değinmiyorum bile bak. Hiç 1453 bilmemne muhabbeti de yapmayın, bileti tamamen kulüp içerisinde dağıtılan, toplama-seçmece adam getirilen, Biletix'e falan çıkmayan bir maçtan bahsediyoruz.

3. Teknik faul benche çalınabilir, bunda ters bir şey yok. Spiker "topluca ayağa kalktılar diye" dedi diye öyle mi oluyor, hakemden mi öğrenmiş bunu spiker? Bir tanesinin kalkıp "e hadi lan!" diye bağırmadığını nereden biliyoruz? Bütün maç aşırı terledi Bogdan, en az 3 kere de benzer şekilde terini sildi. Bir ara Beşiktaş bench'inden aldı hatta havluyu direk. Clock zaten dururken neyin toplu itirazı bu, provokasyon değilse ne yani? Ufuk bile dönüp bench'e terslenirken neyi tartışıyoruz?

Dördüncü anons yapılırken daha da fazla küfür edip, ses bombalarına devap edip, hakemler ve Fenerbahçe de salondan kalkanlar altında çıktıktan sonra maça devam edilmesi bile iyi. Toplayıp gitseler, hükmen yenik saysalar yeridir.

Akatlar'da küfür eden, bomba atan adamlardan pek farkın yok şu son 2 sayfaya bakınca. İzlemekle olmuyor işte kültürü almak. Bonjo ile baya kahveye/liseye çevirmişsiniz topiği. En güzeli basketbolda derbi yapmamak cidden, evinde oynayan kazanmış sayılsın geçilsin.

Kıvrak basın da olayı süper idare etti bu arada. Her şey gayet normal giderken bir anda bir yerlerden gelen mesaj üzerine "hakemin de bu kadar gergin bir ortamda teknik faul çalması... yani bazen de idare etmek lazım..." diye tam tersine dönmesi, NTVSpor'un gece 12'de bile henüz çıkmamış olduğu haberi "abi nasıl yazalım, ne kadar detaya girelim" talimatlarından sonra ancak çıkması ama timestamp olarak utanmadan 22:54 atması falan paha biçilemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalanciyi ????

http://www.biletix.com/etkinlik/UB226/TURKIYE/tr


Baştan sonra YALAN olan postuna cevap vereyim dun salondaydım.

Atilan toplam torpil sayısı 3. Oyle hakemler fener cikarken falan atilmaya devam edilen biseyler yok.

Anonslar zaten küfürden degil atilan torpilden yapidi. Torpil atan köşedeki grubun kisa süreli küfürleri oldu ama asla toplu halde bir sey olmadi ki bilincli tataftar küfüre tepki gösterdi.

Atilan torpiller sonrasi tribunde kavgalar cikti atanlar ile tepki gösterenler arasında.

Mac 69-70 iken mac icerisinde fener benchinin benzer harekerini uyari ile geçiştiren hakemin son 1.5dk kala çaldığı teknik faulu savunma.

Nitekim bilet konusunda olduğu gibi yalanci olabilirsin o konuda da..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NeonNatural said:

Anonslar zaten küfürden degil atilan torpilden yapidi. Torpil atan köşedeki grubun kisa süreli küfürleri oldu ama asla toplu halde bir sey olmadi ki bilincli tataftar küfüre tepki gösterdi.

Atilan torpiller sonrasi tribunde kavgalar cikti atanlar ile tepki gösterenler arasında.

Mac 69-70 iken mac icerisinde fener benchinin benzer harekerini uyari ile geçiştiren hakemin son 1.5dk kala çaldığı teknik faulu savunma.

Nitekim bilet konusunda olduğu gibi yalanci olabilirsin o konuda da..


Küfür 1, maç başı (3 değil 2 tekrarmış, çok özür dilerim)

5:42



Dördüncü anonsa giden küfür

1:56:29



Dördüncü anonstan sonra hakemler içeri girerken edilen küfürler, cepte kalan son torpillerin atılışı, hakemlerin ana koridora giremeyip polis kordonuyla diğer tarafa kaçışı

1:56:50



Arkadaş küfürlere katılırken gözüyle izleyememiş :p

Edit: Embed desteği olmayan videolarmış, linke çevirdim. Çevirdiğim halde olmadı, altta yazan dakikaya manuel gideceksiniz artık.

Edit 2: Biletix'te Salı günü aradığımda ne Çarşamba ne Cuma biletleri yoktu, şimdi Cuma günkü maç var. Dağıtacaklarını dağıtıp kalanları Biletix'e çıkarmışlardır. Twitter ile Biletix farklı şeyler, biliyorsun değil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşin komiği, Fenerbahçe taraftarı olup, basketbolu seven ve ilgiyle izleyen herkes Beşiktaş'ın takımını ve hocasını gösterdikleri başarı nedeniyle tebrik ediyor ve iyi iş çıkardığını söylüyor.

Diğer tarafta bir ton "30m verseler bizde yaparız" "Sarıca Obra'dan daha iyi" "Hakem ile kazandılar" tayfası var.

İnanılmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahçe ve Galatasaray hiçbir zaman Beşiktaş kadar uzak olmadılar basketbola, ama bizde özellikle son 10-12 senedir çok ciddi bir uğraş var basketbolu "amatör şube" denip geçilen olgudan öteye taşımak için. Zaten Ülker'in takımını kendi ayağıyla gelip bize teklif etmesinin sebebi o heves ve vizyonu görmesi. Daçka wildcard alamayacak diye Doğuş'un bize yanlaması da aynı şekilde.

Bu maçta bu kadar olayın yaşanmasının baş kahramanı hem haftalardır ortamı geren ve tükürdüğünü yalamak istemeyen, hem de bir sürü futbol amigo/holiganına bilet dağıtıp salona taşıyan Fikret Orman'dan başkası değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ülker'in kendi ayağıyla gelmesinin tek sebebi sahibinin koyu bir taraftar olması ve o dönemde yanılmıyorsam yönetimde olması olabilir mi? Her fırsatta sadece basketbol değil, bütün takımlara hayvani destek verebiliyor olması falan?

Son 10 yılın türk basketbolundaki en başarılı takımı Fener ama öyle kültürle vs. olmadı bu iş onu geçelim önce. Bu zamanında yanlış hatırlamıyorsam karşıyakalı Bulletride'ın (yanlış hatırlıyor olabilirim sdafas) her sene kadro değiştirip orta sıralara oynayan ama bir sene Oktay Mahmudi ile çok iyi işler yaptı diye ülkenin KSK ile birlikte tek basketbol ekolü takımı GS'dir demesi gibi bir şey sadfadfads

Gerçi üç büyükler söz konusu olduğunda ülker birleşmesinden önce GS dışında takım yoktu doğruya doğru.

Örneğin;

Ülker birleşmesine kadar Fenerbahçe'nin Türkiye basketbol liglerindeki tek başarısı 15 finalde 1 şampiyonluktu. Birleşmeden sonra 12 final 6 şampiyonluk, bu seneyi de kat 14 final 7 şampiyonluk yanlış bilmiyorsam.

Öyle Ülker gidip Fener taraftarı müthiş, harika bir ekol birleşelim süfer olur diye gelmedi. A lisansını bile Ülker sayesinde aldılar yıllarca. Tekrar almak için yeni tesis falan gerekiyor diye gidip basketbol kompleksi bile yaptılar adamlar Fener'e...

Ki bence mantıklı hareketti. Seyircisi olmayan, geliri olmayan ve sadece gider yapan bir yapı birleşti ve yönetimde kaldı. Hem yönetip hem de Fener'in futbol taraftar gücünü vs. arkaya alıp istikrarlı bir başarı gördüler. Efes'te aynı boku yapmalı artık, şirket takımlarına bu şekilde TR'de yer yok. Telekom mesela bir ara düşünüyordu o da girişebilri böyle bir işe.

Abartmakta harbi üstünüze yok istikrarlı başarı görünce. Gerçi herkes yapıyor bu işi de gerek yok. Başarıyı daha da süslendirip abartmak, onu küçültmeye çalışmakla aynı kefeye sokmaktan başka bir şey değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Fenerbahçe'nin basketbol kültürü her zaman üst düzeydeydi" demedim zaten, "FB ve GS hiçbir zaman BJK kadar uzak olmadı" dedim. Şampiyonluk sayısı da tek kriter değil, bir tarafta KSK örneği verip diğer tarafta sadece istatistiğe girmek pek tutarlı olmamış. Beşiktaş'ın bu sene gaza gelme/özenme ile yaptığı minik de olsa ekstra yatırımı hemen hemen her sene yapardı mesela, pek çöp olarak bırakılmazdı. şampiyonluğa yetecek kadar odaklanılmazdı ama.

Ülker Fenerbahçe'ye yanaşmadan önce hepsine sponsorluk etti, bir nevi demo yaptı, sonra tercihini yaptı diye hatırlıyorum. Hatta Alpella geyikleri dönmüştü baya, biz kabul etmemiştik o sponsorluğu, onlar da daha büyük ve köklü bir teklifle gelmişlerdi.

A lisansının ve Ülker isminin prestijinin geleceğini de düşünmek zorunda bunun gibi şirketler, bakkal dükkanı gibi sırf sahibi "Fenerli" diye alınacak kararlar değil bunlar. Aziz'le oturup konuştuklarında "kanka işte ligde GS'den üstte olalım yeter" vizyonunu alsalar öyle löp diye gelmezlerdi eminim. Gelinen noktada ve 10 senelik süreçte de izlenen sistematik yol, gösterilen gelişme, oluşturulan kültür belli ve delil niteliğinde.

Çarpıtıp ya da yanlış anlayıp sonra onları çürütmüşsün yani kendince, olmamış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

ülker'in kendi ayağıyla gelmesinin tek sebebi sahibinin koyu bir taraftar olması ve o dönemde yanılmıyorsam yönetimde olması olabilir mi? Her fırsatta sadece basketbol değil, bütün takımlara hayvani destek verebiliyor olması falan?

Son 10 yılın türk basketbolundaki en başarılı takımı Fener ama öyle kültürle vs. olmadı bu iş onu geçelim önce. Bu zamanında yanlış hatırlamıyorsam karşıyakalı Bulletride'ın (yanlış hatırlıyor olabilirim sdafas) her sene kadro değiştirip orta sıralara oynayan ama bir sene Oktay Mahmudi ile çok iyi işler yaptı diye ülkenin KSK ile birlikte tek basketbol ekolü takımı GS'dir demesi gibi bir şey sadfadfads

Gerçi üç büyükler söz konusu olduğunda ülker birleşmesinden önce GS dışında takım yoktu doğruya doğru.

Örneğin;

Ülker birleşmesine kadar Fenerbahçe'nin Türkiye basketbol liglerindeki tek başarısı 15 finalde 1 şampiyonluktu. Birleşmeden sonra 12 final 6 şampiyonluk, bu seneyi de kat 14 final 7 şampiyonluk yanlış bilmiyorsam.

Öyle Ülker gidip Fener taraftarı müthiş, harika bir ekol birleşelim süfer olur diye gelmedi. A lisansını bile Ülker sayesinde aldılar yıllarca. Tekrar almak için yeni tesis falan gerekiyor diye gidip basketbol kompleksi bile yaptılar adamlar Fener'e...

Ki bence mantıklı hareketti. Seyircisi olmayan, geliri olmayan ve sadece gider yapan bir yapı birleşti ve yönetimde kaldı. Hem yönetip hem de Fener'in futbol taraftar gücünü vs. arkaya alıp istikrarlı bir başarı gördüler. Efes'te aynı boku yapmalı artık, şirket takımlarına bu şekilde TR'de yer yok. Telekom mesela bir ara düşünüyordu o da girişebilri böyle bir işe.

Abartmakta harbi üstünüze yok istikrarlı başarı görünce. Gerçi herkes yapıyor bu işi de gerek yok. Başarıyı daha da süslendirip abartmak, onu küçültmeye çalışmakla aynı kefeye sokmaktan başka bir şey değil.


Sende de iyi hafıza varmış, 2012'de yazmışım. Kültür ve başarı arasındaki farkı söylüyorum, görüşlerim değişmedi o güne ilave olarak Fenerbahçe'nin başarının ötesinde çok güzel bir kültür oturttuğunu da söyleyebiliriz artık. Neyse; KSK ve GS yorumuma gelirsek birinin ilçesinden diğerinin kültüründen geliyorum, benim görüşlerim bu şekilde. Galatasaray kurum kültüründe her zaman basketbola önem vermiş ve "spor" olarak sevmiştir. Basketbol seviyorsanız Yalçın Granit'in kitaplarını falan okuyun.

Ayrıca o sene Galatasaray EL'de çok iyi işler yaptı ve ileriye dönük bir ışık verdi. Ergin Ataman ile üstüne de çıkılırdı ancak hem ego savaşları hem de basiretsiz bir yönetim fetret dönemine soktu şu an şubeyi.

said:

Avrupa dediğim de futbol gibi 40-50 ülkeye yayılmış bir kültür değil, lokomotif 8-9 ülkenin başını çektiği bir oluşum. Daha küçük yatırımlar futbola göre; safkan sponsor destekli takımlar başarı olarak öne çıkar.

Final-4 gediklisi TAU, her sene isim değiştiriyor. Bizde sponsor destekli veya sadece sponsora ait takımlar başı çekiyor. Bu açıdan basketbol kültürünü ilçesinden, okulundan, akademisinden almış takımlar bana göre Galatasaray ve Karşıyaka bu ülkede. Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan bir adım öndeler.

Efes'in koraçı var, Tofaş'ın finali var. Bunlar başarı. Bizim dediğimiz kültür.

Fenerbahçe'nin seviyesine gelmesi için hala uzun bir yolu var Galatasaray'ın, yeni yapılanma kusursuz giderse bile en az 2-3 sene bu süre. Başarı ve devamlılık anlamında değil benim kıyasım, kültür sadece. Eskişehir'in futbol kültürü gibi vs. Saldırmayın hemen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerekçe

"Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 15 Haziran 2017 günlü toplantısında gündemindeki dosyayı inceleyerek aşağıdaki kararı almıştır.

E.2017/ 303
Beşiktaş Basketbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş., taraftarlarının 14.06.2017 tarihinde İstanbul’da oynanan Beşiktaş Sompo Japan - Fenerbahçe Spor Kulübü Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-Off Final müsabakası öncesi ve sırasında rakip takım ve mensuplarına yönelik muhtelif seferler genel teamül, ahlak, kişilik hakları, ailevi manevi değerlere aykırı tezahüratlar yapması ile sahaya pet su şişesi, çakmak, bozuk para gibi yabancı cisimler atmaları yanında üç kez ses bombası patlatılması gibi Disiplin Yönergesinde yazılı ihlaller dışında özel olarak ayırt edilmemiş ihlalleri de bünyesinde barındırdığı anlaşılan olaylar sebebi ile Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

Beşiktaş Basketbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin, 2016-2017 sezonu boyunca taraftarlarının gerçekleştirdiği ihlaller sebebi ile 11 defa Disiplin Kuruluna sevk edildiği ve bu ihlalleri nedeni ile cezalandırıldığı yapılan araştırma ile tespit edilmiştir. Hatta Disiplin Kurulu’nun 05.06.2017 tarihli kararında; mutat uygulaması kapsamında yaralamaya neden olan seyirci olayları nedeniyle seyircisiz oynama cezası vermesi gerekirken, Kulüp yöneticilerinin olayları önlemeye yönelik müspet çabalarını dikkate alarak sadece para cezası vermekle yetindiği görülmüştür. Bu itibarla, Kulüp taraftarlarının davranış halinin aynı sezon içerisinde birden fazla müsabakada itiyat haline gelmiş olduğu dikkate alınarak değerlendirmenin Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 29.2.6. maddesi uyarınca yapılmasına karar verilmiştir.

Sevke konu seyirci olaylarının uyabileceği ihlal tipinin tespiti ile birlikte sunulan yazılı savunmanın müsabaka görevlileri raporlarının aksini ispat etmediği görülmekle tüm dosya kapsamında yapılan inceleme neticesinde Beşiktaş Basketbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin;

-Müsabaka öncesi ve sırasında genel teamül, ahlak, kişilik hakları, ailevi manevi değerlere aykırı tezahüratlar yapılması ile sahaya pet su şişesi, çakmak, bozuk para gibi yabancı cisimler atılması yanında üç kez ses bombası patlatılması şeklinde 8 ayrı ihlal gerçekleşmesine rağmen 4 kez anons yapıldığı ve müsabakanın toplam 41 dakika durduğu, bu şekilde müsabakanın sıhhatine ciddi anlamda zarar verildiği anlaşıldığından Kurulumuzun benzer olaylardaki uygulamaları da dikkate alınarak (Disiplin Kurulu’nun T.12.06.2015 K.2015/391, T.31.03.2016 K.2016/284 ve T.13.04.2016 K.2016/292 sayılı kararları) Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 29.2.6. maddesi gereğince 2 maç seyircisiz oynama ve 50.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

-Ayrıca tribünlerdeki merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları Yönergesi’nin 52.4. ve 95. maddeleri ile Basketbol Disiplin Yönergesinin 19.1. maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile; (K.2017/ 301)

Karar verilmiştir."



"Bir maçınız cepteydi müsamaha göstermiştik, madem suistimal ettiniz bir tane daha ekleyip toptan buyrun" demişler. Şimdi bir mucize ile 3-2 bile olsa 6. maç yine seyircisiz. Seyirciye tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.

"Ota boka anons yaptılar bu kadar da olmaz ki" diyenlere (videolar yetmediyse) 4/8 oranını da özellikle göstermek istedim. Bir de sezon boyunca 11 defa olay çıkarmak süpermiş, hadi biri Efes serisinde deplasman taraftarıydı, geri kalanı normal sezondaki 15 iç saha maçının 10'unda disipline sevk anlamına geliyor. Efendi Beşiktaş, yersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...