Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cetin abiyi (kuddusimavra) kaybettik. basimiz sagolsun


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

Grego said:

başka bir başlık açıyorum ben. oradan devam ederiz.

dana22 said:

abi abartmayin ..surekli burs ..toplu para vs..cok gercekci gelmiyor gibi..


ben şahsen abartmıyorum, aylık olarak ayırabileceğim miktar var. çocuk için, arzu ediyorsa ömrünün sonuna kadar kendi çapımdaki meblağı her ay yatırabilirim.


Burs ve maddi yardım çok hassasiyet isteyen şeyler. Mesela burs derken ne kadar süreli kastediyorsunuz? 5 yıl mı 10 yıl mı 3 ay mı? Bu aşamada insanların manevi ihtiyaçları daha yüksek olur. Para, en son ve sular durulunca akla geliyor. Hatıraları paylaşmak onları daha mutlu kılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi habersiz ve şimdi böyle bir iş yapmayın bence. Şimdilik sadece yardıma ihtiyacı olduklarında forumda pek çok insanın olduğunu bilsinler yeter. Bildiğim kadarıyla ayrıca kızı evlenene kadar devletten para alacak sigortalı çalışıyorsa. Bunu hatırlatmamız daha iyi olur.

Kız çocukları, sigortalı çalışan anne veya babalarının kaybı durumunda, evlenene kadar sigorta primine göre belli bir miktar para alır düzenli olarak. Varsa tanıdık, bir hatırlatsın durumu. Tabi hemen değil, bu işler için genelde bir kırk gün geçsin derler halk arasında. Yardım için de öyle keza.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ailesinin, sevenlerinin ve hepimizin başı sağolsun. DÜnya görüşü, fikir vs bunlar konu olduğunda ayrılıklar olabilir ama sonuçta Çetin abi bizim bir parçamızdı.

Kendi adıma söyleyecek olursam kendisini kırıcı sözler söylemişimdir. Belki kurallar içindeydi yazdıklarım ama tavır, kelime seçimi olarak kırıcı olmuşumdur yazdıklarımda. Tartışmanın stresi ve seviyesinden, masa başında bu şekilde yazışmayla ortaya çıkabilen insani olarak insanın karşısındakiyle yaşadığı kopukluktan dolayı ipin ucu kaçabiliyor. O yüzden sırf kendi vicdanımı rahatlatmak adına bir özür dileme işine girmeyeceğim. Bu olay da bana bir ders olsun. Ölümü bu denli görüp yaşayınca hayatımız boyunca büyüttüğümüz şeylerin aslında anlamsız bir takım şeyler olduğunu anlıyor insan. 1.5 sene evvel babamı bir akşam aniden kollarımda kaybettim ve insan anlıyor bazı şeyleri daha derinden.

Çetin abi fikirlerini korkmadan , sıkılmadan, aman karşımda bir grup insan tavır almış kendimi tutayım demeden açık yüreklilikle söyleyen bir insandı. Denildiği gibi insan olarak kötü birisi, art niyetli birisi olduğunu hiç düşünmedim. Sonuçta hayat devam ediyor ve arkasında bıraktığı insanlar, eşi, çocukları ve ailesi bir şekilde hayatlarına devam edecekler. Umarım öyle bir yer, mekan vardır ki kendisi arkasında bıraktıklarının mutlu olduğunu, geleceklerini huzur içinde istedikleri şekilde yaşayabildiklerine şahit olur.

Son olarak yardım konusunda söyleyeceklerim var. Denildiği gibi acele etmeyin. Bu tarz konular cidden ters tepebilir nekadar iyi niyetle yapılırsa yapılsın. İnsanın acısını dışa vurması ne zaman ne şekilde olur bilinmez. Ama bunu ötesinde ve Çetin abinin vefatı harici olarak "Kaybettiklerimiz" şeklinde bir bölümümüz olsun. Ve buradan kaybettiğimiz insanlar adına gerek para toplanması, gerekse çeşitli etkinlikler yapılması organize edilsin. Para toplanması illa ailelerine bağış anlamında değil toplanan para bu kişilerin anısına bağışlanır ve bağış yapanlardan bağımsız olarak "Paticik Ailesi" olarak belirtilir. Bir şekilde bu yapılan iş sosyal ağlardan da duyurulursa yarın öbür gün kişinin ailesinden birileri bunu gördüğü zaman duygulanır ama buruk bile olsa bir sevinç hisseder gurur duyar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Ama bunu ötesinde ve Çetin abinin vefatı harici olarak "Kaybettiklerimiz" şeklinde bir bölümümüz olsun. Ve buradan kaybettiğimiz insanlar adına gerek para toplanması, gerekse çeşitli etkinlikler yapılması organize edilsin.


Bir çeşit totem gibi. Ne üzücü olmuş ama bu, sanki böyle bir başlık açılınca daha çok kaybedecekmişiz gibi. Yok açmayalım bunu :( hem belki daha iyi bir yerdedir gidenler. Biz kaybediyoruz onlar değil falan belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.tema.org.tr/web_14966-2_1/neuralnetwork.aspx?type=50

http://www.tema.org.tr/folders/14966/categorial1images/58/04_vefat_44_b.jpg,

Ne güzel bir fikir. Fidan ücreti 10 TL en az 3 fidan bağışı kabul ediliyor. Küçük bir orman bile yapabiliriz bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kurumunuzun veya sevdiklerinizin adını ölümsüzleştirmek ve yaşatmak için en güzel seçeneklerden biri Hatıra Ormanı oluşturmaktır. TEMA Vakfı olarak Hatıra Ormanı Projelerini, Orman Genel Müdürlüğü’nün o yıl için ağaçlandırma programına aldığı sahalarda yürütmekteyiz. Sahalar yıla ve proje amacına göre çeşitli illerde olabilmektedir. Hatıra Ormanı bağışında açık olan sahalara; en az 5.000 fidan bağışında bulunarak dilediğiniz kurum ya da 2.000 fidan bağışında bulunarak şahıs/dernek ve okullar adına Hatıra Ormanı oluşturabilirsiniz. Hatıra Ormanı oluşturulması ve tabela giderleri bağışçı tarafından karşılanmak durumunda sahaya Orman Genel Müdürlüğü standartları doğrultusunda 1 adet tabela dikimi yapılabilmektedir.


http://www.tema.org.tr/web_14966-2_1/sortial.aspx?linkpos=2&target=categorial1&type=7&primary_id=&detail=single&sp_table=&sp_primary=&sp_fields=&sp_language=&sp_table_extra=&extracriteria=&language_id=1&search_fields=&search_values=

sanırım sahalar da şöyle:
http://ormanharitasi.tema.org.tr/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne desem bilemedim ya, Kuddusi diye başlığı gördüm yine biri Çetintaş abiye sallıyor kimmiş ne demiş diye tıkladım bakakaldım ekrana. İnsan tanımadığı bir kişinin vefatı ile de kötü oluyormuş:( Hastalığı ile ilgili başlığı da demin gördüm. Of ki ne of.

Mekanı cennet olsun, yazdıklarını okumak güzeldi.

yıllardır paticikteki şu inner circlelara giremedim, arada kıskanıyorum birbirinizden haberdar olmanızı falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok üzüldüm. Harbi bir kişilikti. Bu forumda ne denli hiç hak etmediği tepkilere maruz kalsa da, eminim çok çok üzülmesine karşın, forumun çok değerli bireyler barındırdığını biliyor ve ara ara kopsa da yazmaktan vazgeçmiyordu. İnandığı, özümsediği değerleri sonuna kadar savunmaktan, bilgisini paylaşarak insanlara bir şeyler kazandırmaya çalışmaktan hiç vazgeçmedi, doğru bildiklerini söylemekten hiç yılmadı. Çok ta hassas ve (güçlü olmasına karşın) kırılgan bir yönü olduğunu her zaman duyumsadım. Bu camiadaki insanların onu sevmesi, değer vermesi için canını verirdi gibi hissettim hep, çünkü kendisi çok seviyordu bizleri.

Hakkında yazılanları okuyabilseydi, dünyanın en mutlu insanlarından biri olurdu. Gerçekten bu camiayı her şeye karşın çok çok sevdiğine adım gibi eminim. Keşke hayattayken görebilseydi aslında kendisine ne kadar değer verildiğini.

Babası kanser olduğunda, paticikten yardımcı olan, kan veren kişilere nasıl minnettar olmuştu. Eminim kendisi de yapabileceği bir şey olduğunda çevresine ve paticik üyelerine (kim olursa olsun) hiç duraksamadan, elindeki, avucundakiyle yardımcı olmaya çalışacak (çalışan) bir kişilikti. Yazdıklarının çoğu bilgi paylaşımı biçimindeydi. Her zaman iletişimde bulunduğu kişilerle deneyimlerini, bilgilerini, görüşlerini paylaşmak isteyen bir yapısı vardı.

Tabii ki tıpkı her birimiz gibi % 100 mükemmel değildi. Ama benim tanıdığım (yalnızca burada yazdıklarından), en renkli, en hayat dolu, en kafasının dikine gidip, gereğinde yumuşamayı bilen, en doğrucu, en babacan yapılı, başta da yazdığım gibi en harbi adamlardan biriydi.

Bizler, çoğumuz hiç tanımadan, ona bu kadar değerler yükleyip, öyle ya da böyle sevmişken, anne-babasının, güzel kızının, eşinin yaşadıklarını tahayyül bile edemiyorum. ''Sevgili'' bir insan, bu dünyadan göç etti. Geride kalanların tek ilacı zaman ve özellikle manevi olmak üzere her türlü destek. Ailesiyle görüşenler yoluyla sabır dileklerimi iletmek isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...