Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New World - (Pati > CaerSidi / Covenant)


Xenus

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...

Abi alpha da ki izlenimlerime bakacak olursam en az 1 değil 2 sene ertelenmeli oyun. Düzeltmeleri gereken bence daha çok şey var. Dungeon eklemişler fakat oyuna raid vb içerik de gerekli. Combat abi en büyük problem bence RPG oynuyormuşsun hissi veriyor ve ağır bir combat anlayışına sahip oyun. Bunu yavaş yavaş iyileştirmeye başlamışlar. Şu an alpha da oynayan arkadaşlar öyle söylüyorlar. Onun dışında bence beklenilmesi gereken oyun hala benim ümidim hala var. Crucible gibi oyunu cancel edeceklerini de hiç düşünmüyorum eğer ederlerse büyük bir sıçış olur yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence de 2 sene ertelenmeliydi. çalışan bir sistem oluştu diye hadi release edelim de oynayın şeklinde bir oyun tutmaz bu devirde. içerik yok oyunda. rust olsun arc olsun bu tür oyunlar bile daha gelişmiş durumdalar. ve sen koskoca amazonsun. yüzüne tükürürler valla.

şu anki hali ile release edilirse 1-2 ay oynatır sonra sıkar bırakır millet.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adam 500 milyon $ harcamış bundepartmana geçen sene. 500 milyon $ bütçeli departmanın yaptığı oyun dün akşam evdemiydim yoksa new world demiydim dedirtmesi lazım. İçerik ekleme işini bu kadar karo ile bu zaman aralığında beceremiyorsan kapat dükkanı. Öyle 2 sene erteleme filan herkesin kellesini alır o şitkette. 2 senede oyun motorunun güncel kabiliyeti bile düşer. UE5 gündeme gelen dönemde öyle hamleler hepten çöpe döner karlılık. Sonuçta bezosun zevkine yapmıyorlar. Para kazanamazlar isr gg. Adam stream den oyun olayı patlayacak deli bir pazar oluşacak diye kurdu oyun şirketini. Kendi tarafını kurtaramaz ise böyle ertele ertele yok olurlar. Bkz. Netflixe rakip olacağım derken yok olan amazon prime. 2 tane dizi çekti oda internete düştü GG

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

hee 100 lira verip cash shopsuz oynayabileceğinizi düşündünüz cidden 

EL

OĞV

EL

 

 

fast travel kısmı hariç bi sıkıntı görmüyorum. in-game purchaseable diyor gerçi de neyi nasıl ayarlayacaklarına göre değişir tabi. Zaten oyuna mount getirmeyi istememelerinden belliydi böyle bi şey olacağı. MMO yapıyorum, exploration çohönemli diyip mount yapmamak da neyin kafasıysa. bi de bazı playerlar var "MOUNTS WILL RUIN THIS GAME" diyo, nasıl ruin edecekse artık. Fanboyluk çok fena ya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

poe'deki gibi kozmetik olsun ekstra stash olsun gayet mantıklı cash shop seçenekleri. ama bunlar direk knight onlinedaki gibi premium boost elixiri tarzı itemler düşünüyorlar.

yutupda çeşitli kanallar var detaylandıran. mesela:

6 ay önce oyun içindeki rested xp kazanma yüzdelerini düşürmüşler, şimdiki açıklamalarında da açık açık rested xp boost satacağız diyorlar ?

daha çıkmamış oyunu bilinçli olarak dandikleştirip para verirseniz daha iyi olacak diyorlar ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi xp niye bu kadar rahatsız ediyor sizi ya. Anlamadım hayatınızda hiç mi mmorpg de hayvan gibi farm yapmadınız? Millet çıldırmış ya hiçbiri oyunu bozan bir şey değil. Anlamadım internette millet ağlıyor xp boosta. Anlamıyorum gerçekten insanları. Zamanı olmaz mmorpg oynamak ister geri kalmaz xp boost getirirler P2W AGAAA der. Lan zaten zamanın yoksa mmorpg oynama oynayacaksanda ağlama yani günde 2 saat kasarak 15 saat oynayan adam ile aynı olma isteği nası bi absürdlük. Xp boost ıckarırloar AGA P2W hayırlı olsun oyun bitti derler. Napsalar size yaranamayacaklar ya. Bu oyuncu kitlesi harbiden kanser ne yapsan her zaman bir şey diyorlar. Yani şunlara ağlayan mızmızlanan kitle 2 dayak yiyince skrm bu nası bi oyun diyip alt+f4 atcak tipler net.

 

+ Bu şirket harcadığı okadar parayı Kozmetik ve ev dekorasyonu starak geri alabileceğini düşünecek kadar 12 yaşında fortnite oyuncusu değilsiniz değil mi? Cash shop a oyunu bozacak şeyler koymadıkları sürece her şey koyulabilir ben karşı değilim. Hatta Cash shop olmalı cünkü zamanı olmayan insanlar için hayat kolaylaştırıcı bir sürü şey olacaktır. sadece kozmetikle hiçbir şekilde gelir elde edemezler Battlepass de lazım. Sıkıldım insanların mızmızlanıp potansiyeli olan oyunları ölü olarak göstermesinden.

 

 

son edit Eğer betaya girebilen varsa bana mesaj atabilirse çok sevinirim xd

 

@Xenocide

"bi de bazı playerlar var "MOUNTS WILL RUIN THIS GAME" diyo, nasıl ruin edecekse artık. Fanboyluk çok fena ya."

Ben de bu kafadayım açıkcası oyunlarda mount oyunu saçma bi hale getiriyor XD

phoenix_daoc tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xp boost vb. p2w öğeler eşitsizliğe neden olduğu için oyun keyfini bozuyor. 2 saat kasarak 15 saat oynayan adamla aynı olma hevesi kimsede yok. P2W çıkarsa değil oynamak, oynayan yayıncının yutubuna tıklamam. Oynayan hatta para veren sümükleri de geçmişte yaptığım gibi gömerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xp boostun ne derece olacağı ve oyuna ne kadar etki edeceği önemli. level 10'dan level 20'ye normalde 1 haftada geliyosan, xp boost ile 1 günde geliyosan abartılı. Veya ölünce xp kaybı oluyosa mesela yine sıkıntılı. Oyunda level 50 olmak çok önemli bi şeyse, ve xp boostla buna erişim süreni %75 oranında falan azaltabiliyosan direk dengesizlik doğurur. 

 

Ha 1 hafta boyunca %15 daha fazla xp al gibi bi boosttur, normal adam 1 haftada kasıyoken sen 4 günde kasıyosundur, kabul edebilirim.

 

gibi gibi şeyler. oyun çıkmadan bilemeyeceğimiz mevzular.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Endgame e fazladan para vermeyen oyuncu 200 saatte geliyorken, para veren 100 saatte geliyorsa bu eşitsizlik. Herkesten aynı parayı alıp herkesi 200 saatte, ya da olmadı orta yolu bulup 150 saatte getirteceksin. Yeaaa nolcak yeaaa diyip boşverince işin sonu diablo3ün RoS önceki dandik haline dönüyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 dakika önce, phoenix_daoc dedi ki:

abi xp niye bu kadar rahatsız ediyor sizi ya.

görünmeyen çığın ayak sesleri çünkü bu. oyuna kolaylık getiriyoruz adı altında oyunu aslında kötüleştirip paraya zorlamak kötü olan olay.

henüz çıkmayan bir oyunda xp boost olması şu demek:
- biz oyun yapımcıları olarak bok gibi bir level progressing yaptık, bilerek zorlaştırdık ki para verip boost alasınız.
- keyif veren bir leveling hikayemiz olmadığını kabul ediyoruz skipleyebilirsiniz bunu para ile
- oyun yapımcıları olarak leveling kısmının gereksiz olduğunu düşünüyoruz end game daha önemli demek....

senin oyunun 10 seneliktir herkes tüm questleri ezberlemiştir yeni exp çıkarken adam tekrar aynı questleri yapmak istemiyordur o zaman verirsin direk 60lvl boost olayını buna hiç bir laf etmem.

end game'i daha önemli gören dev'ler daha sonra herkes max level olunca parayı nasıl kazanacak? tabii ki para vermeyene daha zorluk çıkaracak geliştirmeler yaparak. şu an oyunda binek yok. bir yerden diğerine daha hızlı gidebilmek için binekleri paralı yaparlarsa şaşırmam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir oyun bu kadar fark yaratacak xp boost koymaz hele ki Yeni başlanılacak bir oyun olacaksa. Maximum koyacakları %30 olur ya da %50 olup yaratık kesmede gelir o boost. Kaldı ki coğu xp boost questlerde çalışmaz çalışırsa da çok düşük olur dediğim gibi en fazla %30 olur gelecek olan xp o bile çok sanmıyorum. Hiçbir şey bilmeden p2w demek yerine adamların izleyeceği politikayı görmek lazım. Fast travel falan ne işe yarayabilir yani ne gibi bir bozukluk sağlayabilir? Oyunda stat olarak sana katkı sağlamadığı sürece sorun yok. Archeagede mesela auto loot var. 30 günlük petine takıyorsun otomatik lootluyor. Bu mesela p2w mi? hayat kolaylaştırma mı? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para ile xp boost vs.. patide daşak oğlanı yaptığımız oyunların özellikleri bunlar.  uzak doğu özellikle güney kore gibi 3. sınıf mmo çıkaran firmaların oyunların da bu özellikler var. mmorpg bir kültürdür. ben bu kültürün içine malesef uzak doğu oyunlarını sokamıyorum. hayatı kolaylaştırmak falan değil bu ya. başka bir şey. adlandıramıyorum ben. 

ama genelde şunlar oluyor.

 

Lore yok. bas xp yi geç işte.

gameplay sıkıntılı beceremediğimiz eşyler. bas xp yi geç ne konuşuyon ?

hani leveling okadar sıkıntılı ki. xp basıp geçmek daha mantıklı. (düşününce bu sıkıntıya loot toplayan çirkin bir tüysüz çin köpeği eklenebilir)

Bİlemedim ben ya. bu oyun gittikçe güney kore mmolarına dönmeye mi başladı banamı öyle geliyor?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de aksine mmoda full quest sevmiyorum lore more falan hikaye ya. Mmo dediğin uo gibi olur. Ultimada hepi topu kaç quest vardı. Wowun yanında %1 bile değildir belki. Soft lore eyvole zaten olması gerek. Ultima(pek değil ama) Daoc gibi oyunlarda mesela doğru dürüst lore yok. Wow gibi ağır lore sokmaya calısınca oyun sadece "ĞĞ abiğğ tarlamı kargalar bastı 10 tane öldür gel Ağbi. Öldürürsen sana 1k xp vercem ve item vercem ağbi ĞĞĞ" modunda. SAR MI YOR. hatta çok leş bi gameplay. Ama Wowun yeni quest sistemi fena değil bak ona lafım yok gibi gibi. Ama bdo,Wow,Archeage,Blade and soul, Revelation online,V4 Yani aklına gelebilecek 2007den sonra cıkan mmoların %90 ı sadece Quest textleri okumadan NEXT NEXT NEXT diye geçtiğin saçma bi özellik. Yalan mı abi? hanginiz oturup hepsini komple okuyor. Hepimiz endgame e gelelim hadi Meqü next next next spamliyoruz. Ben mmo yapımcısı olsam questleri cok az tutarım soft lore koyarım iş yükünü öyle bi azaltırım. Quest tasarlamak enayilik suanda dev kısmında.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...