Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedimiz Çok Hasta. Yardım pls.


Patice

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Kedimiz miya 3,5 yaşında tekir çok uysal ve sakindir, 3 yıldan beri bizimle.

2 hafta önce İstanbul'dan İzmir'e taşındık ve Miya bizimle uçakta yolculuk yaptı. Uçak yolculuğu için 2 doz sedapet verdik. Ve takip eden 2 akşam pet otelde konakladı. Pet otel çok iyiydi, Miya daha da sakin olarak yeni evimize geldi. Yeni ev ama kendi eşyaları olduğu için pek yabancılık çekmedi. Mutlu ve hızlı toparlandı. Gayet huzurluydu 2 hafta boyunca.

Ama 2 gün önce aktarmalı olarak tekrar uçakla İran'a geldik. Yani 2 hafta aradan sonra toplam 10 saatlik bir yolculuk, 2'şer doz daha sedapet ve aslında travmayla eve gelebildik.

Eve ilk geldiğimizde sorun yoktu yaklaşık 3-4 saat evde dolaştı, bakışları normaldi. Ama sonraki saatlerden bu ana kadar:

- Sürekli bizden uzakta, karanlıkta ve ağlamaklı.
- Ağzından yoğun şekilde salya akıyor.
- Dili hep dışarıda ve boşluğa doğru uzatıyor.
- Asla uyanmıyor ve tüm gece bizim uyuduğumuz yerde uyuyor.
- Kucağıma almaya çalışınca garip şekilde hırlıyor ve sinirleniyor.
- Islak mama, salam vs yemiyor.
- Su hiç içmedi.
- Kendini temizlemiyor.

Tüm bunlar depresyon mu sadece? Ben henüz geldiğim ve asla anlaşamadığım için insanlarla veterinere götüremedim. Suark işten gelince ( akşam ) götürebileceğiz. Benzer durum yaşayan fikir verebilecek birileri var mı?

Çok üzgünüm :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

sakinlestiricileri vet e sorarak verdiniz dimi?


Tabii, veterinerden aldım. Birkaç farklı veterinere sorduk üstelik. İzmir İstanbul uçağı için 2 doz verin, İstanbul - İran için tekrar 2 doz verin dediler. Çünkü biz ertesi sabaha kadar yoldaydık. Çok yıprandı tabi bu arada. Yemek yemedi, genelde ağladı ve altına yaptı mecburen bir ara.

Su vermeye çalışıyorum, kafasını çeviriyor. Mutsuzluktan ölebilirim şuanda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:

Geçmiş olsun! Umarım daha iyidir şimdi?


Teşekkürler. 3 gündür hastaneye gidip serum veriyoruz. Kan testi ve kontrollerde bir şey çıkmadı. Yorgunluk ve mutsuzluktan kaynaklandığını söyledi doktorlar. Serumu bir şey yiyip içmediği için veriyorlar. Ama kutuya koyup hastaneye götürmek yine aynı travma.

Bugün birazcık yemek yedi. ( 3- 4 parça ıslak mama ) Ama yoğun salya devam ediyor. Salya o kadar yapışkan kıvamdaki ağzını açmak istemiyor.

Bu arada bugün burada Pazar günü, her yer kapalı olduğu ve kutuyla tekrar götürmeyelim diye serum yeri için damaryolu bandajı kolunda kaldı. Sanırım ona da üzülüyor ve mutsuz. Patisini yalamak istiyor yalayamıyor. Üzgün ve mutsuz işte :( Nasıl düzelir bilmiyorum.

Salyası geçer mi ya? Bir bilen yok mu???
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...