Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere'den alınan yüksek lisans diplomasının tanıtılması


circirbocugu

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı, merak ediyorum.

Aşağıdaki linkte yüksek lisans denkliği için hangi belgelerin gerektiği not edilmiş fakat bu belgelerin toplanmasında bazı sorunlar yaşıyorum.

Örneğin 15. madde şöyle diyor: "Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası kuruluşların çatısı altında kurulmuş yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomalara, ilgili yükseköğretim kurumunun faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca düzenlenmiş tanıma veya denklik belgesi aslı"

Bunu okuluma sorduğumda, bırakın kendi yüksek öğretim kurumlarından diplomamın gerçek olduğuna dair belge yollamayı, diploma ekini bile yollayamayacaklarını, elektronik yolla ancak diploma ekine sahip olabileceğimi belirttiler. Çünkü okul artık elektronik sistemi sadece kullanıyormuş.

Fakat tabi o da ıslak imzalı olmayacak ve ayrıca diplomamın geçerli olduğuna dair bir üst otoriteden yazıya sahip olamayacağım.

Bu sorunu yaşayan bilen var mı? Nasıl çözebilirim, bilgi verirseniz sevinirim..

Yuksek Lisans Denkligi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o belge olmadan türkiye'de üniversitelere yüksek lisansını tanıtamazsın, askerliği erteletemezsin vs vs.

2011'de uk'den mezun oldum yüksek lisanstan. elektronik sistem felan var mıydı bilmiyorum o dönemde benim okulda ancak bir transkript bir de mezuniyet belgesi göndermişlerdi posta ile mezun olduktan birkaç ay sonra. bayağı babacan iki kağıttı fotokopisi çekilince mührü bir garip oluyordu vs vs.

pasaportun, tezinin kopyası ve bu iki belgeyle birlikte yök'ün istediği saçma sapan onlarca şeyi kargoya veriyordun, 2-3 ay sonra denkliğini geri postayla yolluyorlardı. şu an elektronik sistem vs diye onlar da biliyordur herhalde bir şekilde sorgu numarası olayı felan vardır. yök'ü ara sor ama pek bakmazlar telefonlara söyleyim sdfsdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayni sayfada,

yok said:

* Avrupa Birliğine üye ülkelerden alınan diplomalar için Diploma Eki ibraz edemeyenlerin bu durumu açıklayan ve ilgili yükseköğretim kurumundan veya ilgili ülkenin yetkili makamlarından edinecekleri belge


denmis.

ayrica 23 tane belge var orada, sadece kendine uyanlari cikartiyorsun. ingiltere icin sadece ..avrupa birligine uye ulkeler.. kismindakileri cikarman lazim ama, onu da cikaramayanlar icin yildiz koymuslar zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim iki sıkıntım var:

1) Diploma ekinin orjinaline sahip değilim. Okul da elektronik sistem kullanıyoruz, göndermiyoruz diyor. Elektronik sistem de diploma eki var. Islak imzalı olmayacak tabi ama okulun bana yaptığı açıklamayı da ekleyerek, burası için başvurabilirim diye düşünüyorum.

2) 15. madde şöyle diyor: "Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası kuruluşların çatısı altında kurulmuş yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomalara, ilgili yükseköğretim kurumunun faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca düzenlenmiş tanıma veya denklik belgesi aslı"

Bir iki gazete haberi de okudum bu konuyla ilgili ve anladığım kadarıyla İngiltere'deki YÖK dengi bir kurumun, yüksek lisans yaptığım üniversitenin akademik yeterliliğini tanıdığına dair bir denklik belgesinin aslı gerekiyor. Okuldan bunu talep ettim ama hiç umudum yok.

YÖK'ü de arıyorum, hiç açmıyor zaten.

Kafam karıştı açıkçası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere buraya dahil olmuyor mu? Valla trollemiyorum.

Çünkü bu maddeyi gazetede de gördüm.

Link burada: Hürriyet

Şöyle diyor: Başvurunun incelemeye alınması için diplomayı veren yükseköğretim kurumunun, faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca kendi yükseköğretim sistemi içinde yer aldığının kabul edilmesi, Yükseköğretim Kurulu’nca veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen kalite güvencesi ve akreditasyon kuruluşları tarafından tanınması gerekecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da, asıl sorun o belgeyi alabilmek. Okul da o belgeyi yollamıyor. Hadi bana gelen e-mail'i orada kanıt olarak kullandım diyelim.

Bu sefer de 15.maddeye göre o ülkenin yüksek öğretim kurumunun (üniversite yani) bağlı olduğu yetkili makam tarafından (oranın YÖK'ü gibi birşey sanırsam) ilgili üniversitenin akademik anlamda yetkili olduğu minvalinde bir yazı alınması gerekiyor.

Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. Okula yazdım ama yanıt muhtemelen olumsuz olacak. Çünkü bir diploma eki için bile gönderim yapmadıklarını ifade ettiler. Ayrıca o belgenin de aslını almam gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışınd aokumuş arkadaşın da mı yok
o kadar ingilterelere gittin geldin 1 evrak işi halledemio musun evladım

bi arkadaş transkript tercüme ot bok uğraşıyodu ankara'ya gidip
detayları bilemicem.
yök'ün dünyada tanıdığı üni'lerin listesi olması lazım yalnız, dolayısıyla transkript/mez.belgesi tastikli tercüme ile halledebiliyor olman lazım okuldan özel bi kağıt istemeye gerek kalmadan. dandik ülke öğrencileriyle mi uğraşsın koca üniversite
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
İki arkadaşım benimle aynı okuldan mezun olup, denklik aldılar. Fakat onlar denkliği bu düzenlemeden önce aldıkları için benim bahsettiğim şartları gerçekleştirmek gibi zorunlulukları yoktu.

Okul ile uğraşıyorum. En kötü ihtimal ile okulun verdiği cevabı YÖK'e ileterek, başvuru yapacağım. Tabi başvuru harcının yanmaması için okuldan alacağım son cevaba göre, başvurudan önce bir YÖK yetkilisi ile konuşmayı planlıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
askerlik falan nasıl hallettin? en son öğrenci olarak uzatmaya başvurdum da ağustos 26a kadar tecilli. denkliği alıp yüksek bitti onun üzerinden yapmak lazım.

gerçi ocakta mezun oldum. ekstradan 5 ay için 300 tl başvuru ücreti falan var dsf. o zamana kadar yurtdışı dalgasını çözmek lazım esasen

bilemedim napsam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...