Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nioh (PS4)


GokTuRK

Öne çıkan mesajlar

Konusu yokmuş nasıl olmaz diye açtım. varsa itinayla siliniz.

"Team ninja tarafından playstation 4 platformuna özel olarak geliştirilen, yayıncılığını koei tecmo'nun üstlendiği ve 2016 yılında çıkması beklenen samurai temalı aksiyon/rol yapma oyunu.

ilk olarak 2004 yılında duyurulan ve akira kurosawa'nın oni isimli tamamlanmamış senaryosunu temel alan oyunun, akira kurosawa'nın oğlunun ilk yönetmenlik denemesi de olacak olan aynı isimli film ile birlikte yayınlanması planlanmış.
2006'da playstation 3 platformuna çıkması beklenirken yayıncı firma koei tarafından hiçbir açıklama yapılmadan rafa kaldırılmış ve 2009 yılında oyunun hala geliştirildiği açıklanana kadar oyuna dair herhangi bir bilgi akışı olmamış.

2010 ise team ninja'nın oyunu geliştirmeye devam edeceği açıklandıktan sonra 2012 yılında oyunun alpha aşamasında olduğu duyurulmuş ve yine gizemli bir şekilde 2014 yılına kadar bir daha haber alınamamıştı. 2014 yılında oyunun hala geliştirilme olduğu açıklandıktan sonra son olarak 2015 tokyo game show'da harika bir alpha oynanış videosuyla birlikte oyun severlere tekrar nioh'nun varlığı hatırlatıldı: nioh tgs 2015

oyun feodal japonya'da geçiyor ve oyuncu, william isimli karakteri yönetirken oni'lere karşı dövüşüyor... özellikle dövüş mekanikleri gözlendiğinde from software'in kült souls serisine benzediğini söylemek mümkün. hayli karanlık bir atmosfer vaat eden oyun, souls serisini katanayla oynayan samurai severlere ilaç gibi gelecek.

ancak souls serisinden farklı olarak karakterin silahını farklı duruş pozisyonlarında tutarak silahının hareketlerini değiştirmesi mekaniği var oyunda, nioh'un bu dinamiği, oyunu souls oyunlarından hayli farklılaştıracak gibi duruyor.

oyunda farklı türlerde silahların bulunacağını ve hepsinin 4 farklı duruş pozisyona sahip olduğunu düşünürsek kombinasyon çeşitliği bakımından souls oyunlarına kıyasla çok daha zengin bir oyunla karşılaşacağımız kesin. ayrıca kalkanın noksanlığı, oynanışın, hızlı olmaya ve saldırılardan kaçarak kurtulmaya dayalı olacağının da sinyalini veriyor."

Bu arada sanırım "BETA demosu" çıkmış PSN store da free olarak duruyor isteyen indirip deneyebilir ben daha denemedim akşam indiricem, ama baya zor olduğu söyleniyor sağda solda ÇOOK ZOOOR diye ağlayanlar var. Bu arada sanırım yarın son günü beta demonun :) bir de video koyayım:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=a32RPTWoUSQ?feature=oembed" width="459">


[video]https://www.youtube.com/watch?v=g5-doNbrjY8?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

denedim beta demosunu süre bitmeden, oyun çok güzel olmuş bence ya. akıcı baya dark souls dan bariz farkları var. mesela stamina yerine ki var. hareketleri yaptıktan sonra zamanlamasını tutturup r1 e basarsan harcadığın ki nin bir kısmını geri kazanıyorsun. dark souls dan daha akıcı oyun combat animasyonları da çok çok iyi. baya beğendim. grind i de baymıyor daha derli toplu. kısaca ben beğendim kendi kendime deli hyple lıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun iyi çocuklar yardırın. En iyi kısmı da diğer oyuncuların avatarlarını summon layıp pvp savaşabiliyorsunuz, loot da düşürüyorlar. Zorluk, oynanış vs ds serisi gibi, boss a geleyim dürtücem. Bir farklı yanı, haritadan görev seçip oynuyoruz, ds serilerinden alıştığımız hub mantığı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun tarzi dark souls gibi olsa da, combatinda baya bir farklilik var.. bir kere "ki pulse" diye, harcadiginiz staminayi geri kazanmayi saglayan bi olay var ki genel olarak baya asina olmak gerekiyor.. onun disinda DS'deki gibi shield & sword tarzi oyun cok mumkun degil gibi geldi bana (bunda shield yerine silahla blockluyorsunuz) ama sadece demodaki gozlemime gore soyluyorum.. oynayis bloodborne'a daha yakin olur gibi dusundum.. movesetler ve ozel abilityler de dark souls'a gore cok daha fazla.. low/mid/high olmak uzere 3 farkli stance var ve her stancede quick attack, heavy attack ve combolar degisiyor..

hicbir on bilgim olmadan indirdim demoyu.. inanilmaz sevdim oyunu.. dark souls'dan sonra yeni bir kan olmus.. yalniz sadece demoya gore konusacak olursam, DS'den cok daha zor.. once kontroller yeni diye zorlandigimi farkettim ama ondan bagimsiz bir durum da var.. eger ayni zorlugu asil oyuna da tasidilarsa baya az insana hitap eder.. gorecegiz..

dreagloth said:

2. görevdeki samurayın abv


o samuray aglatti ya.. literally aglatti yalniz..

koreli bir kiz yayin yapiyordu 2 aksam once.. ilk ogress bossunu gayet normal bir zamanda kesti ve bitirdi.. sonra samuray denemelerine basladi ki ben cts aksam farkettim yayini.. sabah uyandiginda hala deniyordu :D.. tam 27 saat araliksiz yayin yapmis manyak (bunun 22 saati samuray).. sonra noldu kesti mi acaba diye vod'a baktim.. en sonunda gozyaslarina bogulmus sdfjks..

https://www.twitch.tv/mari0712/v/116239294?t=27h01m48s linkteki dakikadan itibaren bakabilirsiniz..

-------------------------------------

ben de toplamda 3 saate yakin ugrastim o bossa.. kestigim deneme burda: https://www.twitch.tv/sipro84/v/116593159?t=02h05m59s

oyun katana oyunu ama heavy weaponlarla oynamak cok hosuma gitti (ozellikle battle axe).. oyun cikinca da ayni sekilde giderim heralde..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lvl 16'misim bossu kestigimde.. statlar yanlis hatirlamiyorsam sta-10, str-10, heart-8, body-6, skill-6..

ya bossun zorluklarindan biri su ki ufak bir acgozluluk veya hatayi aninda cezalandiriyor.. sabret sabret son 20%'e getirip, bir hareketiyle oldugum cok oldu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben kesemedim sabrım yetmediç ama arada bi taş var orada araya alıp kesebiliyorsun. hayır oraya soullarla geldim (amniyata mı ne) çıkamadım da kaçıyorum çıkamaya çalışıyorum yok. gitti 6000 amniyata mı ne uyuz oldum üstüne 1 saat kesmeye çalıştım ağlattı. ama cidden çok beğendim oyunu hele ki dual katana ile oynamak çok hoşuma gitti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...