Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dikkat Dağınıklığı?


Grego

Öne çıkan mesajlar

Konuya ortak olmak gibi olmasin ama bende de acayip durumlar var. Yeni bilgileri beynimin kalici hafiza merkezine kaydedemiyor gibi hissediyorum.

Yeni bir kelime ogreniyorum mesela, unutuyorum sonra. 5 kere baksam, her baktiktan sonra kendi icimde tekrar etsem de dikkatim dagildigi an tekrar ucup gidiyor aklimdan. Duydugum cumleleri, okudugum yazilari anliyorum, anladigimi gosterecek sekilde karsilik veriyorum ama anlamama ragmen soylenen seyi tekrar edemiyorum, ne oldugunu aciklayamiyorum falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ol ortak nolacak.

benzeri senelerdir var. normal mi değil mi uzmanı karar versin de, kime adres yer yön soracak olsam, unutacağımı bilerek dinliyorum. tam bir lepistes. adama/kadına boş boş bakarak dinliyorum, ilk 5 saniyeden sonra da unutuyorum. hafıza doldu sanırım dediğin gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende çocukluğumdan beri ADHD var. Türkiye kültüründe "leylalık, aşık mısın olm" falan diye geçen şey, çok aşırı ilgi duyduğun şeyler harici hiç bir şeye uzun süreli veya hiç odaklanamama durumu. Ben artık dizileri bile 10 kere pause, alt-tab yapmadan izleyemiyorum, ki bir de bunun hiperaktivite kısmı var.

Yalnız dikkat dağınıklığı dediğimiz şey çok genel ve yoğunluk olarak çok göreceli olan bir kavram olduğu için bir muhabbet ortamında falan bahsini açarsan "sorma ya bende de var diyen" kesin bi kaç kişi çıkar. Aslında öyle değüldür.

Çocukluğumdan beri asla ders çalışamama olsun, söz verip tutamama, hayvan gibi plan yapıp başlayıp bırakmalar falan derken, hem senin için çaba harcayanları üzüyorsun, ki empati yapması çok zor olan sinsi bir norölojik vaka olduğu için bir noktadan sonra, karşı taraf ne kadar bilse de, bir süre sonra senin umursamadığını ya da direk söz tutmadığını düşünebiliyor. Sosyal hayata ilk tekme buradan geliyor. İş bitirememenin kendine olan güvenine vurduğu darbe de sosyal anksiyeteye neden oluyor falan derken, böyle zincirleme olarak ilerliyor neden olduğu sıkıntılar. baya sikiyor yani hayatı.

Benzer semptomlar görüyorsanız çevrenizde psikiyatr'a paslayın.

Olayın kalıcı bir çözümü yok bu arada. Ritalin, concerta gibi odaklanmanı normal insan seviyesine çeken günübirlik ilaçlar veriyor. Hiç yoktan iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendime çıkış yolu yarattım ya, bugün hayatta hatırlamayacağım bir bilgiyi mail atarken, hatırlamadan gayet mekanik bir şekilde yazdım. parmaklar yazdı yani.

dün cartedor meyve şöleni ve brownie karışımı götürmüştüm, o iyi geldi demek ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Phyx said:

Esh said:

Gunubirlik dedigin metamfetamin lan


Aslında koko direk.

Ben de öss zamanı kullanmayı başlayıp sonrasında bıraktım, niye bıraktım bilmiyorum. 2 aydır falan tekrar başladım


çabuk tolere ediyo ritalin türevlerini bünye, bide yaşlandıkça duruma adapte oldugun bir durum adhd add neyse bir şekilde 30 yaş sonrasına kadar hayatta kaldıysan sonrasında ilaç kullanmaya gerek yok durumu kabul edip ona göre takılmak daha mantıklı.

sanatçı filan ol dsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

B12 vitamin, yorgunluk vs varsa pharmaton turevleri
Iyi beslenme ve hareket
Ha daha yesile doneyim bari falan tripleri varsa 5htp arastir madem


adam patlamiyo haci ne 5htp si lel

senin sorunun dikkat daginikligi degil birader
kafanda bir cok seye cevap bulmaya calisiyosun
bu arada da random tasklere yetecek ram kalmio
hard reset lazim senin hdd ye yoksa anakartı yakarsin mazallah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...