Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özel Sağlık Sigortası


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Bu sene bayağı rahatsızlandım, SGK'lı olmama rağmen özel hastanelere sanırım 500 600 lira falan para bıraktım. Kaldı ki çoğu zaman hasta olsam da para vereceğim diye gitmiyorum. Arabanın kaskosuna, trafik sigortasına her yıl gözümü kırpmadan bir sürü para basarken kendi sağlığımla ilgili vurdum duymaz olmak saçma gelmeye başladı.

Bir kaç sigorta şirketinin sitesini gezdim. Tamamlayıcı sigorta paketleri var 550 lira civarı bir fiyat çıkartıyorlar ama detayları anca poliçe hazırlanınca göreceğim gibi. Fiyat çok çılgın olmadıktan sonra çok da önemli değil esasen ama hem sigortaya para ödeyip hem de muayene esnasında saçma sapan bir teste vs. para ödemek istemiyorum.

Ben istiyorum ki acil hastalıklarımda "ulan şimdi 100 200 lira vermiyim doktora" diye düşünmeden hastaneye gidebiliyim. Ya da ne bileyim, cildimle ilgili sıkıntım olduğunda gidip kontrol ettirebileyim. Mümkünse iyi hastaneler pakedin içerisinde olsun vs. vs.

Nedir bu sigortaların olayı? Fiyatlar nasıl oluyor biraz kapsamlı olduklarında? Faydalı oluyorlar mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sgk ozel hastane kapsamıyor. Belli miktar katılım payı alıyorlar işte bildiğin gibi. Güzel devlet hastaneleri var, araştır soruştur az. Özellikle üniversite hastaneleri çok iyi olabiliyor. Çok daha ucuza gelir.

Onun dışında sigorta sektöründe asla verdiğinden fazlasını alma durumu yok. Belki tek defaya mahsus. Sonraki sene üç kati falan fiyat çıkarırlar. Kasko mantığıyla aynı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende mapfre var şirketin yaptırdığı. Doktor olayı şöyle oluyor, anlaşmalı doktorlar listesi var (özel) genelde de iyi doktorlar oluyorlar. Gidiyorum sa diyorum işimi halledip hadi eyw deyip çıkıyorum, bu açıdan güzel oluyor. Onun dışında ilaç olayında daha uygun olabiliyor, sgk nın karşılanadığı ilaçları falan karşılayabiliyor. Başka aklıma gelirse yazarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biz ailecek yataklı tedaviler için sağlık sigortası yaptırıyoruz. öyle senin istediğin şekil hastalandığımda ayakta tedavilerde özele gideyim değil de allah korusun ameliyatlık, kanserlik durumlar başımıza gelirse bir de maddi sıkıntı yaşamayalım diye.

mesela benim peder açık kalp ameliyatı oldu beş kuruş para ödemedik.

tutar olarak da kişiye göre değişiyor tabii ama ben 500-600 ödüyorum yıllık şu anda genç ve sağlıklı bir birey olarak. allianz sigorta
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşhis konmuş bir hastalığım yok çok şükür. Ama her hastaneye gittiğimde o testi, bu testi, mr, röntgen, tomografi diye kitlemeye çalışıyorlar. Sinirime dokunuyor.

Bir de aptal saptal hastanelere gideceğime, insanların gerçekten ilgilenecekleri iyi yerlere "kol gibi girer mi acaba?" diye düşünmeden gitmek istiyorum. Kendimi paramla rezil oluyormuş gibi hissediyorum çoğu zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizde ailecek yeni yaptırdık en düşük bana çıktı 600 mü neydi şöyle yaptık ama biz atıyorum yatarak olan durumlarda tamamını sigorta karşılıyo ama ayakta olanlarda belli bir yüzdeye kadar sigorta üstünü biz ödüyoruz yüzdeler çok aklımda değil ama 70 e 30 falan olması lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de şirketten mapfre vardı bu yıl allianza geçtiler. ayakta tedavi, tahlil, ilaç (her ilaç dahil değil tabii), %80. yatılı tedavi, ameliyat vs.'de de %100 sigorta ödüyor anlaşmalılarda. anlaşmasızlarda da %60 ayakta-%100 yatılı olması lazım ama onda tüm ücreti verip sonra geri ödemeyle uğraştığın için anlaşmasız dışına gitmedim hiç ki nereyse tüm özel hastanelerin mapfre ve allianz anlaşması var zaten.

bir de uzman doktar listesi gibi bir şey var, muayenehanesi olan ve anlaşmalı doktorlar. bunlarda ayakta tedavide %100 sigorta karşılıyor

ama şirket yaptırmasa kendim yaptırmazdım para verip
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer sağlık sicilin pek düzgün değilse o internette yazan fiyatlara pek aldanma. Riske göre prim de artacağından, yüksek fiyatlar verebilirler. Özel sağlık sigortasına geçmek kafaya koyulduysa, erken ve sağlıklı dönemde girmek daha makul. Yaş ilerledikçe veya hastalık sicili arttıkça prim artıyor.

He bir de ayakta tedavileri genel de karşılamıyorlar pek diye biliyorm ama sen yine de bir araştır, emin değilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncellikle geçmiş olsun...
Sigorta şirketlerinde çalışan bir kişi olarak bilgi paylaşmak isterim. Biraz uzun yazı oldu ama idare edin:)

Sağlık Sigortası iki parçadır

a)Tamamlayıcı Sigorta
b) Özel Sağlık sigortası

Tamamlayıcı Sigorta, Devlet ile özel hastane anlaşmalarının üstünde kalan kısımları kapsar. Örnek olarak: Hastaneye gittiniz, doktoru gördünüz veya kontrol yapıldı, SGK anlaşması var ise (bazı hastanelerin SGK anlaşmaları çok dar kapsamlı olabiliyor) sizin payınıza kalan kısmı Tamamlayıcı Sigorta ödüyor, eğer SGK anlaşması yoksa zaten Tamamlayıcı Sigorta'da çalışmıyor.

Özel Sağlık Sigortası ise hastanelerin anlaşmalı olup, olmamasına göre, teminatlar durumuna göre ödeme yapan bir sigortadır. Öncesinde sağlık formu doldurulur, genelde klasik sorular vardır, sağlık sorunu var mı, ameliyat oldunuz mu, içki kullanımı gibi...

Bu forma istinaden teminatlar ve istisnalar çıkar.Dolayısıyla formun doğru ve iyi bir şekilde doldurulması çok önemlidir. Mesala ameliyat geçirmiş olmanıza rağmen olmadığınızı beyan edip, sonrasında ameliyat olduğunuz konu ile ilgili bir durum ortaya çıkarsa ve sigorta şirketi bu durumu anlarsa (ameliyat özel hastande olduysa kayıtlardan çok rahat bulabilirler, veya doktor şikayetinizi anlatırken, daha önce ameliyat olduğunuzu söylerseniz yine şirket bunu görebilecektir.)
sigorta şirketi poliçeyi iptal eder, eğer ödeme yaptısa ise faizi ile geri ister ve bazı durumlarda size dava açabilir.

Özel Sağlık Sigorta'nın çalışma şekli ise genelde ayaktaki tedaviler ve ilaçlar için %20si sigortalı, %80 sigorta şirketi ödeyecek şekildedir(Belirli bir limite kadar). Çok nadir ve yüksek primli poliçelerde ise yine limite kadar %100 sigorta şirketi tarafından karşılanabilir.

Yatarak tedavi ise genelde tamamen sigorta şirketi üzerinden kalmaktadır.

Primleri özellikle ayakta tedavi limitleri çok etkilemekle birlikte diğer etkiliyen nokta ise anlaşmalı kurumların özellikleridir.

Genelde piyasada olan poliçelerde Amerikan Hastanesi, Florence Nightingale,Maslak Acıbadem gibi hastaneler hariç tutulur. Bu tarz hastanelere A+ hastane olarak geçer. Bu hastaneler yerine bir alt grup (Memorial, Medical Park gibi) hastanelerde teminat kullanılması tercih edilir.

Bazı durumlarda anlaşmalı olmayan benzer kurumların faturalarıda götürülmesi durumunda şirket tarafından ödenebilir.

Sağlık Sigortasında diğer bir önemli nokta ise, belirli sene poliçe yenilemesi yapılırsa, sigorta şirketi tarafından ömür boyu sigorta yapılma garantisi verilir(tabii prim ve şartlar değişebilir.)

Biraz uzun bir yazı oldu ama nacizane tavsiyem sigorta poliçesi alacaksanız (sağlık olur diğer branşlar olur) kesinlikle bildiğiniz, işini iyi bilen bir acente üzerinden yapın, çünkü şirketlerin genel tutumu gelen hasarı nasıl ret edebiliriz, nasıl yokuşa süreriz oluyor. İşi iyi bilen bir acente ise bu tarz dolanmalara karşı size destek olabilmesi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

antin kuntin var demek..

resmi gazete sigorta yonetmeligi..


Ömür boyu yenileme garantisi

MADDE 7 – (1) Ömür boyu yenileme garantisi, özel sağlık sigortası sözleşmesinin aynı plan ile ömür boyu yenilenmesi taahhüdüdür. Şirketin ömür boyu yenileme garantisi içeren bir ürün sunması halinde, akdedilen ilk sözleşme tarihinde geçerli olan özel şartlarda, ömür boyu yenileme garantisine ilişkin bilgiler ve değerlendirme şartları belirlenir. Söz konusu bilgiler ve değerlendirme şartları sonradan sigortalı aleyhine değiştirilemez. Şirket, özel şartlarında belirteceği değerlendirme şartlarına uygun olanlara ömür boyu yenileme garantisi verir.

(2) Şirket, ömür boyu yenileme garantisi taşıyacak yeni sözleşmenin teminatlarını ve primini tespit edebilmek için geçmiş sigortalılık dönemindeki sağlık durumunu ve bundaki gelişmeleri de dikkate alır. Sigortalının mevcut veya riskli hastalık ve rahatsızlıklarına, özel şartlarında belirleyeceği kurallar dahilinde, hastalık ek primi, limit ve sigortalı katılım payı uygulayabilir veya bunları teminat kapsamı dışında bırakabilir.

(3) Şirket, sigortalının ömür boyu yenileme garantisi aldıktan sonraki dönemde;

a) Ortaya çıkan hastalık ve rahatsızlıklarından ötürü teminat kapsamını daraltamaz, teminat limitini düşüremez, sigortalı katılım payını arttıramaz; sigorta teknik esaslarında ve özel şartlarında sigortalı aleyhine değişiklik yapamaz.

b) Ortaya çıkan hastalık ve rahatsızlıklarından ötürü hastalık ek primi uygulayamaz.

c) Ödenen tazminatların sözleşme primine oranına bağlı ek prim uygulayamaz.

(4) Ömür boyu yenileme garantisi kazanılmadan önceki sigortalılık döneminde değerlendirme şartlarına uygunluk durumu hakkında sigortalıya her yıl yazılı veya elektronik bilgilendirme yapılır. Bilgilendirmenin yapılmaması durumunda sigortalının ömür boyu yenileme garantisi değerlendirme şartlarını karşıladığı kabul edilir.

(5) Şirket, sözleşme süresinin sona ermesinden önce sözleşme bitiş tarihi ve yenilemeye ilişkin sigorta ettirene; ayrıca, sözleşmenin yenilenip yenilenmediği konusunda sigorta ettirene ve sigortalıya yazılı veya elektronik bilgilendirme yapar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

antin kuntin var demek..

resmi gazete sigorta yonetmeligi..


Ömür boyu yenileme garantisi

MADDE 7 – (1) Ömür boyu yenileme garantisi, özel sağlık sigortası sözleşmesinin aynı plan ile ömür boyu yenilenmesi taahhüdüdür. Şirketin ömür boyu yenileme garantisi içeren bir ürün sunması halinde, akdedilen ilk sözleşme tarihinde geçerli olan özel şartlarda, ömür boyu yenileme garantisine ilişkin bilgiler ve değerlendirme şartları belirlenir. Söz konusu bilgiler ve değerlendirme şartları sonradan sigortalı aleyhine değiştirilemez. Şirket, özel şartlarında belirteceği değerlendirme şartlarına uygun olanlara ömür boyu yenileme garantisi verir.

(2) Şirket, ömür boyu yenileme garantisi taşıyacak yeni sözleşmenin teminatlarını ve primini tespit edebilmek için geçmiş sigortalılık dönemindeki sağlık durumunu ve bundaki gelişmeleri de dikkate alır. Sigortalının mevcut veya riskli hastalık ve rahatsızlıklarına, özel şartlarında belirleyeceği kurallar dahilinde, hastalık ek primi, limit ve sigortalı katılım payı uygulayabilir veya bunları teminat kapsamı dışında bırakabilir.

(3) Şirket, sigortalının ömür boyu yenileme garantisi aldıktan sonraki dönemde;

a) Ortaya çıkan hastalık ve rahatsızlıklarından ötürü teminat kapsamını daraltamaz, teminat limitini düşüremez, sigortalı katılım payını arttıramaz; sigorta teknik esaslarında ve özel şartlarında sigortalı aleyhine değişiklik yapamaz.

b) Ortaya çıkan hastalık ve rahatsızlıklarından ötürü hastalık ek primi uygulayamaz.

c) Ödenen tazminatların sözleşme primine oranına bağlı ek prim uygulayamaz.

(4) Ömür boyu yenileme garantisi kazanılmadan önceki sigortalılık döneminde değerlendirme şartlarına uygunluk durumu hakkında sigortalıya her yıl yazılı veya elektronik bilgilendirme yapılır. Bilgilendirmenin yapılmaması durumunda sigortalının ömür boyu yenileme garantisi değerlendirme şartlarını karşıladığı kabul edilir.

(5) Şirket, sözleşme süresinin sona ermesinden önce sözleşme bitiş tarihi ve yenilemeye ilişkin sigorta ettirene; ayrıca, sözleşmenin yenilenip yenilenmediği konusunda sigorta ettirene ve sigortalıya yazılı veya elektronik bilgilendirme yapar..


şöyle bir nokta daha var...

Eğer ömür boyu garanti olmazsa, her sene şartlar kötüleşebilir(ek prim, muafiyet, limit uygulamaları ve hatta istisnalar) dolayısıyla teorik olarak güzel bir durum özellikle 60 yaşından sonra poliçe sıfırdan poliçe yapılma şansı verilmeyen bir ortamda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...