Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ir. Chemical


Chemical

Öne çıkan mesajlar

Chemical said:

Günde 2-3 saatten fazla insanlarla konuşmamam lazım yoksa bütün gün yoruluyorum. Sosyal bi event varsa mezuniyet gibi, 1-2 gün sürüyor tekrar düzgün dialog kurabilir hale gelmem, yoksa kafam her yerde oluyor.


Yanlış insanlarla konuştuğun için ve kendini havadan sudan muhabbet etmeye zorladığın için oluyor bu. Senin ilgilediğin şeylerle ilgilenen biriyle o alanlarda 5 saat de konuşsan yorulmazsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

ya arkadaş ben de mühendisim. uzaya hiçbişi yollamadım. ya da üzerinde çabam, yakınından ilgim alakam olan hiçbir şey uzaya gitmedi. belki işte ilgilendiğim bi yolcunun yeğeninin ilk okuldan arkadaşı nasa'da çalışıyor olabilir. ya da bi sürü hintli software engineer görüyorum, belki onların bi teması vardır.

gerçi chem'in mühendisliğiyle benim lise kafası "şu ders böyle geçilir, o bitirmeyi bu hocadan al, yaz okulunda dif'i o hoca açacakmış abi saldırın" diye okuduğum mühendislik bir değil tabi ki.

allah kabul etsin chem (tu)(tu)

eğitimdeki süreçleri tam anlamadım ama bi hollanda lafı geçti. hollanda pasaportun var mı? almanlar işle ilgili title'ı yazabiliyor soyismin başına DR. MÜLLER, Hans diye. sende de IR. CHEMICAL, Chem diye yazacak mı?


ya açıkcası benim uzay konularındaki projelere girebilmiş olabilmem biraz benden ama bir sürü de şans. Benim proje seçtiğim yılda fakültede proje yapılıyordu ESA ile, kaydoldum, sonra proje bitmediği için staja aldılar, sonra tezi de orada yapalım diye zincirleme devam etti hehe, yoksa milyonlarca insan arasından seçilmedim yani. Doğru yerde doğru zamanda dediğimiz olay, bi de Türkiye'de uzay üzerinde bişey yok, o yüzden normal yani o konuya girmemiş olman.

Mühendislik eğitimi olarak ben de TR'deki üniden mezunum sonuç olarak, ben de yazın calculus ve fizik aldım falan ahah, yüksek lisansa girince iş teknik kısımdan çok, proje nasıl manage edilire gitti, oralar daha zor geldi bana aslında.

Hollanda pasaportum yok, 3 senedir buradayım, 2 gene içinde bazı şeyler yolunda giderse vatandaşlığa başvurucam. Şuan study visa altında buradayım.

Evet ir. Chemical diye title'ım var ahah.

Almanların yüksek lisans yapmışları Dipl.-Ing. ve doktora yapmışları Dr.-Ing. title kullanabiliyor. Bologna sürecinden dolayı şuan MSc mezunları genelde "İsim Soyisim, MSc" kullanıyor.

Ha title ne işe yarıyor, bi event'e kaydoluyorsan title yazarsan akademiden olduğunu anlıyorlar. Ofisin olursa kapıda yazıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

ya bu arada benim o mühendislik isyanıma yapacak bişey yok. mezun olduktan sonra bir gün bile mühendislik yapmak istemedim. sen istemişsin, çalışıp başarmışsın işte (tu)(tu)

:gratz:


teşekkür :D

niye istemedin ki negzel müendizlik, oturup katalogdan parça falan seçiyorsun saatlerce, rahatlıyorsun, ikea gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında mesela yeni kasa topladım, böyle her parça için spec'leri inceledim, alternatifleri değerlendirdim saatlerce falan, seviyorum o kafaları. ya da telefon/laptop seçmek mesela. o yüzden "oh parça seçelim <3" kısmına katılıyorum.

ama "gel kardeş şuraya bina yapıcaz, elektriği burdan mı çekelim şimdi napalım" kısmında yokum. ya da "abi fabrikada hedele makinası durdu. bi baksana motoru mu atmış nolmuş" falan bende hiç yok onlar.

hani mühendislik formasyonu ve düşünce sistemi, problem çözme yöntemleri vs aslında sevdiğim saydığım bir anlayış ama "al mesleği icra et" dendi mi no tenks.

bi de okulu yerlerde sürüklenerek bitirdiğim için tr'de mesleği gerçekten icra edebileceğim yerlere gelebileceğimi pek düşünmedim. ismi mühendis olup sadece hazır kurulu sistemi devam ettirebilen bir sürü ismi mühendis özünde teknisyen olan mühendis var. hem onlardan olmak istemedim, hem de 3. sınıf kobi şirketinde başlayıp "maaşımı vaktinde verecekler mi acaba bu ay (vermeyecekler)" tatavasıyla uğraşmak istemedim. rahmetli peder çok çekmişti işini yaptığı son yıllarda. "piyasa bozuk alacağımızı alamadık idare edin 3-5 gün" falan... e okulu öyle bitirince "selam ben yurtdışı yüksek?" de diyemiyorsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...