Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Luke Cage (2016) - Netflix


Aluriel

Öne çıkan mesajlar

  • 2 ay sonra ...
İlk sezonu çok seven biri olarak inişli çıkışlı, ama genel olarak meh bir sezondu. İlk fragman oldukça aldatıcı, son bölümde olayların bağlandığı yere dek thuglife modunda olaylar yaşanmıyor, ki son dövüş niyetine bir şey de yok. Hatta ilk bölümden son bölüme dek ya 1 ya 2 matah dövüş sahnesi var. Mariah'ın karanlık tarafa kayışı üzerine olan 2. fragman bu sezon hakkında daha fikir verici.

Bushmaster, Vulture'un beğenilmesinden sonra senaristlerin, izleyicilerin onun aslında içten içe mağdur olduğunu öğrenince kendi tarafına geçmek isteyeceği bir anti hero yaratma çabasının ürünü gibi bir görüntü veriyor. Öte yandan her 10 cümlenin birinde "Luke Cage ölecek", birinde "Mariah ölecek" deyip birinde de "Sen şimdi Usain Bolt'a laf mı söyledin/ adam Usain Bolt'a laf söyledi, verdim dersini" demesi çok tekrara uğratıyor karakteri ve bir noktadan sonra 1. sezondaki Diamondback'ın bile gerisine düşüyor. Hele hele Luke Cage ile 2. ve 3. dövüşleri bildiğin Iron Fist ve Jessica Jones dizisindeki tier'in bile altında, öyle diyeyim. Bushmaster hakkındaki bir diğer sıkıntım da adamın güçlerinin bilimsel mi gizemli mi olduğuna bir türlü karar verememiş olmaları. O iğneyi çocuklara kim yaptı, neden Popeye gibi sürekli ot çekmek zorunda kalıyor, Luke'a kurşun, hatta sopa şu bu işlemiyorsa yumruğuyla ona nasıl hasar verdirebiliyor gibi gibi. Sanki "ya biz yazalım da millet izliyor zaten her şekilde" kafası Defenders'dan sonra bir tık daha can sıkıcı hale gelmiş gibi.

Abiler, herkes birbirine laf sokuyor öyle ki bazen Jessica Jones mu izliyorum dedirtiyor. (Atıyorum, Claire Luke'a laf sokuyor, Luke gibip komisere laf sokuyor, komiser gidip Misty'e laf sokuyor vs) Yan karakterleri bu yüzden pek önemseyebilmek mümkün değil. Özellikle Mariah'ı alenen ana karakter yapmaya çalışmaları o denli geri tepiyor ki Rand Enterprise binasına yapılan baskından sonraki her sahnesinde baygınlık krizleri geçiriyorsunuz.

Luke Cage'in upgrade geçirmiş şekilde 2. sezona başlamasını kim düşünüp yazdıysa umarım bu dizi sektöründe ömrü uzun olmaz diyorum. Luke Cage'in kendisi hakkında diyeceğim birşey yok, o derece konuşmaya değmeyecek bir tip haline gelmiş. Bazen mentor'luk, bazen laf sokuculuk yapan rahip baba bile kurtaramıyor onun karakter gelişimini.

Dizinin namusunu göründüğü sahnelerde kurtaran yegane kişi ise sadece Shades. Adamın bu sezondaki rolü o kadar geliştirilmiş ki adamın 1. sezonda yaptıklarına bile bakışınız değişiyor. 1-2 yerde senarist farklılıklarından doğan çelişkiden ötürü sürekli hesaplı ve planlı davranması gerekirken spontane davranıp etrafı karıştırdığı oluyor ama genel olarak dizi Mariah yerine onun üzerinden dönse kesinlikle bir tık yukarıda olurdu en az. Spoiler vermeden rahatlıkla söyleyebilirim bunu. Ha bir de 80'lerde geçen flashback iyiydi.

Son bölüm itibariyle "Mariah haklı çıktı" dedirtmeye getiriyorlar ama yeni sezon gelmedikçe bu şekilde bağlamaları açıkçası diziye puan katmıyor, aksine puan kaybettiriyor. 2020 gibi Netflix'de izlediğimiz tüm MCU dizilerinin Disney'in yayın platformuna kaydırılıp sansür vs ile mundar edileceğini duymuştum. Hal böyleyken bu saatten sonra yeni Luke Cage sezonu gelmez gibi geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...