Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cenova - Floransa - Milano - Venedik


Livered

Öne çıkan mesajlar

Genel rule of thumb biraz ama İtalya'ya gitmişken mahalle lokantalarından yemek yemeye çalış. Turistik yerler leş, oranın yerlisinin yediği yerlerse efsane.

Floransa'da Uffizi galerisini mutlaka gez, sanatla azıcık ilgin varsa. Duomo civarında sokaklarda dolaşsan da yeter zaten her köşesi tarih. Bin yıllık taşlara işlenmiş, kazınmış şeyler vs.

Venedik yarım günde bitiyor, katedral çok güzel. Gondol turu atmayacaksan çok bir şey vadetmez ama. Ufak tefek müzeleri gezerek uzatabilirsin.

Cenova için alışveriş kenti diyorlardı biz 3-4 saat falan kalmıştık sadece. Deniz manzarası efsaneydi. Ara sokakları falan güzel. Tarihi açıdan olmasa da modern/klasik İtalyan mahalleleri falan görüyorsun. Alışveriş için de iyi zaten dediğim gibi meşhur bir caddesi vardı istiklal gibi sağlı sollu dükkan dolu vs.

Milano'ya gitmedim maalesef :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

milan memur kenti, çok bir olayı yok. ama defter sevdan varsa moleskine nin genel merkezi orada, kendi moleskine shop larda baya güzel şeyler var. bir de gidiş tarihlerinde fuar yada bienal var mı bakabilirsin. bitmediyse venedikte bienal olması lazım şu ara.

sanat manat almayım diyorsan, milona da ilginç mobilya fuarları oluyor her sene, onlara bir göz atılabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Milanoyla venediği salla, git gör ama mümkün olduğunca az vakit ayır. Venedik özellikle anlamsız şişirilmiş bi şehir. Floransada sadece şehirle sınırlı kalma, araba kiralayıp toskanayı gezin şarap bağlarına gidin tadım falan yapın. Biz bisikletle yapmaya çalıştık aynısını ama yokuş in çık çok zorlu gerçekten, iyi bisikletçi değilsen pertin çıkıyor.

Bide kuzeyde veronayı çok övüyorlar şekspirin oyunlarının falan geçtiği şehir, hiç gitmedim ama listemde tepelerde. Esneklik payınız varsa milan falan yerine tercih edilebilir bi araştırın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Milano bence de çok lüzumsuz bir yer. Yarım günden fazla vakit ayırmak gerçekten yazık. Aşırı pahalı ve hiç tanımadığım bir takım markalara özel takıntın varsa o ayrı tabi. Bunlardan orda çok var.

Milano ile Venedik arasında Verona var. Şehir yarım günde geziliyor ama ciddi bir şarap turizmi söz konusu bölgede. Geçerken uğranabileceği gibi program esnekse bağ evlerinde konaklama, şarap tadımı, bağ gezisi gibi aktiviteler yapılabilir. Şarap işinden bağımsız olarakta Garda Gölü çevresinde zaman geçirilebilir.

Venedik bence çok keyifli bir yer, bir masal şehir gibi. Bol bol kaybolarak istediğin kadar zaman harcayabilirsin. Sadece Venedik adası değil onu çevreleyen Murano, Burano, Lido gibi adalarda da vakit geçirilebilir.

Venedik ile Floransa arasında Bologna'ya uğrayabilirsin. Bulunduğu bölge sebebi ile burası tam bir gurme cenneti. Parma jambonu, parmesan peyniri, balzamik gibi bölgeye özgü tatlar mutlaka denenmeli. Ayrıca herkesin bildiği bolonez sosa da ismini vermiş şehirdir kendisi.

Floransa'nın tarihi dokusu falan güzel bence. Gezmesi keyifli bir şehir özellikle sanatla falan ilgileniyorsan Uffizi müzesi hayli ilgini çekecektir. Bileti önden online almayı unutma önündeki sıra inanılır gibi değil.

Yukarıda bahsi geçen yerlerdeki deneyimlerimi blogumda yazdım, bir göz atmak istersen buraya tıklayabilirsin. Ağırlıklı olarak yeme içme tavsiyeleri var. Çünkü bir yerden sonra tüm Duomo'lar birbirinin aynı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rotayı neden böyle seçtin? Haritays göre de uygunsuz hem. Cenova ve milano vasat. Rotayı kaydırabiliyosan bunları es geçip verona ve bologna eklemek isteyebilirsin

Bologna'da kalacak olursan venedik'e ordan gunubirlik daha hesaplı olur. Milano'dan başlıyosan da yine gunubirlik halledip verona'ya geçip orda kalabilirsin, daha bi değer. Floransa'ya da diğer şehirlere göre fazladan gün ayırmak isteyebilirsin.

Ozel bi nedeni yoksa gün sayısını, uçak bilet iniş kalkış yerlerini yazsan daha iyi tavsiyeler gelebilir. Fransadan falan mı geçicen ya da? Cenovanın başka mantıgı yok cunku. Ha cinque terra yapcam diyosan o başka tabi.

İtalya'da esnaf lokantası bulcaksın yiyip içiceksin sonra yürüyerek eriticeksin onları, ultimate tavsiyem bu :p
Müzeleri tek tek hatırlamıyorum. Milanoda sanırım da vinci müzesi vardı, illa milano gezilcekse ona git. Floransanın kendisi müze zati
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genovaya gitme.bi bok yok.pestolu makarna yemek istersen meshur ama.

Milanoda duomo disinda cok bisey yok.pek sevdigim bi sehir degil.

Floransa cok guzel ama cok kucuk bi sehir.cabucak bitirebilirsin.ama floransaya kadar gelip sienayi gormemek ayip.italyanin en guzel iki sehrinden biri kanimca verona ile birlikte.pisaya gitmesende olur ama.floransada chianti sarabi icmeni tavsiye ederim.zira toscana bolgesinin en guzel saraplarindan biri kanimca.bide asil resimler ve david heykeli ufficinin icinde.oraya kesinlikle gir.

Venedik bu zamanlarda turist fiskiriyor.pek zevk alirmisin bilmem.deniz urunleri tatmani tavsiye ederim.

Sana tavsiyem veronayi gormen.torinoda guzel.romayi falan soylemiyorum cok guneye inmeyecegini dusunerek.

Baska bisey istersen sorabilirsin gene.ben italyadayim zaten,az cok biliyorum cogu zimbirtisini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Livered said:

8 gün 7 gece. Cenovadayken - portfino ve Nice tarafına gidicem. Floransadayken Pisa - Siena vs.. - Venedeki yanında verona - Milanoda ise Como yapıcam ekstra.


Sanırım bu tur planını sen hazırlamadın. Jolly, pronto vb. hazır tur gibi duruyor. Eğer öyle değilse bu yazdığımı gözardı edebilirsin; tur içinde tur satmaca oluyor çünkü; örneğin asıl görülmesi gereken yer Venedik'ken 90 Euro'ya sana Verona'yı ittiriyorlar tam gün bilmiyorum Verona'yı çok sevenler de var. Hiçbirşey de yok, Venedik'i de 3-4 saat gördüğünle kalıyorsun. Emekli avcılığı

Turu kendin yapıyorsan da özellikle Floransa'dan araba kiralamanı öneririm Toskana bölgesini gezmek için Pisa, Siena vs. Pati'de İtalya'da yaşayan kişiler var daha fazla bilgi de verebilir fakat özellikle kent meydanları ve piazza'larındaki yemek yerlerinden uzak dur. Hem cover charge alırlar hem de tadı tuzu yok yemeklerin.

Venedik'te take-away makarnacı var bir tane efsane(Dal Moro's), Türkçe falan biliyor elemanlar jdsjsfd.Venedik'te ACTV diye ufak vapurlar var; civardaki adalarına git Burano, Murano, Lido (Burada yüzülüyor lagün tarafında değil sahili) Yemek yerleri: B-Restaurant Alla, Ai Mercanti, Ae Oche

Floransa'da et ye. Trattoria Za Za, 4 Leoni, La Bussola güzel ara sokak restaurantları. Prosseco, şarap, aperol falan alacaksan liquour shop'lar yerine conad, coop gibi yerel carrefour tipi marketlerden al. Yarı yarıya ucuza alabilirsin aynı şarabı. Floransa'nın Hard Rock Cafe'si çok güzel. Roma ve Venedik'e göre yani.

Müze merakım var diyorsan özellikle Floransa için, tek günlük şehir biletleri var çoğu müzeyi kapsayan hem daha kombine bir fiyat hem de atıyorum Akademi müzesinde öğle sıcağında 2 saat kuyruk beklemiyorsun

Ulaşım için şehirlerarası hızlı tren var. Banliyöler arası da Trenitallia mı ne birşey var baya ucuz, ama trenler tırt. Otobüs falan da buna dahil ne bilet alırsan al bir cihazda okutman ve valid etmen lazım. Öbür türlü cezası 50-60 euro
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Çorbada tuzum olsun istedim.

Kabaca;

* Pembe olanlar güzel restoranlar. İki kere gittim Florsansa'ya son üç sene içerisinde. Bu gidişimde Floransalı'ların tavsiye ettiği lokal yerlere gittim. Buralar işaretli yerler genellikle oralar. Borgo Antico'da sırf tepeleme midyenin olduğu güzelbir seafood tabağı var, Trattoria Nella'da Floransa usülü steak yiyebilirsiniz (hep az pişmiş hafif kanlı olur, mideniz kaldırmıyorsa bulaşmayın.) 4 Leoni'de menüsü güzel bir yer. İki kişi 80-100 Euro civarına kalkarsanız, dışarıdaki masaları çok keyifli.

* Turuncu olan yer sadece sandviç yapan ama ekmeklerinin ünlü olduğu ve önünde daima sıra olan bir yer. Domuz eti yemiyorsanız sıraya girmeyin boşuna, ya da vegeteryan bir sandviç alabilirsiniz. Denenmeli. Hemen o sokakta ileride La Proschutteria diye bir mekan var, şarapla birlikte mix platter alınabilir, yine domuz içerir :)

* Yeşil yer süper mekan daha doğrusu meydan.(Santo Spirito meydanı) Akşam 23'ten sonra gençler bu meydanda toplanıyor, içki, muhabbet, müzik gırla, orayı çevreleyen yerde barlar da var, içkileri oradan alıp kilisenin merdivenlerine oturabilirsiniz. Her akşam buraya gittik biz, bence yapılacak en iyi şey gençler için Floransa'da.

* Mavi yer The Westin Excelsior, roofuna gidilip içki + zevke göre puro/sigara mutlaka yapın. Manzarası çok iyi, turist olduğunuzu ve manzaralı masa istediğinizi belirtebilirsiniz, yemeğe de gidilebilir, yemek bölümünün manzarası daha iyi.

* Sarı yer Cafe Gilli - çok eski bir pastane, gidip beğendiğiniz bir tatlıyı denemeniz tavsiyemdir. Benim favorim tiramisu.

Ben gittiğim yerleri google maps'ime işaretliyorum mutlaka, resimde zaten hepsi var ama neyin ne olduğunu tripadvisor'dan vs. araştırın çünkü kimisi bar, kimisi restoran, kimisi müze vs. (Çok ekstra yardım gerekirse özel mesaj atın lütfen.)

Onun dışında ekstra gün varsa sabah araba kiralayıp Toskana'ya gidin derim. San Gimignano, Montalcino, Montelpulciano, Siena vs. uğranmasını tavsiye ettiğim yerler. Yeriniz varsa birkaç seçme şarap mutlaka alın :)

Not: Bir gün için yine Toskana'ya gittik. Arabayı haritada işaretli Hertz'den kiraladım bu sefer (öncekinde Roma'dan alıp Roma'ya bıraktığım için ayrıca kiralamam gerekmemişti). Günlük herşey dahil 80 Euro'ya Fiat 500 verdiler. Benzin de yaklaşık 30 Euro tuttu. Bilginize.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cafe Gilli'nin tiramisuyu döver Özsüt jsdjsfd. Çok abarttılar, biz denk geldik önünde it gibi sırayı görünce girdik, öyle ahım şahım değil ya.

Bir de aklıma geldi Floransa'da lampredotto diye birşey yapıyorlar, bildiğin işkembeli sandviç; seviyorsanız sakatat mutlaka deneyin. Makarnaları, pizzaları, floransadaki eti falan geçtim bizim ülkede İtalya gibi kolaylıkla bulunsa keşke diyeceğim iki şey; Floransa'daki bu sakatatlı sandviç bir de Venediklilerin aperol spritz'i
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...