Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

antik yunan, bira göbeği, heykeller, çıplaklık, fit tanrılar ve doğal can simitleri


bajazet

Öne çıkan mesajlar

Biriniz de çıkıp aga bu canlılar yan yatmış üzüm yemiş, ağzından şarap akmış yere dökmüş, ordan burdan fıçı fıçı buğday arpa tıkınmış...
Öyleyse ya nedir o büklüm büklüm kıvrımlar?
Horst graben dudaklar?
Metinlerdeki revnaklar?

demediniz ya.

Zeus disappointed.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/db/aa/94/dbaa9476090fe84a6efbd88a2bbc791e.jpg

Dostlarım hiç bunu düşündüz mü? Hep aktörlere, şov maksatlı pratiklikten uzak bir vücuda vardırdılar işi. Tanrı olmanın, tasvirini şeklen aldık ve tamam dedik. Gelişmek gelişmek akıldan uzak bir üst kademeye geçmek. Sanki bu, toplumu etkileyen bir reklam etkisi türü kaçınmanız gereken bir şeymiş gibi oldu vücut sağlığı.

Peki ya o devirde sağıklı olma nasıldı? Olimpik oyunlarının maksadı madalya almak için insan bulmak mıydı? Yoksa şehir devletlerinin insanlarının fiziksel aktivitelerini geliştirip yarışmak ve eğlenmek için yapılan bir sosyal aktivite miydi?


adonis başka yere bakıyor!
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/04/1475299.main_image.jpg

derhal Sokrates'e kulak veriyoruz:
Sokrates said:
No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable.


Şimdi sana soruyorum modern insan! Demirden ağırlıkları niceliklerini artırarak günlerce aylarca kaldırıp indirmek midir bu? Bu mudur insan vücudunun başarısı, estetiği, varlık sebebi?

Ve sana sesleniyorum entelektüel! Gözlüklerin olabilir, belki bilgin ile iş yapıyorsun ve bedensel aktiflik sana ters bir öge olarak öğretildi. Peki sen bilir misin Plato'nun adı güreş öğretmeni tarafından "geniş"(omzu, alnı vs) bir kardeşimiz olduğu için verilmiştir?

Yeteri kadar insan toplayıp spor bölümünden başlayan pokemon go'ya kadar varacak devrim yapmak istiyorum. Ama önce tarih bilmek gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şekerin endüstriyel bir ürün haline gelmesiyle oldu butun bunlar.

National geographic'in cok guzel bir belgeseli var bu konuda. Eski mezarları açıp iskeletlerin dişlerini inceliyorlardı. Ve bil bakalım sonuç ne ? o gotunu silmeye kagıdı olmayan insanların dişleri bugunku tum ilerlemiş diş hekimliğine rağmen günümüz insanından daha sağlıklı çıkıyor.

Adamın ictigi biradaki katkı maddesi oranı vs de su an icilen endustriyel biradan farklıdır, emin ol. Ayrıca aslan kaplan kovalarken, o savaş benim, bu cephe senin gezerken yakarsın o kalorileri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vitruvian Man alalım hemen buraya.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour.jpg

Leonardo, Vitruvius denen ilk mimarlardan birinin metnini çizerken ayak tabanları ile saçlarının, kolların açık hâli aynı mesafeyi oluşturduğunu kare ile resmetmiş. Kolların açılması ile de evreni yani çemberi, kare-çember insan-evren analojisini işlemiş.

Yani büyük resmi görmüş, oyunları bozmuş Leonardo.

Siz ise dumbell kaldırıyorsunuz. Sonra işe gidiyorsunuz. Sonra dumbell kaldırıyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır efem daha açık söylemem gerekirse antik yunanlıların romalıların yaptığını yapın. Vücudunuza değer verin ve onu kullanın.

Endurance kasın, 40 kilo zırh giyen lejyon gibi vücuda sahip olup downtown'da ölüp gitmeyin. Kano yapın, yüzün, yürüyün, okuyun, su taşıyın, cam silin.

Hafız olup ben hafızım demeyin.
Vücut yapıp ben kaslıyım demeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...