Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi doktora gitmeli?


lord_gorthaur

Öne çıkan mesajlar

op icin degil senin genellemekte cahillige yorum yaptim. op'nin psikiyatrik veya norolojik acili oldugunu dusunmedigimi de daha onca belirttim ( ya anlamak istemuyorsun ya da sende de var unutkanlik) insallah yanilmam netten tani koymak da saglikli degil. ama 95 yasindaki emekli amcam psikiyatri en son derse sorun yok ama cahilce savunursa yorum yaparim kusura bakma. psikiyatrinin de diger branslar gibi en son oldugu hastaliklar vardir
dibi gorup petrol cikaracak kivama da gelmissin, yok biaslar, yok house mdler yok kendi bransi disindaki oneriler bes para etmezler vs..
cidden su saatte satasmaya vakit harcayamicam artik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hacit ben 2-3ay daha takip ederim.. bu kafamin kaymasi, surekli unutmalarim vs daha da ilerlerse kalkar giderim norolojiye. toktor bakar, yanlis yere gelmissem de "ileriden devam et, 2.katta sagdaki kapi. ha sen oraya gitmelisin. burasi yanlis adres" diyecektir.

dun butun gun bozaca dedigimi sanarak burgazada diyerek gecirdim mesela :)
bisiler bisiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
masa said:


yav@ endişelencek birşey yok. herkes yaşıyor o durumu.


Şu durumlara dikkat etmek gerekir;
-anahtarı, cüzdan veya başka bir eşyanı koyduğun veya sakladığın yeri sürekli olarak unutuyorsan ve o eşyayı bulmak için araman gerekiyorsa ( Ayda birkaç kere anahtarı bulamamak buna girmiyor)

-doktor randevusu, arkadaş buluşmasını, yapılması gereken şeyleri sürekli olarak unutuyorsan. Ama bu tembellikten, sallamamaktan, iş yoğunluğundan gidilmeyen yapılmayan işleri kapsamıyor. 4 gün sonra doktora randevu almışsın ama unutuyorsun. Arkadaşını arayıp 3 gün sonra buluşmak için sözleşmişsin ama unutuyorsun.

-Her zaman bildiğin, gittiğin yolları karıştırıyorsan. (Dalgınlıktan dolayı yanlış yola girmek normal)

-Kelimeleri hatırlamakta zorlanıyorsan. Örneğin; arkadaşından çakmak isteyeceksin adı bir türlü aklına gelmiyor. Ya da evde zeytin var mı diye soracaksın adı bir türlü aklına gelmiyor. Zeytinin ne olduğunu biliyorsun ama adı aklına gelmiyor.

-Ya da biri sana "ketçap ister misin?" diye soruyor ama senin ketçap ne hiçbir fikrin yok, öyle düşünüyorsun "o neydi ya" diye. Ve birinin söylemesi gerekiyor hatırlaman için, "domatesten yapılır, makarnaya sıkarız" gibi. Hayatınızda bir kere duyduğunuz bir kelimenin anlamını unutmanız da normal. Örneğin "jetlag" ne demek 2 ay önce okumuşsunuz ama bugün hatırlamıyorsun, endişelenecek birşey yok.


- kelimelerin yanlış teleffuzunada dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin "çiçek" yerine "çeçik", dolap yerine "ladop" gibi hatalar. Profiterolu yanlış teleffuz ediyorsanız sorun yok.

-bir kelime yerine yakın anlamlısını söylüyorsanız. Örneğin pilav yerine pirinç. Ya da "simit" yerine "susam" deyiveriyorsanız.

- gene bir kelime yerine alt item veya üst itemini söylüyorsanız. Örneğin "çilek" demek istiyorsunuz ama ağzınızdan "meyve" diye çıkıveriyor. Ya da "kuş" demek istiyorsunuz ama "serçe" diye çıkıveriyor.

- bir kelime yerine zıt anlam veya eş anlamlısını söylüyorsanız. Örneğin "uzun" diyeceğinize ağzınızda "kısa" çıkıveriyor. Ya da "beyaz" yerine "ak" deyiveriyorsunuz.


Bu tür telaffuz hatalarını kişinin kendisinin fark etmesi biraz zor olabilir. Genelde diyalog kurduğunuz insanların dikkatini çeker ve onların uyarması ile fark edilir. Aynı şekilde hatalar konuşmayla birlikte yazıya da yansıyabilir. Ya da konuşmada bir problem olmaz ama yazıda görülebilir.

Bu yukarıda saydıklarım herkesin başına yılda birkaç defa gelebilir. Ama sizin dikkatinizi veya çevrenizdeki insanların dikkatini çekecek kadar sık oluyorsa nöroloji doktoruna gitmek lazım.



Benim durum fena senin dediklerine göre;

ilk madde direkt check işe telefonumu laptobu unutup gittiğim gün sayısı belli değil aynı şekilde arabanın motorun üzerinde anahtar unutup gitmeler falan.

randevuları katiyen unutuyorum sırf o yüzden alarm hatırlatmalar ve yazılı belgeler takvimde işaretlemeler yapıyorum.

kelimeler gene aynı şekilde durduk yerde bildiğim sürekli kullandığım lan adı neydi bunun diye cümle ortasında kalıyorum en son yanımdaki heh fren yada telefon diyip hatırlatmasıyla taşar yerine oturuyor.

gene alt item üst itemdem yolumu bularak ulaşıyorum kelimeye aynı şekilde zıttından giderek

Kısa süreli hafıza zaten yok adamla tanısıyoruz ismim Ali diyor ali ağzından çıkıp kulağıma gelmesiyle adını unutyorum. Yanımdakine dönüp neydi ismi şeklinde teyid alıyorum.Aynı şekilde telefon numarası yada bir numara söylenirken 4-5 Kere tekrar edip aklımda tutuyorum bir yere yazana kadar. %90 yazana kadar unutmuş oluyorum zaten. (olay 30sn içinde bile gerçekleşse)

Birde en fenası birşeyi kafada düşünüp söylediğim yada yazdığımı sanıp sonradan hiç böyle birşey yapmadığımı fark etmek. Mesela buraya yazarken kafamda kurguladığım şeyleri bile dönüp kontrol ettiğimde 4 cümlede eksiklik olduğunu gördüm.

İşin tuhafı testte yaptırdım vitamin hormon kolestrol ne varsa hepsi gayet iyi durumda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

masa said:
ama artık antalyaya taşındım.


evet antalyaya taşındığına göre ifşa edebilirim.

bu doktor beni şişman hasta olduğum gerekçesiyle kabul etmedi arkadaşlar. ÖM'lerime de cevap vermedi...

umutsuz vakayla zaman kaybetmek istemedi belki de.


hacı tatilde mi yapmayalım. Cumartesi sabah 08.00de çalışan psikolog bulamazsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...