Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silahlı saldırılarda ve terör saldırılarında yapılması gerekenler


di

Öne çıkan mesajlar

Ahali selam,

Bildiginiz uzre dun Ataturk Havalimani'nda once ufak bir catisma oldu, ardindan bombalar patladi. Onlarca olu, yuzlerce yarali oldugu soyleniyor.

Patlamalarin oluyor olmasi hic birimiz icin yeni bir haber degil fakat bugune kadar hic birimiz kendi basimiza gelecegini ya da yakinimizda olabilecegini dusunmedik muhtemelen. Dunku patlamalar gosteriyor ki artik Turkiye'nin hic bir yerinde, en guvenli sayilan noktalarinda bile guvende degiliz.

Olaylar ustune Cokomantis'in basindan gecenleri de okuyunca boyle bir konu acayim, zamanla gelissin, en azindan Pati ahalisi ne yapacagini bilsin istedim.

Haliyle su video ile basliyorum;
https://www.youtube.com/watch?v=4jxOXbpTmnk

Video ingilizce lakin altyazisi var. Ingilizceniz yoksa bile endiselenmeyin, izleyin, gayet anlasilir.

Yine de ozet gecmek gerekirse;

Bulundugunuz binaya ya da is yerinize bir saldiri gerceklesirse ve saldirganlar binada ise;

1 - Sessiz olun.
2 - Guvenli bir kacis rotaniz var ise yaninizdakileri de alip o cikisa yonlendirin.
3 - Korkmus, panik olmus, sizi geride birakacak ya da guvenliginizi tehlikeye atacak kisileri ikna etmek icin vakit kaybetmeyin. Sansinizi deneyin ama olmuyorsa o kisileri birakin. Muhtemelen bulunduklari yerde daha guvende olacaklar.
4 - Kacamiyorsaniz saklanin. Kendinizi bir depoya ya da guvenli sayilabilecek bir yere kapatip barikat kurun. Bunu yaparken kendinisi baska yere acilmayan cikmaz noktalara cikistirmaktan kacinin mumkunse.
5 - Yapabildiginiz anda telefonunuzu sessize alin. Titresimde bile birakmayin zira saklandiginiz takdirde yakininizdaki saldirgan telefonunuzun titredigini duyabilir.
6 - Guvenlik gucleri sizi kurtarmaya gelirse elleriniz yukarda bekleyin, el hareketiyle degil, sozlu olarak anlatin kim oldugunuzu cunku kim saldirgan kim degil bilemeyecekler. Haliyle kisa sureli saldirgan muamelesi gormeniz normal.
7 - Bulusma noktanizi saldiri bolgesinden olabildigince uzakta belirleyin. Durmadan birbirinizi aramak, bagirmak iyi bir secenek degil zira hem kendi yerinizi hem de saklanan kisinin yerini belli etme riskiniz var.

Umuyorum ki hic kimse yasamayacak bunlari ama tedbirli ve hazirlikli olmakta fayda var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herkes için faydalı ve bilgilendirici olmuş, sağolasın. bunları akılda tutmak lazım, emniyet kemeri gibi çünkü hayatta bir kere gerekir veya gerekmez ama gerektiğinde olmalı.

video neden o kadar dislike almış diye baktım da, "savaşmayalım kaçalım mı ışid'den" diye millet saçmalamış lol. ne yapacaklarsa artık silahlı adamlara karşı kaçmayıp da. görüyoruz gerçek olaylarda nasıl kimse saldırganlara birşey yapamıyor silah kaynayan amerika'da bile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu paylastigim video bize iki kere verilen egitimde gosterilen 3-4 adet egitim video'sundan biri ama digerlerini bulamadim maalesef. Ozellikle yurt disindaysaniz bu tip egitimlere katilma ihtimaliniz var, dolayisiyla denk gelirseniz ve video'lara nasil ulasabileceginizi sorarsaniz alip buraya koyabiliriz bi ihtimal.

Onun disinda bu isin ehli olmayan bireyler olarak ne desek bos bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne biliyim detaylı detaylı anlatsa tamam diycem.işte şuraya girilir,şu şu yapılır,çıkışa izdiham olucağı için koşulmaz,polisin müdahele etme süresi şu-şu aralıktadır.şu aralık arasında kaçamassanız şunu şunu yapın.ana çıkışı kullanmayın bilmemne.

baya üstünkörü geldi onun için bana.çok daha detaylı bilgiler verilir bu konuda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ne kadar basit olsalar da bunlari simdi bir kac kere okuyup, kafanizda senaryolar kurup ogrendiklerinizi ve yapilmasi gerekenleri kafaniza kazimak sizi "ne yapicam?" diye dusunmekten kurtaricak bir aksiyon.

Bu cikarimlara varamazsiniz demiyorum ama stres altindaki davranisizin ve dusunce seklinizin buraya yazarkenki gibi olmayacagi muhakkak. Kimisi hayatta kalma ic gudusu ile canlanirken kimisi panikten ne yapacagini sasiracaktir. Bu ic guduler devreye girene kadarki dusunme suresi hayatiniz ile yasaminiz arasindaki cizgi olabilir bu tip bir durumda.

Haliyle simdiden hazirlayin kendinizi kafa olarak ki olasi bir felaket sirasinda dusunmeden hareket edebilesiniz.

Bu egitimlerin amaci da bu zaten. Siz o anda dusunmek zorunda kalmayin, biz sizin yerinize dusunduk, deneyimlerimizle birlestirdik, haliyle, boyle yapin, hayatinizi kurtarin demek zira bu egitimleri verenler onlarca yillik deneyimleri olan anti teror orgutu birimlerinden kisiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GenjuroXXX said:

Esh said:

Bir de bomba patlarken agzinizi acik tutun olayi vardi.


Östaki borusu sağolsun patlamada yayılan basınç dalgasını vucuttan daha kolay atmak ve iç organların hasarını azaltmak içindir.


ic organ hasari derken?? sadece orta kulak ve ic kulak basincini dengelemek isine yarar..ne ic organi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dona kalan gene dona kalır ne yapması gerektiğini bilse bile.bu tarz hayatınızın tehdit edildiği durumlarda zaten psikolojik olarak askeri eğitim görmemiş veya soğukkanlılığını koruyamayan herkes hayvan gibi instictleriyle(türkçesi geldi bi an aklıma kusura bakmayın)yönetilir.bu durumda da hayvanların yaptığı üç şey var zaten.dona kalmak-kaçmak-savaşmak.bana kaç veya saklan diye öneri verince bitmiyo yani iş.bu tarz eğitimleri her ülkenin polis teşkilatının yapması lazım detaylı şekilde ülkenin durumu ve polis teşkilatının protokollerini göz önüne alarak.

demek istediğim buydu.bok gibi vidyo koymuşsun demek değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

evet. en önce yukarıdaki çokbilmiş gibiler ölür herhalde.

bir kere bu olaylarda malesef iş %70 80 şans. saldırganların rotası kurşunun randomu falan. çok güzel bir yere saklanırsın ama yanına ciyak ciyak başkası gelir falan bilemezsin.


ha bu çok güzel örnek mesela.tekil mi hareket etmek lazım toplanmakmı?goldun dediği gibi başkasının hatası yüzünden senin ölmen çok muhtemel.insanların bilmesi gereken kaçıp saklanması değil bunlar.

yoksa kaçıp saklanmayı insan düşünmeden yapıyor zaten korku ve adrenalin ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatiyo video'da. Izledigine ya da anlatilani anladigina emin misin?

Cidden neyin tatavasini yaptigini anlamis degilim. Bu konu bu ve benzeri egitim video'lari ve yazilari icin. Bu baslangici, devami gelir diye umuyorum.

Senin icin plot twist : gold orda sana laf sokuyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

farkındayım laf soktuğununda goldunda bildiği gibi önce şişkolar.

ben vediğin vidyonun yardımcı veya eğitici bi vidyo olmadığını yazdım.tekilmi toplumu hareket edin demiyor,millete yardım edin ama çok üstelemeyin diyor.hadi canım?

başlığını değil vidyoyu eleştirdim.başlık güzel gayet.bide bu tarz vidyoların detaylı şekilde her ülke tarafından yayınlanması gerektiğini söyledim okadar.herneyse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı -Deno- tarafından Silahlı saldırılarda ve terör saldırılarında yapılması gerekenler olarak değiştirildi
×
×
  • Yeni Oluştur...