Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klima konusu


yekeyeke

Öne çıkan mesajlar

Aramaya bakındım ama böyle bir topic bulamadım. Eve klima almam lazım, sizler ne kullanır ne önerirsiniz? 500 çeşit klima markası, yok 12.000 btu 18.000 btular falan var. Bilmiyorum doğal olarak, kafam karıştı ne alayım diye. Bu hafta 40 dereceyi bulmadan Istanbul bir klima almam lazım, gece bile uyutmamaya başladı :). Evet var mı tavsiyeler ya da işin uzmanı biri buralarda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben salona bir tane alayım diyorum ama atıyorum akşam yatarken bıraksam açık, yatak odalarını da biraz etkilesin istiyorum. 25m2 salon, 18.000 btulu bişi alsam sabaha kadar donar mıyız yoksa ideal olur mu? Bir de marka öneriniz var mı? Daikin çok reklam basıyor ama ben 14 sene vestel kullandım, bana mısın demedi. Siemens, Bosch falan mı baksam acaba, internetten almayacağım çünkü..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gün içerisinde sürekli evdeysen inverter alabilirsin. değilse gerek yok.
metrekaresine göre BTU'lara bak. ancak metrekare ile birlikte klimanın kurulacağı yer de önemli, karşı duvara çok yakın olmasın falan.
markada daikin, toshiba, mitsubishi electric (normal mitsubishi değil ama). enerji sarfiyatı konusunda en iyisi neyse onu al, çünkü kesinlikle ilk satın alırken verilen farkı çıkartır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klima rule no 1 - yazın klima alınmaz :)

turizmde son dakika rezervasyon yaptırmak gibidir, fiyatlar uçmuş olur.

klimada marka ve model seçimi konusu tamamen senin bütçene göre. ucu çok açık çünkü.

istanbulda sadece yazın çalışmak için alıyorsan ve kendi evin değilse ben inventer olmayan modelleri tavsiye ederim. inventer olanlara göre daha ucuz ama daha fazla elektrik yakıyor. ama aradaki farkı kapatması 15 yaz falan sürer 7/24 çalıştırmayacaksan. ondan satın alırken cebinde kalmış olur paran.

low-mid range demirdöküm baya iyi. kendi evimde kullandım, belediyeler falan da toplu satın alım yaptı. servisi de iyi, ürünleri de canavar. f/p hakkını veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İçerdeki havayı çevirmek yerine havayı da dışarıdan alan, fakat fiyatı da ikinci el araba parası olmayan ev tipi klima var mı?

Arçelik çok da yalan değil, geniş servis ağı ve kabul edilebilir F/P ile yeterince gideri var. Daha iyi marka alabiliyorsanız tabii ki gerek yok.

Yapı marketlerin girişinde duran 800 TL'lik klimalardan almayın yeter. Vestel almayın bir de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çatı kat değilse ve binanın yalıtımı ultra kötü değilse m2 ye 450 btu dan hesaplayabilirsin. 1 saatin üzerinde açık kalacaksa klimayı inverter almanı tavsiye ederim.

Bunun dışında salona koyup yatak odalarının da havasını kırmasını istiyorsan salon+hol+yatak odası m2 toplayıp %75 i büyüklükten giderek bir klima seçebilirsin.

Inverter olmayan klimalar +2,-2 derece diferans ile çalışır. Yani sen odayı 24 dereceye set edersen klima 22 de durup 26 da tekrar çalışır. Bu da sana oda sıcaklığında 4 derece fark yaratır. Akşamları yatakta bir terleyip bir donman bu yüzden.
Inverter klimalar ise 0,5 derece diferans ile çalışır. Yani totalde oda sıcaklığı sadece 1 derece oynar.

Marka olarak bütçeni bilmiyorum ama daikin ve mitsubishi electric sektörün liderleri. Bunlardan sonra toshiba ve mitsubishi heavy gelir.

Bunun dışında merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dipnot: nasıl arçelik-beko ürünleri aynı ise, bosch siemens ürünleri de birebir aynı. sadece üzerindeki isim baskıları farklı, ha tabi bide siemens yazdığı için daha pahalı oluyor. Bunun dışında a+ yerine a++ için ekstradan 500lira para vermek, elektrik parası olarak seni kârlı çıkarmayacaktır.

Ayrıca mağzada baktığınız ürünü internetteki fiyatlarla kıyaslayın. geçenlerde ankastre ürünlerden 200 lira daha ucuza aldım, mağzadaki ürünü, beko
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...