Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geleneksel Paticik Kisa Oyku Yarismasi


zgrw

Öne çıkan mesajlar

İki Kahve

Ne söyleyeceklerini bilmeden oturuyorlardı. Arkadaşı onun yerine sipariş verip iki kahve söyledi.
Bir süre bir şey söylemediler.
Kısaca sonra ötekisi, işte ben de tam bunu söylüyordum. dedi.
- Gerçekten, herkes benden iyi düşünüyor, onların toplamı benim tikel düşüncemin şüphesiz üstünde. Kendimi tamamen başkalarının rüzgârına bıraktım. Sonunda zihnim bana düşman oldu. Olabilecek bütün zorlukları önüme seriyor. Hayattan bezdiriyor. Kullanmak istemediğim bir varlık içimde beni bitiriyor.

- Hiçbir şey anlamadım. Neler söylüyorsun sen pekâlâ iyi düşünebilen bir insansın. Düşüncelerinden vazgeçmemelisin.

- Hayır HAYIR. ben sana bunu bana söyleyebilmen için içimi açmadım. Amacım senden bu cümleyi duyup rahatlayabilmek değil. Neden gönlün böyle alçakça davranıyor? Sen, siz, ben hep en iyisini bilmiyor muyuz? Böyle değilmiş gibi davranma. Bundan bir an bile şüphe duyman imkânsız. Ve her seferinde yanılgıya uğramıyor musun? Düşünemediğin bir şey çıkmıyor mu? O hâlde başından bunu kabullenmemek niye?

- Yanılmamak için fikir yürütmekten mi vazgeçeceksin? Sen çıldırmışsın.

- Hayır çıldırmadım. Gördüğün gibi yanılan sensin. Çıldırmış gibi bir hâlim mi var? Sadece dünyada yeteri kadar insanın günümüzde zaten yeteri kadar düşündüğünü ve benim fikrime gerek olmadığını söylüyorum. Benim çıldırmam üzerinde fikir yürütmektense sen de çılgınlık hakkında fikir taraması yapıp birini seçmeliydin. Çünkü sana mutlaka birisi mantıklı gelecekti. Böylece benim çılgınlığım hakkında fikir yürüterek yanılmazdın. Çünkü yanılmak kabul edilen bir şeyi reddetmektir.

Tanrım! Biz ne kadar çok varız ve ne kadar çok şey üretiyoruz. Herkes her an bir şeyler üretiyor. Ve bu aynı şeyleri tekrar biz yüzyıl bile etmeyen yaşam süremizde filtrelemek zorunda kalıyoruz. Yeryüzündeki en büyük israf, fikirlerin tekrarı ve filtrelenmesi.

Sözlerimden yeni şeyler istemediğim ve yenilere küfrettiğim anlaşılabilir. Hayır. Ben sadece eskileri kullanmama taraftarı değilim. Sadece yeni olması için akım yaratmak, sadece değişik olması için bir şeyi kullanıma sokmak, cinayet. Sapasağlam bir varlık ölüyor ve yerine yamuk ve sadece yeni olduğu için alacalı bir varlık doğuyor.

Kahvesine iki şeker attı. Arkadaşından tiksinmişti. Hararetle atıldı.

- Sen, sen sadece yorulmuşsun. Faydasız ve sığ insanlar ile boğuşmanın bir sonucudur bu. Gerçekten bilerek özgürlük ve özgünlük yamyamlığına sırf bu yüzden soyunamazsın. Vardığın sonucun temellerini bilmiyor değilim. İnsan tabii olarak hür irade ile sorunsuzca başa çıkabilen bir varlık değil, bunu anlayabiliyorum. Anlamaktan öte görüyorum. Bütün insanlık sürekli bir otorite ve tercih etmemenin getirdiği rahatlama arayışında. Bu olgu devlet kavramından dinlere çok açıkça örneklenebiliyorken çok aramamız gerekmez.

Durdu. Düşünceliydi. Devam etti.

Senin çözümün ölümdür. Her sorunun da çözümüdür ölüm. Fakat mantıklı bir çözüm müdür? Sen sana zarar veren ve yoran özgür iradeni öldürmek, bir bitkisel hayat ütopyası peşindesin. Modern hayattan kaçanların bile bulamadığı bir çözüm bulmuşsun. Gerçekten övgüye değer bir çaba. Fakat vardığı sonuç hayatı, senin hayatını, hayatın anlamını tatmin edebilir mi? Öleceksin diyorum. İnsanlar yaptığın şey var ise bakıp yaptığın şeyi düşünecekler. Yaptığın şey toplum düşüncesinin çok üstünde ise kişiliğini merak ederler ancak. Yoksa bir satır kadar değerin var. Sen ise bu yazabileceğin satırı konfor için reddediyorsun. Bir hiç uğruna ölmektir bu.

Sessizlik oldu. Günün akşam saatleri de ölüyordu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...