Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stranger Things (2016) - Netflix


GERGE

Öne çıkan mesajlar

10 saat önce, zeper dedi ki:
  İçeriği gizle

spo

steve ile calisan o kiz Uma Thurman ve Ethan Hawke'in kiziymis!

 

oha ikisine de benzemiyor la ?

Yani evet aynı hikaye baydı ama 80'ler, çocukların macerası filan baya gideri var hala. Baya klişe dolu, onlar sayesinde gideri var. Atıflar filan baya iyi. Eğlencelik dizi işte. Daha ötesini beklemek zaten doğru olmaz. İlk sezon tabi ki daha iyi olacak çünkü ilk kez hayatımıza böyle bir şey girdi ve beğendik, bitti ? Bundan sonrası popcorn içeriği.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Absolut dedi ki:
  İçeriği gizle

Hopper abiye yazık oldu.

Will şerefsizi kesin El ile çıkmaya başlıcak ve 4. sezon büyük drama yaşıcaz Mike Will arasında.

Ailecek izlediğimiz keyifli bi diziydi ama son bölüm küçük kızım Mike'ın yeni saçları hoş olmuş diyene kadar.

 

Spoiler

Hopper, is that you?

 

zeper tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekip arasındaki kimyanın yanısıra direkt olarak o 80'ler tadı izletiyor.

Bu kadar 80'ler havası işleyip de bi 4 Temmuz gazı ve küçük şehir panayır konsepti yapmamak olmazdı. Az mı film dizi izledik o konseptte. Ekstradan "evil russians" konsepti, american dream, terminatör, back to the future falan derken tadından yenmedi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Çarşamba günü bitirdim. Gene müthiş bir sezondu bence. 1 ve 2'ye 9/10 veriyorsam buna da 7.5/10 veririm. 

Merak ögesinin, heyecanın bir tık daha ilk iki sezonun altında kaldığına katılıyorum, ama yine de süper sahneleri olan bir sezondu. Bazı şeyleri ön görebiliyor olmak insanlardaki heyecanı azalttı sanırım.

Çocukların oyunculukları her sezon daha da iyi oluyor. Eleven'ı oynayan Millie ve Max'i oynayan Sadie kesin yürür gider Hollywood'da. Erkeklerden de Mike'ı oynayan Finn ve Dustin'i oynayan Gaten yürür. Will ve Lucas'ın biraz daha arka planda kalıyor oyunculukları, ama Will özellikle dram dönen sahnelerde Millie ile kapışır acting'de. Daha az screen time'ı vardı ama bu sezon Will'in sanki.

80'ler dönemi bu sezon her zamankinden daha fazla seyirciye hissettirildi. Kıyafetler, AVM kültürü, 80'lerin filmleri vs. epey yer aldı bölümlerde. Zaten bana göre 80 ve 90'lar best era. Özellikle Amerika için 80'ler bambaşka bir dönem.

Ekibe yeni katılan Robin ve yine ilk iki sezona göre çok daha fazla screen time'ı olan Erica'yı çok başarılı buldum. Erica epey değişik, hem yaşına göre epey akıllı ve kültürlü hem de ölümüne uyuz. Ne hissedeceğimi bilemiyorum bu kıza karşı sdafk. Robin ama bebeğim. Her dizide Robin'ler güzel oluyor lan. Uma Abla ile Ethan koymuş çocuğu resmen. Çiçek gibi kız. Oyunculuğu da son derece umut verici. 

Spoiler

Keşke lezbo çıkmasaydı yalnız. Orası epey şaşırttı beni, ben kesin Steve ile yiyişirler tuvalette diyordum. Ya ben kaçırdım referansları, ya da gerçekten hiç hissettirmemişler lezibiyen çıkacağını sezon boyunca. Steve gene damsız kaldı.

Rusların da işin içine girmesi ve Cold War dönemi olaylara farklı bir derinlik kattı. Aleksey süper bir karakterdi, nerden bulmuşlar lan o tipi? Çakma Arnold için nötrüm. Olmasa da olurdu ama Hopper'a bir nemesis vermişler işte.

Mind Flayer'ı gerçek boyutlarında görmedik diye düşünüyorum. Will'in Upside Down'da gördüğü Mind Flayer çok daha devasa bir şeydi. Bu Will'in de açıkladığı gibi bir önceki sezonda Gate kapanınca Will'in içinden çıkan bir parçanın uzantısı gibiydi aslında. Gerilim ve korku ögeleri kısmen daha fazlaydı önceki sezonlara göre bence, ama işte artık bir şeyleri tahmin edebiliyor olduğumuz için full etkiyi yaratmadı.

Spoiler

 

Bill'i oynayan eleman da baya iyi iş çıkarmış bu sezon. Geçen sezon da iyiydi zaten. Daha fazla görmek isterdim, Heather ve ailesi dışındaki bazı tipleri nasıl kendilerine bağladıklarını da gösterselerdi keşke, gazetedeki tipi falan mesela. Ölümü üzdü, en 80'ler baby face metalcisi Billy'di. Şerefsizliklerinin de kaynağının babası olduğunu gördük.

Hopper ise tabi ki asıl üzen oldu. Umuyorum ki ending credits'deki Amerikalı referansı kendisidir. Yalnız Hopper hayatta kaldıysa sezonun başındaki patlamada ve sondaki patlamada diğer disintegrate olan tiplerin de hayatta olmasını beklerim. Umarım herkes öldü Hopper kaldı gibi bir şeye bağlamazlar, çünkü Hopper da baya baya aynı şekilde öldü. Sondaki mektupta yazdıkları ise çok koydu lan. Çok güzel yazmışlar oraları.

Eleven'ın güçlerini geri almaya çalışması bir sonraki sezonun kilit noktalarından olacak gibime geliyor. Muhtemelen güçlerini alana kadar birileri daha mort olabilir, bu durum güçlerinin geri gelmesini triggerlayabilir. Hatta tüm bunlar sezon sonu gibi bile olabilir, Eleven daha normal bir hayat sürer bir süreliğine vs. bilemiyorum. En sonda ayıya ulaşmaya çalışırken ulaşamadığı anda Mike içeri girip 'they will come back' diyordu. Ben burada Mike'ın Will ve ailesi ile birlikte Eleven'ın Hawkins'e geri döneceğini kastettiğini düşünmüştüm, hatta 'ooo referans var kesin aslında burda güçlerinin geri geleceğine' falan diye düşünmüştüm. Sonra tekrar izledim, sanırım direkt güçlerine refer ediyor.

 


Bu arada 4. sezonun Chernobyl mevzularına bağlayacağını da okudum bir yerlerde. İlk sezon 83, ikinci sezon 84, üçüncü sezon 85 yılında geçiyor, 86'da da Chernobyl oluyor. Hazır Ruslar da işin içine girmişken olası bir senaryo.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

hopper'dan geri kalan hiçbir şey görmedik. hani sevdiğimiz bi karakterdi ondan göstermediler de olabilir, gerçekten ölmemiş ve sonda bahsi geçen amerikalı o da olabilir.

eğer ruslarda da eleven gibi başka çocuklar varsa, hatta bu çocukların başka güçleri de varsa ve hopper'ı ışınladıysa şaşırmam. istenerek veya çakma arnold yerine yanlışlıkla ışınlanmış olabilir vs.

ama net olarak billy ve alexei üzdü.

 

k1nJo tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...