Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Insanlar neden kendini beğenmiş ve ahmaklar?


Black_Hand

Öne çıkan mesajlar

Turkler demek agir olmus, bi de sacma sapan indekslenmesin, tepki cekmeyelim diye edit'ledim basligi.

Bilmedigi seye bilmiyorum diyememe hemen her millette var, kisinin nasil buyudugu, nasil bir ortamda buyudugu falan cok etkiliyo olsa gerek. Bizim toplum da malum biseyi bilmiyosan yapamiyosan adam degilsin, haliyle bolye gelmis boyle gidiyo.

Yalniz yavas yavas degisiyo bence bu olay. En azindan benim cevremde cok fazla kalmadi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu eğitimle alakalı bir durum. almanyada hayli geniş bir "international" arkadaş grubum var. tartışırken mesela türk siyasetiyle ilgili birşey okuduğundan ve görüş savunduğunu varsayalım. o işin aslında öyle olmadığını dışarıdan öyle gözüktüğünü ama ülkede durumun farklı olduğunu güzel güzel kendisine izah edebiliyorum onlar da güzel güzel dinliyorlar. dinlerken amaçları yeni birşey öğrenmek. ancak bizde o yok malesef çok az kişide var. biz "dediğim dedik" yapıdayız ne yazık ki. halbuki bilmemenin kötü bir yanı yok ki.

dediğine ilaveten ben de insanların tahammülsüz oluşlarına çok sinir oluyorum. burda olsun başka yerde olsun insan gibi bişe soruyosun hemen itin götüne sokuyolar adamı. yahu bilsem zaten sana sormam ki doğru düzgün cevap vermek bu kadar mı zor? ya götler hep davan da ben ben yerde mi sürünüyorum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nergal69 said:
burda olsun başka yerde olsun insan gibi bişe soruyosun hemen itin götüne sokuyolar adamı. yahu bilsem zaten sana sormam ki doğru düzgün cevap vermek bu kadar mı zor? ya götler hep davan da ben ben yerde mi sürünüyorum?


keşke daha çok sorsak.

Sormak kötü birşey değil ki abi, doğruluğundan emin olduğum birşeyi bile tekrar çek edersin, daha tecrübeli biri varsa o konuda sorarsın yine emin olsan da.

şuna çok kızıyorum;

adam hayatında sadece tavuk yumurtası görmüş. her gördüğü yumurtadan (deve kuşu, martı, bıldırcın...) ''TAVUK ÇIKAR BEN BİLİYORUM!'' diyip geçiştirmeye çalışıyor.

- ''Hayır bu martıdır'' diyorsun, olayı güzelce izah etme çabalarına girip pişman oluyorsun.

sonuç: martı.

olay sonrası karşı taraf: ''çok yükleniyorsun, mağdurum, ANLAYIŞ PLS , hatasız kul olmaz, ben de kendimce doğruyum, martıda bir kuş'' falan gibi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@esh

içi dolu adamın makul ölçülerde kendini beğenmesini yanlış bulmuyorum.

----

ha birde buradaki gibi geyik ortamı da değil yani şunları yaşadığım durumlar. sen profesyonel bir ortamda bu bilgisizliği destekleyebilen özgüveni hangi hormonla sağlıyorsun, yüz milyar beyin hücrenden hiçbiri mi ''lan acaba?'' demiyor arkadaş.

----

@Fistan

sen önce bir ahşap işleri konuna bak, fiyat istedim senden orada kendini beğenmiş marangoz.
öm kutun da dolu oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

az okuma. ne kadar az şey bilirsen, aslında cok şey bildiğini sanarsın.
ne kadar çok öğrenirsen ne kadar az bildiğinin farkına varırsın.

basit fizik yasalarından, toplumda yaşamak için gereken min. kültür düzeyinden, kitaptan, müzikten, sanattan bir haberler.

vizyonları dar, dar vizyonlarında sahip oldukları basit şeylerde en iyi olduklarını sanıyorlar ve kendilerini bir bok sanıyorlar.

bazı şeyleri bilmenin fayda getirmeyeceğini, işe yaramaz bilgi olduğunu dusunuyorlar.

biraz vizyonları genişlediğinde ne kadar ufak ve önemsiz bir varlık olduğunu, bildiğini sandığı şeylerin aslında virgülden sonraki bilmem kaçıncı haneyi anca dolduracağını fark edecek. ama işte bunu fark edecek kadar bile okumuyorlar, bu yüzden kendini beğeniyor insanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

Dunning kruger işte


Abi bu dunning kruger'ın belirtilerinden çoğu çağımızın dehaları ve ilham veren adamlarının da özelliklerinde mevcut; hatta çoğu Dunning Kruger belirtisi, lider kişilerin özellikleri ile ince bir çizgi ile çelişiyor.

Bizim çomarlara hiç sendrom mendrom yakışıklı isimler takmadan, direkt bilgi ve vizyona saygısızlık diyebiliriz, no offense ama bunun da en temel sebeplerinden bir tanesi örf, adet ve din. Geçen yıllarda ilginç bir sokak anketi vardı; çocuğunuzun büyüklere saygılı olması mı yoksa kişisel hayatındaki başarısı mı sizin için önemlidir diye sorulan. Çoğunluk büyüklere saygılı olsun en önemlisi bu dedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...