Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elex


Kanuni

Öne çıkan mesajlar

http://stratege.ru/forums/images/itgr_images/big_image/75d84366c0d964515157715c1a578e48.jpg

Piranha bytes dan.

http://elexgame.com

post-apocalyptic open world RPG

2017

http://www.youtube.com/watch?v=AlXZJDVVVxc

simdiye kadar ogrenilenler

HERO|
1.There will be no character customizatioN
2.The character will have a background story
3.He will have a name and won't be nameless
4.Will be male
5.Will be third-person for sure
6.Our decisions will have a big impact on the game
7.It isn't sure if our character will be human
8.We will or we will be able to do some kind of "jobs"
9.We will be able to do some kind of "housing"
10.Main protagonists was a former member in a military faction

|WORLD AND ATMOSPHERE|
1.World is planned to be huge
2.The atmosphere is dark and Science-Fantasy
3.It will be little futuristic at some places
4.There will be mutated creatures
5.Around the world you will find small settlements
6.Elex is a kind of drug that people take, they also use it to make magic( Source: Thread " ELEX Updates)
7.There will be large, lonely creatures similar to trolls
8.Easter Eggs!!
9.There will be dungeons but not as much and not the kind like in Risen
10.There will be factions that reject technology and some that run around with guns (German Forums)
11.The world's name is Magallan

|COMBAT|
1.Combat will be direct and will have strategic elements
2.You will use modern weapons as well as swords and other medieval
3.Magic will find it's way into the game. Details on that later
4.One handed swords will not be placed on the back, it will be like Gothic 1/2
5.Completely new combat system redesigned from the bottom

|EQUIPMENT & LOOT|
1.There will be modern and medievel weapons
2.Armours will come in pieces (pants,chest plate,gauntlets, etc.)
3.Developers are implementing books
4.Jetpacks!
5.Exosceletons!

|RELEASE DATE|
1.Game is planned to be released late 2016 or early 2017

|GAME MECHANICS|
1.There will be lockpicking system
2.Levelling won't be like in Risen 2/3 (no glory points)
3.Every single chest in the game is handfilled(loot isn't randomly put there)
4.Minimap isn't mandatory( isn't necessary at all cost)
5.There will be different puzzles in quests, dungeons, etc.
6.World will react to our character progression
7.No minigames(drinking, shooting, etc.) like Risen 2/3
8.Quest system will be like in Gothic series where the recordings will be written on 1st person preview.
9.Almost all NPCs will be killable
10.Everytime you start a new game you will begin in a different side of the map

|FACTIONS|
1.Four factions are present
2.Bandits faction- some kind of modern terrorist faction that uses Elex
3.The Alb- modern military faction using ELEX
4.Two medievel factions- one using ELEX, one not using it
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
Hala alphada ama baya gelişme kaydetmişler. Bu tür craftlı combatlı questli openworld oyunları seviyorum da bethesda oyunları cringe yaşatmaktan oynamaya izin vermiyor. Belki bunlar biraz daha becerir.

https://www.youtube.com/watch?v=Saiu5NbvK9A

Vidyodan notlar

[list]
[*] Oyun dünyası meteor sonrası post apoc, meteordan büyü veren elex diye bişey çıkıyor. Haliyle hem sci-fi hem de büyü var. Cheesy hikaye ama eğlenceli gibi bi taraftan da
[*] 300 isimli npcden 285i öldürülebiliyor, kalan 15 factionların main quest npcleri.
[*] Main quest factionlar üzerinden dönüyor haliyle, bi noktada seçim yapman lazım. Factionlar da büyüye karşı, tech e karşı vs. sanırım
[*] Scaling yok (vidyoda 5.50 lel) , skill based sistem ve full crafting var ama faction teacherlardan skill öğreniyorsun. Endgamede illa bi faction seçmeye zorluyor heralde.
[/list]
Bi süredir takip ediyorum salak saçma alpha combat vidyoları koyuyorlardı, hani bu da pek matah olmamış ama genel konsept hoşuma gitti. Al sniperı jetpackle çık yüksek bi noktaya bam bam yüksek lvl hayvanları grindla falan seviyorum böyle cheeseleri. Üstüne bide arcanum tarzı science vs magic olunca kanım ısındı. Takipte kalalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yine büyük fikirlerle yola çıkıp da onu oyuna aktaramayan bir proje daha. scope'u bu kadar geniş tutup her şeyi yapmaya çalışmak yerine 1-2 aspect'e odaklanıp onları iyi yapmaya çalışsalar aslında "bir şeyi zevkli" kategorisinden iş yaparlar.

baya vasat görünüyor

https://i.ytimg.com/vi/o_UZDG542DU/maxresdefault.jpg

2017 version gibi olmuş.

direkt videoyu izlerken fallen earth'un kısa kaldığı tarafları geldi aklıma. aynı sorunlar bunda görünüyor. o kombat sistemiyle anlamlı pve, pvp olamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Anlamlı pve falan aramıyoruz ya dandun dövelim bethshit falloutları ya da mass effectler kadar cringy hikaye ve dialoglar olmasın crafttı büyüydü müyüydü open world takılalım. Masterpiece olmasına gerek yok şu oyunun, yeter ki muadilleri kadar kötü olmasın.

https://www.youtube.com/watch?v=znOieSu_PRI&t

40dklık preview ama almanca. Baştaki trailerda da işte bunların dünyasına magic meteor düşmüş setting bu hale gelmiş 3 tane katılabildiğimiz faction var (raiderlar / techno clericler ve wizard warriorlar) + bizim orijinal factionımız var (süper kötüler?) onu anlatıyor. Ana karakter sabit kel erkek aka sam ve laurelin oyunu direk pas geçiyor asd.

Oyunun başında ana karakter bu süper kötüler factionıyla bi nevi fall from grace yaşıyor sanırım, sonra zırhsız silahsız sıfırdan başlıyor falan gayet vasat bi başlangıcı var. Sonra bi süre serbest takılıp char builde göre 3 joinable factiondan birine giriyorsun. Orijinal bişi yok evet ama gothiclerden falan adamların sağlam bi sandbox geçmişi var, burda da hikayeyi ilerde biraz düzeltirlerse iyi oyun çıkar gibi. Hala biraz umudum var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
Openworld olayını bu kadar farklı faction ve C&C ile birleştirebilmeleri güzel, yalnız oyun baya zor. Ultrada başlayıp paşa paşa hard a çektim, hatta kendi lvlındaki düşmanlardan one shot yiyip kesebilmek için 124 kere vurmak bayıyor bile. Ama işte ekipman aşırı önemli oyunda, başlarken ne silah ne armor olmadığından baya yetersiz ve ezik oluyor karakter. Rusty axe + 0 armor clothla en fazla molerat kesebiliyorsunuz, dandik raptorlar bile zorluyor o yüzden cengaverlik denemeyin asd.

Eğer combat sistemini öğrenene ve düzgün ekipman bulana kadar kaçmayı / ölüp loadlamayı gözünüz kesiyorsa (scaling 0 , tekrar edeyim kurukafa olmayan yaratıklar bile ağlatıyor düzgün build ekipman yoksa) detaylı dünyası ve questleri için alın oynayın. AWESOME başlayıp roflstomp devam etmeye alışık günümüz oyuncularına göre değil oyun, easyde bile değil yani.


Faction dinamikleri, hatta faction içi dinamikleri iyi düşünülmüş, büyü + tech post apok. dünya o kadar da cheesy değil baya grounded olmuş. Goody two shoes seçenekler yok herkes kendi totosunu koruma derdinde, en tatlış karakterin bile gizli bi olayı çıkabiliyor çünkü self preservation (tu)

Fakat oyunun giriş bariyeri yüksek baya, alışmak zaman alıyor. Bide melee/magic factiona (berserker) fazla yönlendirme var başlangıçta, diğer faction ve ekipmanlara ulaşım gated değil ama berserkerlar için quest vs. olup güvenli ulaşım olunca diğerlerine de benzer bişey bekliyor insan. Beklemeyin ve combattan kaça kaça gezin dünyayı.


Yazım/seslendirme/karakterler witcher kalitesinde değil ama witcher zaten baya yükseltmişti çıtayı + main questin lineer olması ciddi bi avantajdı. Bu kadar farklı faction + gerçek open world dünya için beklediğimden daha iyi çıktı karakterler, bi fallout/skyrim/ME basitliği yok kesinlikle. O açıdan mutlu edecektir. Nerdeyse hiç bi questin tek çözümü yok mutlaka bi alternatif yol oluyor bu açıdan çok başarılı.


Bu kadar detayın içinde eksik gördüğüm bi nokta özellikle geceleri millet uyurken evlere rahatlıkla girebilip herşeyi çalabilmek oldu, pickpocket ve lockpick olmadan gerçi en fazla milletin çatal tabak bıçağını çalıp 2 golta satıyorsunuz ama day night cycle ve buna uygun npc davranışlarının olduğu oyunda kapılara kilit vs. de ekleyebilirlermiş. En azından vendorların başına kap kacak geçirip stash boşaltma şansı yok lel, guardların hearing range i yasaklı alanlardan silah çekip kovmaları falan yine gerçekçi bi tad yakalanmış.


Gamebreaking bi bug görmedim ama dünyayı o kadar da dolaşmadım daha, bi kaç görsel glitch bi questten bahsi geçen rewardun gelmemesi (alternatif rewardu seçip devam ettim loadlayıp napalım artık) falan ufak tefek şeyler var. NPC clipping arada oluyormuş ama bana denk gelmedi. Bu arada jetpack exploration baya iyi üstüne rewarding. Daha oyunun başlangıç noktasında kaçırdığım itemlar olmuş codexte millet yazınca fark ettim geri gidip alacağım, yüksek bi yer görürseniz gidin çıkın pahalı item vs. bulamasanız da en kötü lore parçaları ufak tefek tidbitler çıkıyor.


Overall oyun baya iyi, settingi beğendim sağa sola gitmekten main questte fazla ilerleyemedim. Bu tür open world oyunları seviyorsanız ama bethshit/bioshit saçmalıklarına katlanamıyorsanız ilaç gibi gelecektir, aksine bethestard/biodroneların da asla yetemeyip yerden yere vuracağı bi oyun o durumlarda uzak durun tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Temelde birbiriyle mücadele eden ve joinable 3 faction var:

Berserkerlar: Tech yasak direk, elexi manaya çevirip toprağı tarım + magicle iyileştiriyorlar bi nevi terraforming kasıyorlar ve baya da etkili bunların yöntemleri (dünyanın kalanı çöl vs, bunların etkin olduğu yerler yeşillik) Ama tech ve elex kullanımı direk yasak olduğundan mass combatta kendilerini dezavantajlı duruma getiriyorlar.

Clericler : Daha dindarlar teknoloji tanrısına inanıp dini yaymaya çalışıyorlar, old world ve elex tech üzerine çalışıyorlar.

Outlaws : Direk mad max vibe ı veren kural kanun tanımayan survival of the fittest kafasındaki faction

Albs : Ana karakterin eski factionı, ölüme terkediyorlar bunu akabinde elex withdrawal yaşayıp oyuna başlıyoruz ölümden dönüp. ELEXi en iyi kullanan ve conquer all modunda ilerleyen asshole faction ı bi nevi.


Zerkerların misal kendi içinde ayrışan klanları var recruitment için kapışıyorlar ama asıl olay tech kullanımını destekleyen bireyler, hatta eski bi cleric i deşifre edip kaçmasına ya da yakalanmasına yardımcı oluyorsun, yardım ettiysen clericlerle işini baya kolaylaştırıyor ilerde. Başka bi questte kanunları çiğneyip tech kullanarak patrollara yardımcı olabiliyorsun seçenek olarak, ama bu defa da zerker factiona katılman zorlaşıyor.

Forumlara bakarken bi spoiler yedim, ilerdeki kasabalardan birinde savunma questi sırasında olayı sabote edip şehri outlawlara vermeye çalışırken albler tarafından işgal edilmesine neden olabiliyormuşsun, clan recruitment kavgalarını açık edip sub-faction lideriyle ana faction liderinin arasını açabiliyorsun (daha bunun sonucunu göremedim gerçi) , alb seperatistleri öldürmek yerine onlarla çalışmaya başlarsan ama yine de yerlerini berserker factionın liderine söylersen sen yapmasan bile bi saldırı ekibi gidip kesiyor (quest teslim etmeye geldiğinde cesetlerini buluyorsun falan) böyle karakterden bağımsız da gelişebilen olaylar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi oyun tam bir göktürk - "ellerimi bağlayıp teabag yaptılar" oyunu , dün clericlerin waypointlerini açmaya çalışırken mutant ve wildlifeları birbirine düşürüp sağ kalanları da çete bölgesine çekip öldürttüm, mini dungeon looutunu (bi sürü large healing potion yay) kaptım falan. Haritada neredeyse herşey skull, istisnasız her yaratıktan kaçmam gerekiyor çok eğlenceli asd

Bu arada haggle skillini almayın çok salak bi bug var :

said:
"Haggle" grants a 5% discount per skill level. It is rounded down (a 2 cost item will cost 1 after you take Haggle). Note: 1 cost items, such as flamethrower fuel, will disappear from vendors if you take this skill.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Level başına attribute veren var bitane, o baya yararlı diyor herkes requirementı tamamlayınca ilk ona vereceğim. Keza oyunda itemlar aka damage > attributelara bağlı, atıyorum str melee damage bonus vermiyor ama yüksek damage veren silahı kullanmanı sağlıyor. O yüzden attribute > all bi durum var karakter sisteminde.

Para için yaratıklardan düşen trophyleri arttıran hunter skilli var keza ona da çok faydalı diyorlar çünkü cidden meteliğe kursun atıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...