Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VPS ve ötesi


Sypro

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Ufak tefek bi ton şeyi tuttuğum bi VPS (ubuntu) var elimde DigitalOcean'dan. Bunu biraz daha genişletip, Jenkins ve Let's Encrypt falan da çakayım yanına diyorum. Genel anlamda sorunlu olan kısım, her şey Node.js üzerinde koşarken reverse proxy için nginx kullanıyor olmak. Böyle olunca elli tane config'le boğuşmak zorunda kalıyorum. Bi de işin içinde ssl falan girince iyice çekilmez oluyor açıkçası. Şöyle hem CI meselesini hem de bu ufak tefek şeyleri kontrol etmeyi çözecek bi setup var mı denenmiş ve memnun kalınmış olan?

Not: Repository'ler GitHub üzerinde şu an, onları taşımayı düşünmüyorum.
Not: Ajenti diye bir şey denedim bu config'leri yönetmek için, kullandıkları icon hoşuma gitmediği için fork'layıp, değiştirip, PR açmak zorunda kaldım. Genel olarak güzel gözükse de her şeyi kendi üzerinden yapmaya çalıştığı için izinlerde sıkıntı yaşattı bi süre sonra, bıraktım. Bu ayarda bir öneri varsa ona da hayır demem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer seyler yaptiydim son calistigim projede, anlatayim, yardimi olur elbet.

Jenkins iyi guzel ama task runner'dan ote bir arac degil genel olarak (v2 cikti yeni yakin ama denemedim). Haliyle nginx config'ine kadar yaratsin dersen, baya bi ek arac script falan bulup/yaratip eklemen gerekiyor sisteme. Yalniz bu sefer de rollback davalari falan sikinti oluyo. Ustune bu tip sistemlerin hemen hepsini kendi userspace'i disinda kullanmaya kalktiginda binbir dertle ugrasiyorsun.

Sen ne yaptin dersen, Jenkins sac bas yoldurunca Jenkins'i tasarlandigi gibi task runner olarak kullanmaya baslayip deployment islerini Capistrano ile hallettim. Capistrano da bir task runner zounde ama config'inde sen burda calis, hatta su sunucular ustunde calis, pre-deployment'da sunu yap, deploy icin bunu, post-deployment'da da bunlari calistir diyebiliyorsun.

Ek olarak esas isi yapacak script'i yaratip sonra environment'lari ayri config'lerde tanimlayip kendi local terminal'inden bile "babacim sar bana ordan bi dev site deployment" diyebliliyosun. Bu abi bakiyo development environment config'e, baglaniyo development sunucusuna, isini bitiyor, bitti diyo. Basarili sekilde sonlanmazsa da gidip live build'in ustune yazmiyo, haliyle hic biseyi bozmamis oluyo. Ustune "hadi sen bi root ol da sunu calistir" kismi Jenkins'e gore cok daha sikintisiz.

Nginx icin de kendi config template'lerimi olusturdum. Yeni bir domain tanimlayacak olursam genelde yaptigim sey


sed s/template_value/yeni_domain/g template.conf > domain.conf


deyip nginx'i reload etmek oluyor.

Bu arada konu azcik ucu acik, cok rahat ucup kacabilecegin bi konu, haliyle once deployment step'lerini belirleyip sonra onun ustunden neyi neyle yaparsin diye konussak daha faydali olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Deneme amaçlı kullanım için biraz fazla karmaşık olabilir ama Puppet da var aslında, ilerde dockerized olmamış büyük projeleri production'da maintain edebilmek için faydalı olabilir https://docs.puppet.com/puppet/latest/reference/install_pre.html

Eclipse bazlı bi IDE'si de var Geppetto diye http://puppetlabs.github.io/geppetto/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...