Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma


valequenta

Öne çıkan mesajlar

Bonjo said:

Tabi şikeden biz ceza alacaz her maç izmir Marşı her maç "Mustafa Kemalin Askerleriyiz "tezahüratlarıyla statları, salonları inleten camia biziz.
Fransız olsaydık 8 de atsak bişi olmazdı.


Ceza almanız sebebi hırsızlık. Yüz kızartıcı suç. Yüzünüz kızarsın susun diye söylüyorum ama zor baya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

abi tamam penaltı yok ama kimse golden önceki selçuk un efsane ortasını konuşmamış :(


Abi penaltı yokta Carole vursun gitsin topa.
Orta açılıyo Çalık taç çizgisinde ne Hakan ne Carole zıplamıyor.
Şu maçı hakeme bağlamak bi kaç yıl önce Bjk nin hali gibi olur.
Sen iyi top oynadıktan sonra hakem falan hikaye. 2 maç kaybeder sezon sonu şampiyonluk yaşarsın. Bu takımın ilk önceliği teknik direktör ve yönetim.
Yoksa kadro böyle kötü oyun oynayacak bi kadro değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ünal aysal neden bu kadar rahatsız ediyor milleti anlamıyorum. başkanlık döneminde her başkan gibi hataları oldu. forlan-reyes bi de biri daha vardı üçü geldi falan diyip alamaması. terim'e eleman demesi. akp'ye oy veren 20 milyon gs li vardır gibi abartılıp farklı yerlere çekilen sözleri.

galatasaray tarihinde yapılmış, hala yapılan ve ilerde de yapılacak olan yüzlerce yanlış transferlerden bazılarını o da yaptı. ontivero falan. fenerbahçe ve beşiktaş asla patlayan transfer yapmıyor zaten dfs.

burak ve selçuk'a yaptığı sözleşme onun suçu değildi. 5 yabancı olacak deniyordu o dönemde.

bunun yanında bakıyorsun futbola doyduğumuz bir 3 sene. dolu tribünler keyifli maçlar drogba sneijder melo. şampiyonluklar ve şl performansları ortada.

ünal aysal galatasaray tarihinin en başarılı başkanlarından biridir. dursunlar adnan polatlar layık ama bizim millete dfs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ünal Aysal'ın sıkıntısı zaten tamamen kötü başkan oluşu değil, hayalini kurduğu büyüme sistemini TR'de bir takımda gerçekleştiremeyecek olduğunu fark edince borçlarla, sözleşmelerde kaçıp gitmesiydi.

Yankees'in büyüme hikayesini bilen her sağlam kapitalistin kendine seçtiği yollardan biridir bu sektörde borçlanarak büyüme, büyüdükçe borçları azaltma.

Ama işte TR gibi bir ülkede bunu yapacaksan her şeyden önce büyümeye bağladığın gelirlerin sürekliliğini sağlaman gerek. Bunun sağlanamayacağını anlaması 2 senesini aldı.

O 2 senede mesela sadece transfer gelir giderlerinde 75 milyon euro kulübe zarar yazdırdı. Karşılığında 3 sene üst üste ŞL'ye gidebilmesine rağmen (BJK sağolsun) oradan kasasına koyduğu para zaten 70 milyon euro civarında kalmıştı yanılmıyorsam. Bu sözleşmelere bağlı kontratların yükü vs. derken zaten FFP'ye kadar giden süreci tekrarlamaya gerek yok.

Büyüyeceğim diye bolca saçtı, SPK da bulduğu açık fark edilip fixlenince ve gelir akışı sağlayamayınca bombanın pimini çekip topukladı yani.

Ha Riva satışını yapsaydı kendi rantını alacaktı ama kulübe gelir sağlayıp, bu süreci 2-3 sene daha uzatır ve belki başarılı olabilirdi orası ayrı konu. Ama sonuçta kulübün şuan bu halde olmasının en temel sebeplerinden biri olduğu gerçeği rakamlar ortada durduğu sürece değişmeyecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülkede Ünal Aysal'ın benimsediği sistemle 2 sene mutlu olursun ama cefa-sefa olayı ters işler gördüğünüz üzere.

Bugün en temelinden Ünal Aysal'ın dönemine göre 3 katına çıkardığı maaş kotasını bile devam ettirmek zorunda olduğu için kulüp o maaşlar halen öyle yüksek ödeniyor ve düşüremiyorlar. Çünkü düşürmek için takımın kalbine giden atar damarları kesmeleri gerekiyor ve onlarda giderse patlayıp gideceklerini biliyorlar.

BJK mesela Simao, Quaresma ve Ernst'in sadece üçünü göndererek bu kotayı 1.5 milyon euro aşağıya çekmişti. Yabancı kotası düşecek, o yüzden Burak-Selçuk'a o kadar para verildi diye adamı aklayacağınıza aynı dönemde yerlilere FB ve GS niye o kadar vermedi diye düşünmek gerek. FB yine arada anti örnekler var ama BJKde mesela cefa-sefa kusura bakılmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dark.. iyi diyosun güzel diyosun da...

Galatasaray'ın an itibariyle kıçının açık olmamasının tek nedeni

2014 yılının mayıs ayında G.Saray’ın mali yapısını düzeltmek isteyen Aysal ve Faruk Işık, borçlar için Denizbank ile masaya otururken yüzde 77’si dolar, yüzde 23’ü TL üzerinden olan borçları tam tersine çevirerek yüzde 77’lik döviz borcunu TL’ye çevirdi. 5 Mayıs 2014’te 1 dolar, 2.0966 TL’ye eşitken yapılan bu anlaşma sonrasında 129 milyon dolar olan borcun TL olarak ödenmesi için el sıkışıldı ve 270 milyon 461 bin TL olarak çevrildi. Bu rakamın yüzde 35’i bir yıl içinde ödenirken kalanın yüzde 65’i ise bir yıldan daha uzun bir vadede ödenmek üzere banka ile anlaşma yapıldı. İlk yapıldığı günde G.Saray 4.3 milyon Euro fark öderken Aysal ve ekibi bu operasyonun uzun dönemde G.Saray’ın büyük yararına olacağının altını defalarca çizdi.

Bu adam berbat transferler de yaptı. Çok başarılı transferler de yaptı. Selçuk'a melçuka abuk zubuk saçma sapan paralar de verdi. Bizim takımın UEFA'dan üst limit sınırı almasına da neden oldu.

Ama Galatasaray AŞ bugün iflas yazmadıysa Ünal Aysal sayesindedir.

Dolar son baktığımda 3.80'di. ROK bir adama yalakalık yapıyorsa tam tersi her zaman doğrudur.

Şerefsiz Nazifoğlu, Dursun 120m dolar cebinden verdi diyo. Adam kefil olmuş cebinden para koymamış ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ünal Aysal'ın yaptığı kötü transferler vardır ama Dursun'un yaptıkları kadar kötüdür. Aldığı adamların bir kısmından zaten para kazandık ve hala kazanabilecek durumdayız. Şu an bile takımı taşıyan adamlar dediğimiz Muslera ve Sneijder'i takıma getiren kendisi. Şu an bu iki adam olmasa gerçekten Anadolu kulübünden zerre farkımız olmaz.

Aysal ne kadar 20 milyon AKP seçmeni vb de dese hükümetin boyunduruğuna girmediği için zaten bir çok noktada kulüp içi ve dışında önü tıkandı. En GYO kurmak istediğinde de aradığı desteği bulamadı. Ama kesinlikle şu anki Riva ve Florya satışından daha iyi bir model olacaktı gelir ve proje açısından.

Bir kere yukarıda açıklandığı gibi borçların büyük bölümünü TL'ye çevirmese muhtemelen şu an bayrağı tamamen çekmiştik. Hali ile benim için en başarılı başkanlardan bir tanesidir kendisi. Bırakıp kaçıp gitti yorumları benim için geçerli değil. Niye derseniz adam hükümeti de içeride ki muhalefeti de karşısına alırdı ama gel gelelim ki ultraslan denen şerefsiz oluşum dahi adamın aleyhine çalışınca tahminen adamın hiç motivasyonu kalmadı ve çekti gitti.

Ultraslan denen şerefsiz grup şimdi sesini çıkarıyor mu veya hangi başkan döneminde bu kadar seslerini çıkardılar?

İnşallah gelir Ünal Aysal da düdükleneceksek de vizyonlu bir şekilde düdüklenelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Unal aysanin yanlis yaptigi transferlerden ziyade dogru olanlarin bile maaslarinin asiri yüksek olusu. Forumda Besiktas basliginda PLAN PLAN die sacma otistik mesaj atan gslilar simdi oyuncularin yuksek maaslarinin konusup duruyorsaniz temeli unal aysal oldu bu isin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yüksek maaşların tr ayağının sebebini zaten Red yazmış. Sneijder gibi topçulara da vereceğin maaş belli. Abu bakar 3.300 + maç başı alıyosa Wesleyin 6-7 alması normal. Ama bunu anlamayıp hala aynı şeyleri söylemek kötü niyettir en hafif haliyle.
Ünal Başgan gelirse direk sınıf atlatır. Çok net.
Adamın vizyonu vardı. Dursun gibi köylü değildi. Drogbanın 1.5 yıllık maliyeti 6m + maç başılar, Erenin 3 yıllık maliyeti 10.450 +maç başılar +kdv. Vizyon önemli.
Bi tane adam gibi golcümüz olsa İbb maçında kale sahasından boş kaleye golü atacak, 2-0 olacak maç bitecekti büyük ihtimalle. O gol olsa lig çok daha farklı olacaktı.
Luiz Adriano, Zaza, Niasse bedavaya daha düşük takımlara gitti. Hala forvet transferi yok. Dakika 85te oyuna giremeyen adama verilen paralar, sakat alıp 2 maç oynatıp sezonu kapatan adama verilen paralar... Bunlar asıl problem.
Aysala, Dursuna sunulan imkanlar sunulmadı ama adam çok daha başarılı. Bunu görememek büyük saçmalık. Yada işte korku perdesi gözleri kapamış. Asdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...