Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Trek: Discovery (2017) - Netflix


lord_gorthaur

Öne çıkan mesajlar

  • 10 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Picard’ın bütçesi büyük ihtimalle Discovery’nin çok altında çünkü görsel olarak daha zayıf, mesela son bölümündeki filo tam bir hayalkırıklığıydı. Discovery’nin ise tek laf söylenmeyecek kısmı görselliği.

Discovery’nin beni en rahatsız eden yanı aşırı melodramatik bir tonu olması. Sürekli ağlayan, birbirlerine sarılan karakterler, arkadan verilen müzik ile güçlü bir duygusallık yaratma çabası var. Duygusallığa yerinde olunca karşı değilim ama böyle sürekli olarak ve hak edilmemiş şekilde yüksek bir duygu yaratılmaya çalışınca bendeki bütün etkisini kaybediyor.

Bir de sürekli olarak her işin merkezine Michael’ın oturtulmasından hoşlanmıyorum. Dördüncü bölümde Culber, Adira ile gezegene inecekti ama gitti kendi yerine Michael’ı gönderdi. Beşinci bölümde bilim adamı ikna edilecek, Culber yine Michael’a sen konuş dedi. Zaten Saru yerine Michael gemiye komuta etti. Yazarların başka bir karakterin öne çıkmasından ödleri kopuyor.

Picard’ın ilk sezonunda da beğenmediğim çok şey var ama o dizinin genel havası daha hoşuma gitti. Senaryoyu daha iyi planlasalar gayet iyi bir dizi olur.

Bir de Lower Decks var tabii. Sadece ilk bölümünü seyrettim, fena da değildi ama pek ilgimi çekmedi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komutan guzel yazmis, duygulara tercuman olmus.

görsellik için izliyoruz, drama pek çok diziden fazla ve herhangi bir sci-fi için de aşırı fazla.

bir de bilimsel konuşmalar çok yüzeysel "talk nerdy to me" tadında olmuş, arada derinlik katan "insight"lar geliyor ama nadir.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

İlk sezon daha önce başlamıştım ama devam edemedim gay romance dan dolayı ve diğer itici karakterlerden dolayı. Neyse bitirdim ilk sezonu ama bütün karakterler itici ve mal, bir tane sevimli karakter olmaz mı arkadaş. Resmen freak show gibi, sanki günümüz toplumunun geçmişte yaptığı hata ve sahip olduğu ön yargılardan dolayı günah çıkarma ve yeni nesli bu duruma entegre etme dizisi olmuş.  Gay romance var, feminist hava var, mühendislikte ki sivilceli, şişman, gür saçlı, özgüven sorunu yaşayan kız (aynı tip ortaokulda vardı aynısı resmen haha). Zenci abla ise tam felaket sürekli duygusal gelgitler bir ağlaklık, bir ailesi ile sorun bir bilmem ne ile sorun, eski kaptanı bilmem ne çok feci. Ve sürekli vır vır vır kendini anlatma ifade etme sorunu yaşıyorlar. Herkes çok konuşuyor sanki.

Ya bunları yine koy ok homofobik değilim, kadın erkek eşit ok, tamam sivilceli, şişman kız, dış görünüş önemli değil, rahat ol, sende gel ama ya sürekli bunu neden sokuyorsun gözümüze alla alla iki erkek oturmuş bilimkurgu dizisinde birbirleriyle sürekli ilişkileri hakkında vır vır vır konuşuyorlar, sivilceli şişman ezik kız sürekli aynı ezikliğe devam ediyor, şaklabanlıklar, abuk subuk işler astıyla üstüyle konuşmayı bilmiyor, sürekli idare ediyorlar bunu.

Arka planda ise işte bir şeyler oluyor, federasyonu kurtarıyorlar, barışı sağlıyorlar vs.

 

 

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...