Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasa Seçimi Konusunda Öneri


Jo_jixu

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
Bilgisayar kasalari arasinda artik cildiracak konumda oldugum icin sizlere danismak istedim. Bugün bir bilgisayar siparisi verecegim inventustan. I7- 6700k islemci, asus maximus hero rog 8, noctua nh d15, corsair dominator platinum 2400mhz c10 (2*8gb), seagate 1 tb 7200 rpm, samsung 850 evo 250 gb, corsair rm 750 i gold, ve benim en buyuk sikintim olan kasa. Ekran kartim su an asus 760 2 cdu modeli daha sonra degistiriyor olacagim.

Kasa konusunda master case 5 pro ya asik oldum, ancak ben bilgisayarimi oturma odasinda kullandigim icin esim cocugum ses konusu biraz sikinti olabilir diye dusundum. OC yapan biri degilim.

Bundan dolayi corsairin 600q modeline de baktim ancak ters olmasi ilk etapta biraz can sikti ama sonra olabilir dedim, ancak ses testlerine baktigimda bu kasa 780t ile asagi yukari ayni ses degerlerine sahip gibi duruyor ve cooler master master case 5 pro biraz daha yuksek. arastir arastir acikcasi cildirdim artik karar veremedim. ya kafama gore alacagim bugün ama bilemiyorum sanki 600q alsam pismanlik yasarim gibi hissediyorum 780t deseniz bence fiyati fazla ama onu da alabilirim. Kisacasi OC ci degilim evet ses konusu olabilir ama sessiz pc yok zaten cpu ve ekran karti haricinde diger fanlar cok duyulmaz gibi ya da en kotu noctua alirim. Elimde eski thermaltake shark var sonucta onunda on kapagi var ama yan tarafi delikli. Kisacasi sizden bu konuda yardim rica ediyorum. Beni yonlendirebilirseniz sevinirim. Fractal Design olsaydi onu alabilirim gibi dusundum ama Turkiye de zaten yok. Ses deseniz ne kadar abarti acikcasi bilemedim ama sistemi alinca bir 6 yil falan degistirmek istemiyorum gibi ama tabi sans.

Eski sistemim 2008 den beri devam ediyor ve GTa 5 oynayabiliyorum rahat bir sekilde tek ekran kartimi degistirdim.

Yol gosteren birileri olabilirse cok sevinirim. Bir aksilik olmaz ise aksam 20:00 gibi siparisimi verecegim.

Simdiden cok tesekkur ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2 yıl kadar salonda kullandım PC'yi. Son 6 ayında falan Noctua fan alıp MSI 970 taktım, gecenin körü hariç bilgisayar açık mı kapalı mı anlaşılmıyordu ses açısından. Kullandığım kasa da 10. yılında şuan, zamanında baya ucuza aldığım dandik bi şey.

Tek dikkat edeceğim şey ekran kartı için yeterli alan var mı yok mu o olurdu benim. Yeni kartlar kaç cm bilmiyorum ama ben sırf kasaya sığmıyor diye MSI almak zorunda kalmıştım.

Zaten evliyken kasa salondaysa sesten çok daha önemli şeyler var. "Ya ama o orda çok ortada durdu".
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kasa sesini içindeki fanlar belirler. Aslında ne kadar büyük o kadar sessiz gibi bir şey. İstisnalar da var tabi o fanlarda.

Al şunu yatar kalkar bana dua edersin :

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5349

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/haf-xm-with-side-window/

https://www.youtube.com/watch?v=BmpCLzDrm_Y
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öneriler ve bilgiler için teşekkür ederim, oturma odası daha çok kendimi ayrı bir yere kapatmak istemediğimden ama ben yer konusunda odanın çok kenarına koyduğumdan pek öyle sıkıntı yaşamadım, 1 - 2 deneme oldu sadece.

Yeni kasa önerisi kafam iyice karıştı şimdi herşey güzel de işte, dediğiniz doğru stok fanlar ve büyüklük önemli, belki noctua fan takarım 140 lık.

En iyisi ben yerinden alayım orası da son defa kafamı karıştırsın bari.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kasaya 4 tane 20 CM fan takabiliyorsun , 14 cm fan da çabası.

İşlemci soğutucusu olarak bunu al veya buna benzer alabilirsin.
Kasanın içi ferahlar. Hava dolaşımı olur. Hem daha sessiz olur. Ben kendim kullanıyorum gayet sessiz ve ferah tutuyor işlemciyi.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7098

Edit:

Ok arap saçı ettik iyicene demi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hahaha tabi ki ettiniz, ama yine de öneriler için çok saolun, sıvı soğutmaya pek ısınamadım, noctuanın 15d bir modeli var NH D15 ses konusunda oldukça başarılı ama kasa kasa kasa son bu kaldı. Hatta 850 alacaktım psu yu ama bu enerji tüketimleri düşerken ve de sli yapmayı pek düşünmediğim için yapsam belki diye 750 seçtim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önceki mesajda dendiği gibi kasadan çıkan ses içindeki/kasadaki fanlardan çıkan ses. Şu anda piyasada düzgün markalı hangi kasayı alırsan al hepsi oldukça sessiz, soğutma performansı falan karkettiriyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7019

Başka bi arkadaşım ve bende bu kasadan var, üstündeki standart fanlar ve diğer parçaların fanları dahi çooooook az bir fısıltı dışında çalışıp çalışmadığı belli değil. Yukardaki kasa önerilerine ek olarak bunu da düşünebilirsin. Master Case 5 baya beğeni topladı, yeni kasa alsam master case 5 kesinlikle olasılıklar içinde bulunur benim de
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kasa konusunda çok arada kalmıştım ya 780t ya 600q ya da cm case pro 5 alacaktım, daha çok görünüşe göre karar verdim açıkçası, corsair takıntım vardı ama yapacak bir şey yok :P

6700k ve OC yapmam demedim genelde yapan biri değilim, zaten işlemci hediye gibi oldu.(:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...