Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve dumble seti almak


Kalten

Öne çıkan mesajlar

Abiler toplamda 75 kilo vermiş biri olduğum için ufak tefek sarkmalar oluşmaya başladı vücudumun çeşitli bölgelerinde ve ben kendimce spor salonunda yaptığım sporun yanı sıra evde boş zamanlarımda dumble ile yapılabilecek ufak tefek hareketlerin vucüdu toparlamama faydası olabileceğini düşündüm. Fakat satın almaya karar verdiğimde herhangi bir fikrim olmadığını farkederekten tecrübeli arkadaşlara bir danışmak istedim bu dumble işini.

Nasıl bir set aldığımın önemi var mı? Mesela benim bir arkadaş ağılık kısmı köşeli olacak şekilde dizayn edilmiş bir takım almıştı ve onları kullanarak değişik sınav pozisyonları uygulayabildiğinden bahsetmişti. Var mı böyle bir durum?

Büyük ağırlıklarla çalışmadım şimdiye kadar hayatımda hiç ama 14-21 kilo ile triceps bicesp hareketlerine alışkınım genel olarak. Daha yükseğini de yapabilirim belki fakat zorlamadım şimdiye kadar hiç kendimi.

Yapmak istediğim şey ise evde ki boş zamanlarımda kolları çalıştırmak ve mümkünse göğüs omuz gibi büyük kas gruplarının gelişiminde ölü vakitlerimi pozitif yönde kullanabilmek. Bilmiyorum belkide saçma bir şey istiyorum ama cidden çok bir fikrim yok fazla dalga geçmeden tavsiye verirseniz sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ağırlık eklenebilir olanlarından al, bir de ileride eve sehpa alır, bench press vs. de yaparım dersen olimpik bara girecek gibi bak.

Dumble'la şınav çekmek için illa köşeli olmasına gerek yok, yuvarlakla da yaparsın. Hatta yuvarlak daha iyi, bir de vücudunu dengede tutmaya çalıştığından ıvır zıvır kasların da çalışmış olur.

Bu arada vücudundan beni çıkartmışsın tebrikler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben evde şu programı yapıyodum http://www.bodytr.com/2013/11/en-kisa-surede-evde-kol-kasi-gelistirme-programi.html
1 saat falan sürüyo aynen yazdığı gibi
tabi 1,5 yıl oldu yapmayalı ve kaslar eridi gitti ama tekrar başlıycam ve muhtemelen yine bunu yaparım ben de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor salonuna gidiyorum zaten. Genelde kardiyo ağırlıklı çalışıyorum spor salonunda. Spor salonuna gitmeyi bırakmayacağım. Sadece evde düzenli olarak yaptığım mekik ve şınav setlerine yeni birşeyler eklemek için almayı düşünüyorum dumble setini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsiburadadan almistim 50kglik set. Halter barida var... kargocu sovmustu baya...

Evde bulunmasi iyidir. Cantasi cekcekli olsun mumkunse


Bu arada kapiya takilan barfiks barlarindanda almani oneririm. Decathlonda iron gym extreme var. Evde sinav mekige ek barfikstr cok verimli oluor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kapı barfiksleri kapı kirişlerine zarar verebiliyor. (aralarını açarak).
Ayarlanabilen dumbell ve döküm set ile omuz, triceps ve biceps çalışması gayet güzel yapılabilir. Vaktim az olduğunda bu bölgeleri evde çalışıyorum.
Sonradan bar alınarak row+pullup ile sırtta gayet iyi çalışılabilir.
Göğüs ve Bacak için yüksek ağırlık ve rack lazım. Ben bi ara clean ile alıp front squat yapıyordum ama bir süre sonra clean squatın gerisinde kalacak.
Yine alternatif olarak, romanian deadlift, lunge, calf le idare edebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...