Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Nesil MobA'lar


bingildak

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaşlar, moba konusunda bir second wind yaşamak istiyorum ama traditional izometrik hots, hon, dota etc. (lol demiyorum yetişkin başlığı diye) gibi şeylere dönüş yapmak istemiyorum.

daha tatlı su, daha aksiyon ağırlıklı "yeni nesil*" diyebileceğimiz mobaları araştıyorum. diğer başlıklarda baya konuşulmuş ama denemek isteyenler için burada oynamış kişiler olarak birbiriyle kıyaslamaları topladığımız bir yer olsun.

*izometrik yerine fps-tps açıdan stratejiklikten öte aksiyon odaklı

benim yüzeysel olarak araştırdığıma göre 3 tane alternatif var, hepsi de release'e çok yakın.

1. Paragon
https://farm1.staticflickr.com/656/23435914512_aa940c29f1_z.jpg
stüdyo: NCSOFT
https://www.epicgames.com/paragon/

benim şahsen oynama fırsatım olmadı ama biraz twitch izledim. gördüğüm kadarıyla içlerinde en çok göze hitap eden ve stratejik derinliği olan bu gibi. fakat kötü olan tarafı gameplay çok sıkıcı görünüyor. dışarıdan izleyen biri için akıcı görünmüyor gameplay. ayrıca öyle adrenalin pompalayan bir yapısı da yok gibi. daha öngörülebilir bir yapısı var gibi combatların hantal hareketlerden dolayı.

https://www.youtube.com/watch?v=--DjTDFM2vs

animasyonlar ve karakter modelleri falan çok detaylı (tu)

release : 2016

sanırım f2p olacak ama store'a biraz eli zorlayacak gibi.

2. Battleborn
https://cnet1.cbsistatic.com/hub/i/r/2014/09/16/3ab36908-2bf1-4646-a0bd-6958b90293cc/resize/970xauto/ddb78c9e93e13e6d025934dc5590cdaa/2kprbattlebornfactions.jpg
stüdyo : Gearbox Software (borderlands)
https://battleborn.com/

battleborn'a biraz ön yargılı yaklaştım ama birkaç gameplay izledikten sonra baya ilgimi çekti. wildstar ile borderlands'ın çocuğu olmuşta moba doğmuş gibi. tasarımlar, karakterler falan daha cartoony ama gameplay daha hızlı ve smooth görünüyor. combatlar genelde daha heyecanlı bir izlenim sunuyor. dışarıdan gördüğüm kadarıyla böyle en azından. tam olarak "moba" gibi değil aslında oyun, coop tower defense'ın competitive oynanabilir versiyonu gibi.

(borderlands yapımcıları yapıyormuş bu arada zaten, şimdi öğrendim ben de, bl3 için iyi bir sinyal sanırım hehe)

https://www.youtube.com/watch?v=2PVYZGOJrH4
TB Review'u

release : 5 mayıs 2016
fiyat : 60 dolares (oh yeah)

tahminim store yoktur herhalde..

3. Gigantic

stüdyo: motiga (indie stüdyo)
seatle'da ekip 2010'da kurulmuş, 2012'de gigantic üzerinde çalışmaya başlamışlar.

gigantic'le ilgili çok bilgim yok, ondan boş geçiyorum.

şöyle bir gameplay bulabildim, baya enteresan itsy bitsy şeyler var gibi.

https://youtu.be/K5zvPViMlDQ?t=4m5s

release date: 2016 (olsa gerek)

monetization daha belli değil anladığım kadarıyla.

başlık boka dönmesin diye disclaimer olarak ekleyim : bu oyunlar dota, hots etc alternatifinden ziyade genreye başka bir açı getirmek için. dota falan ile kıyaslamak anlamsız. ondan lets not.

oyunların open ve closed betalarına katılan arkadaşlar gözlemlerini paylaşırsa süper olur. birden fazlasını denediyseniz birbiriyle de hunharca kıyaslayın kips ;)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sana ne lan lavuk. İstediğimiz konuda ihtisas yapar, istediğimiz oyunla ilgili yorumu yaparız.

Meanwhile creep ve tower gibi bariz moba özellikleri olmasa da overwatchun hedeflediği pazar bu yeni nesil mobalarla baya çakışıyor. Akşam casual oyun atayım çıkayım bakalım markette ne skin var waifum için kafasına catering hep.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Baldur's Gate, icewind dale ile büyümüş birinin dönüp saçmasapan lol, dota'da saatlerini çürütmesini beklememek lazım.

Ortaokul çocuklarının birbirini yenip egolarını tatmin etmelerine yarayan oyunları oynamak istiyorsan sen bilirsin cnm, tutan yok.


saydıklarını da, torment'ı dahi severek oynadım çocukluğumda
eğer başıma birşey gelmeyecekse işten yorgun argın dönünce 1 el dota atmayı seviyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gereksiz deraillemeyin ya. beğenmiyorsan katkıda bulunmazsın problem solved. oyunlar üzerinden konuşalım diye o bilgi koydum ettim, ayıp ediyosunuz artık.

ya overwatch konusunda haklısın gameplay aslında battleborn'a falan baktığında baya benziyor ama aynı tadı vermez çünkü karakterlerin build olayı ve itemization falan yok overwatch'da. tracer her oyunda aynı tracer. bu sefer şu talentları alayım, böyle olsun gibi bir olay yok. ayrıca team play moba gibi driven değil. overwatch elbet piyasayı öttürecek ama moba piyasasından oyuncu çalması biraz zor. moba değil çünkü. kimse canı moba çektiğinde overwatch oynamaz yani, overwatch oynamak içini overwatch oynar orası ayrı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Baldur's Gate, icewind dale ile büyümüş birinin dönüp saçmasapan lol, dota'da saatlerini çürütmesini beklememek lazım.

Ortaokul çocuklarının birbirini yenip egolarını tatmin etmelerine yarayan oyunları oynamak istiyorsan sen bilirsin cnm, tutan yok.


ortaokul çocukları counter-strike da oynuyor. hadi girip counter topiclerine aynı şeyleri yazın.

bunca insanın zevk alarak oynadığı bir türe böyle mesnetsizce bok atmak bana komik geliyor abi. ben de ortaokulda, icewind dale ile bu aysvand deyl diye okunur kavgalarıyla, rest yapmayı bilmeden oynamaya çabalayarak girdim oyun hayatına ama yıllarca dota oynadım son 5 yılda.

oyun zevkli işte. oynatıyor kendini. 20 yıllık gaming hayatımda yaşadığım gaming heyecanlarının yanında yeni bir heyecan yarattı ve çok sevdim. yok avammış, kültüre faydası yokmuş.

bana ne amk ya da size ne?
her moba topiğinde muhabbet kuşu gibi bunu yazmak kültüre ne kazandırıyor?

axedice said:

Sana ne lan lavuk.


lavuk babandır.

[hr]

hadi derail etmiyorum topiği daha fazla.
yazmıcam söz. saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hahaha sırf yazmış olmak için 2 satır yazmış bide ezik karabuz. Nasıl da tutamıyor kendinisi lelelel


bingildak said:

kimse canı moba çektiğinde overwatch oynamaz yani, overwatch oynamak içini overwatch oynar orası ayrı



Bak buna katılmıyorum, insanların kafasında akşam eve gideyim de bi moba atayım yok çünkü. Bi oyun atayım var, orda da teamplay competetive arıyorlar. Mobalarla overwatch arasında baya bi karşılaştırma var, pazar konumlandırması mobalara çok yakın. Mekanikler zaten TFla mobaların çocuğu olmuş gibi ama standart blizz araklaması zaten o olay

Hatta bak şöyle bi sürü vidyo var

https://www.youtube.com/watch?v=E2FKBHdhuMI

Gerçi sen daha bi gameplay kısmındasın sanırım işin. Ben de hiç birini oynamadığım için net bişey diyemiyorum ama vidyolardan izlediğim ki özellikle paragonu baya bi izlemiştim, gimmick yok oyunda. Bi hots gibi hatta Overwatch gibi çekmiyor aksyonu. Ama ben ortada 2 ayrı oyuncu kitlesi görmüyorum zaten, proları dışarda bırakırsan gayet geçirgen bi pazar var iki yöne de kayabilecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quake tipi bi fps gibi görünüyor owerwatch. şahsen quakei çok severdim eskiden hıphızlı oyun tarzı yüzünden ama şimdi bu yeni nesil fpslerde dikkatimi çeken bi gariplik karakterin silahının ve el, kolunun ekranın yarısını kaplaması. bi bana mı iğrenç geliyo bu?

tutar mı tutmaz mı bilmiyorum da bi counter kitlesinin yarısını bile elde edemeyecektir herhalde.

edit: owerwatch'ın motoru neydi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Mobalar azalarak bitsin lütfen. Oyun kültürüne neredeyse hiçbir katkısı olmayan, amatörü eğlendiren cibilişakşak bir tür.


SSjsjshsbsb ya off

Biz 5 kisi toplanip oynuyoruz bazi aksamlar dota ki yas ortalamamoliz da 30 falandir.

Ayrica competitive gaming de bi bak bakalim yuzde kacini moba olusturuyor , ya da en cok odul havuzunun oldugu oyunlar acik ara hangi turden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madem öyle, bir kaç da yeni nesil ben koyayım:

Master X Master - NCSoft



Games of Glory - Lightbulb Crew



Arena of Fate - Crytek



Supernova - Primal



For Honor - Ubisoft



Dreadnaught - Yager Development




Bunların arasında en çok ilgimi Master X Master çekiyor. Eğlenceli, aksiyon odaklı ve sıkılınca farklı takılabileceğin bir oyun olarak gözüküyor.

Daha önce bahsi geçen tüm oyunları oynadım, aralarında en çok Gigantic'i sevdim. Ama ne yazık ki finansal durumlardan dolayı patlama ihtimali en yüksek olan oyun da Gigantic :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paragon daha erken erısımde bu sekılde bence suan pıyasadakı en ıyı moba denemeyen cok sey kacırır bunu soyleyebılırım suan %1lik eloya gırmıs durumdayım acayıp maclar donuyor bılen oyuncularla oynadıkca daha cok zevk alıyorsunuz.Tam surum olarak cıktıgında bana gore pıyasa payının %20sını ele alıcak gıbı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...