Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobbing icin ihtarname fln


aQuelleris

Öne çıkan mesajlar

Zamanında X iken insanımız tarafından yerli yersiz hayvan gibi sömürülüp Y'ye nerflenen binlerce şeyden biri mobbing davaları da. İş Mahkemelerinde hemen hemen her şey BAYA BİR işçi lehine yorumlanırken sadece mobbing davalarında epey tanık/delil isteniyor ve işveren gözüyle bakılıyor daha çok, çünkü her zora gelemeyen mobbing diye ağlıyor, daha çok da kadınlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O da onu vurguluyor orada zaten.

Söz konusu kadın olunca bir de karşı taraftan dinlemek lazım durumu. Kız arkadaşımla aynı bölümde çalışıyoruz; aynı hocaya asistanlık yaptık. Tamam hoca hıyarın önde gideni ve tüm bölüm bunu biliyor ama kız arkadaşım öyle bir anlatıyor ki yaşadıklarını; sanki adam dağı del, sırtında dünyayı taşı falan diyor.

Demem o ki, iyice emin olmadan kız arkadaşını gazlama dava aç, idareyle konuş vs. diye. Sonra avukata, mahkemeye cebinizden para ödersiniz bir de sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mobbing'i böyle 3-5 reklamcının sitesinden değil de ciddi global firmada çalışmış adamdan dinleyin bence. Bir kere bunların hepsinin başlangıç noktası etik ve tacizle mücadele kodudur.. Bazıları bunu Code of Conduct'ın içine yedirir bazısı sadece etik kodu olarak yayımlar vs. Gerçekten ayrımcılığa, istismara, tacize ve insan haklarına aykırı durumlara karşı, işveren riskleri değerlendirir (Çalışanını tutmak için) ve belirlenen sistematikle bu durumla mücadele eder; mobbing kelime anlamı olarak sevimli dursa ve her "yokuş" yapılan durumda dillere takılsa da, daha ağır, kanıtlanması gereken ve üstüne mücadale edilen global bir iş hayatı sorunudur. Senin hatunun patronun yaptığı iş kitlemek

Burda 2 önemli madde var:
- Mesleki gelişimini ve ilerlemesini kasıtlı olarak engelliyor mu?
- Saygınlığına zarar veriyor mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...