Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pristine realm


ozii_x

Öne çıkan mesajlar

pve değil de pvp yapmayı seven biri olarak yazıyorum

ya ben tarrenmill deki pvp muahbbetini özledim.. horde ve alliance oyuncularının karşılıklı beklediği, challenge atanların /point ile rakip seçtiği "er meydanı" kafasındaki durumu

amk iki karşıt taraf oyuncusunun göt göte oturup yemek yemesini görmek kadar güzel bir şey yoktu

eskiden BG a girmek de emek istiyordu, trinkletları falan görünce "oha azmedip almış" diyorduk hani puan grind edilen bir şey değildi ama bununla beraber frag çalmanın hafifiliği ile frag çaldırmanın çılgınlığını da özledim

vanilla bir çok yönüyle boktandı ama o boktan şeylerin gitmesi karşılığında daha tatsız şeyler geldi, vanillada 7 saat süren AV olsun sinirden kendimi sikecek hale gelmem olsun hepsini şimdiki wowdan daha çok seviyormuşum son ek pakette onu anladım

tek sorum vanilla sunucusunun aylık ücretlendirmesi nasıl olacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vanilla'nın güzelliği cehaletimiz ve yokluktu bence ve birde zamanımızın bol olmasıydı şu anda cok zor 40 kişilik raidler malesef , kendimi BWL yapan guilde attığımda yaşadığım heyecanı unutamıyorum ne bileyim farklıydı herşey o zaman eski talent sistemini daha çok severdim açıkcası , eline arcanite reaper alan warrior'ın kendini Pat,Maydie sandığı günlerdi tek başına 4 kişi arasına atlayıp 3'ünü yatırdığın rank 13-14'sen BG'da insanların senden kaçtığı günlerdi cross-realm'den sonra karşı faction'dan 1 adamın ismini bile bilmezken o zamanlar sana gıcık kapan seni avlamaya çalışan düşmanların olurdu

4 healer'ı peşine takıp AV'de push push spamlardık :)




yekeyeke said:

O noktada işte herkes o guid ve arkadaşlık özlemiyle girip yalın bir oyun bulduğunda o büyü gidecekmiş gibi hissediyorum ben. Aynı ortamı yakalamak için bundan bi 10 sene daha genç, üniversiteli, işsiz olmak lazım sanki :).



Arkadaşında dediği gibi bütün bunlar birer özlem ama sanki vanilla tekrar sunulsa büyü bozulacak gibi hissetmiyorum da değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wowun bu konuda en büyük handikapı her gelen expansionın aynı zamanda bir önceki contenti yeni-eski her oyuncu için bitiriyor olması.Şu olaya bir çözüm üretemedikten sonra hep aynı şey olacaktır.
Sana hiçbir pratik faydası olmayan her şey vakit kaybı sonuçta , adama bu old school levelingi zorla dayatsan da öffleyip püfflüycek çünkü sen bütün oyunu end game content üzerine odakladın.

İronik bir şekilde bu kadar büyük para odaklı bir şirketin şu oyunda sürdürülebilirlik politikası gerçekten çok zayıf(Diablo 3 te de öyle) , ben bu gelecek expansionda da bunun düzeleceğini hiç zannetmiyorum.Bütün her şey end game için olsun ama end game contentte tryhard hardcore oyuncular dışındakiler için maksimum 2 ay sürsün.
Bir kaç ay önce 3 arkadaş öyle bir anlık gaza gelip açtık mythic dungeon fln yaparız raid çekilmez diye , tam 100 olduk dungeondan gearlanıcaz birimiz açıp wowheadden gear guide okudu aynı gün oyunu bıraktık tekrar.Adamlar challenge olsun diye mythic dungeon getiriyorlar ki yapanlar kolay olmadığını söyledi , skindirik ashranda bir günde honor ıvır zıvırıyla aldığın gear aynı hatta biraz daha iyiydi.Sen zaten sistem olarak kendi ayağına sıkıyorsun progress reward politikan yıllardır balance koyamadığın sıkıcı themepark pvp sistemin ile hala çakışıyor , milyon tane feedback alıyorlar hala düzelmiyor.Draenor geldi üç ay Pve dps balansını ayarlayamadılar, oynamak istediğim class spec raidlerde dpsi düşük diye gittim 2.tercih 3.tercih olan classlarla oynadım.Adamlar ellerindekiyle mutlular herhalde bu kadar kabızlığın başka bir açıklaması olamaz.

Şimdi aynı contente vanilla özlemi çekenler için Pristine adı altında bu sistemi getirmek ne fayda sağlıycak ?Vanilla üzerinden 5 content geçmiş, vanilla wow hiçbir içeriği olmayan birşey şu anda dungeon finder a geldikten sonra şehirden bile çıkmıyorsun son content levelinge gelene kadar.Heirloomu kaldırdık , dungeon finder kalktı leveling hızlanması vanilla düzeyinde oldu , 2 günde olmadık 1 ayda 100 olduk farz edelim , içi boş bir contentte geçen bu sürecin bize ne getirisi olacak ?

Vanilla wow , vanilla wow zamanında güzeldi, şimdi pristine veya başka birşey nostaljik wow mastürbasyonunu yapmak isteyenler için vakit öldürme opsiyonundan öte bir şey değil bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pattisliborek said:

ozii_x said:

Mmo da bir yazi var private bir realm vardi vanilla wow diye bende oynayacaktim ki kapandi. Oyuncular buna tepki falan gosterdi simdi blizzard boyle bir server acma ihtimalimiz olabilir diyor. Oynarmiyiz ?

casual olarak cok pis akarım.


Aynen kim ne derse desin shut up an take my money moddayim. Guild de kuralim ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blizzde zaten onu diyor.

yaparız acarız oke sorun degil ama oldugu gibi cotank diye eski haliyle getirmektense vanilla hissiyatini zedelemeden daha 'oynanabilir' bir versiyonunu yapabilir miyiz ona kafa patlatiyoruz diyorlar.

blue post cok net yazmis iste. oyunun 'mmo' yapisinin icine sican heirloom, boost, dungeon finder vs olmayacak. ama klasik naxx icin saatlerce havuc farmlamak zorunda da kalmayabiliriz. bazi noktalar yumusatilabilir. gorsel olarak 10 yil oncesinin tahta gotlu humanlari yerine live karakterler olur vs.

ne guzel olacak abi iste. aksam 25 level karakterimle login olup hillsbradda quest yaparken razorfen kraul ya da blackfathom deep grubu toparlayip dag tepe zeplin geze geze, yolda alliancelarla dalasa dalasa barrens / ashenvale'a gitmek ve dancini tamamlamaya kasmakla mis gibi bir mmo oynayacagiz.

bu dedigimi bugun live serverda yapmak 10 dakika almazken, vanillada koca bir aksami yiyebiliyor ve grubun daha dungeon'a bile giremeden faillama ihtimali yuksek. sdgjdhl.

ve tabi ki ESKİ ORJİNAL ORGRİMMAR VE THRALL.

http://sector2x.com/wow/wowc_thrall.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pattislinin;

"ne guzel olacak abi iste. aksam 25 level karakterimle login olup hillsbradda quest yaparken razorfen kraul ya da blackfathom deep grubu toparlayip dag tepe zeplin geze geze, yolda alliancelarla dalasa dalasa barrens / ashenvale'a gitmek ve dancini tamamlamaya kasmakla mis gibi bir mmo oynayacagiz."

şu kısmı dertlerime derman oldu

altımız dayak yiyince mainimizle gelip açık alan pvp fest yaşamak istiyorum lan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

priviet yassah

yanlış anlamışım pardon.

tabii ki hayır.

vanilla, vanilla yıllarında iyiydi. 2016'da bok gibi olur. neyin özlemindesiniz abi siz. oyunun bütün sistemlerinin patates olduğu dönem o dönem.


saçma sapan bir arguman yaratma bıngıl..

vanilla vanilla yıllarında iyiydi diye bişey yok.. O dönem oyunun yıl ile bi alakası yoktu.. o dönem biz oyunun işleyişini ve yapısını çok seviyoduk.. Yani şuan bu oyun çıksa " off sene 2017 abi benim elimde 23456.45 dps'li legendary olması lazım artık çağ ilerlerdi.." dicek halimiz yok.

Kaldı ki o private server'da ( benim duyduguma göre 3milyon'a yakın bi kitle oluşmuş.. ) bu kadar adam oynuyorsa geçmişe ciddi derece duyulan bir özlem var. Sen bu oyuna ne zaman başladın bilmiyorum ama ben ilk çıktıgı gün oyundaydım. Northshire abbey'de tarladan üzüm toplayıp koboldlardan mum arıyodum. O tarrenmill'deki pvp'nin verdigi hazzı bana hiçbir battleground veremedi bu oyunda.
Ben şahsen ve benim cevremdekiler ciddi ciddi o oyuna girip yaşı 30 da olsa 35 de olsa zaman ayırır. World of Warcraft'ın bitişi WOTLK'dan sonraki paket ile başladı. Buna ister itiraz edin ister etmeyin.
daha buraya onbinlerce şey yazarımda anafikir bu.

açılsın oynarız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açılmasın diyen yok.
oynanmasın diyen yok.

saçmalığı bana göre saçma, sana göre değildir. herkesin düzeni farklı - beklentisi farklı. ben raid yapmak için 2 saat consumable toplayıp ondan sonra 1 saat 40 kişiyi koordine etmeyi bekleyip, ondan sonra raidin yarısı eli şeyinde oynadığı için 15 kişinin 40 kişiyi taşıdığı bir zamanı özlemiyorum mesela. itemların statlarının tamamen başarısız tasarlanmış olmasını ben neden 2 saatimle kompanse ediyorum demonic rune stone falan basarak falan falan daha nice saçmalıklar.

özlem o zamana olan bir özlem bana göre. bir şeyler taze, yeni olduğu tadı arıyor herkes. bilinmeyen, keşfetme faktörünü - komünü özlüyor. şimdi vanillaya dönseniz o tazeliği bulamazsınız çünkü zaten onu tükettiniz. zamanında taze ve yeniydi - artık değil.

vanilla pvp denince herkes tarren mill'deki zergleri hatırlıyor. kimse flight path'te karakterin günlerce stuck kalmasını ve zoneların göçmesini veya serverın tamamen göçmesini hatırlamıyor. honor sistemindeki adaletsizlikleri, itemların saçmalığını, diminishten tutu aklına gelen onlarca mekanikte olan "yokluk"ları. level 20 rogue ile level 60 mage'ı su içmeye oturdu diye kesebiliyorduk, yerde oturan adama stun vurunca, yerden kalkamıyor her vurduğun crit oluyoru falan hahaha.

nostaljiyi bırakıp uzaktan baktığında oyun o zaman göre çok güzeldi, bu zamana göre çöpten ibaret.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adam nostaljiyi sadece karakter'in itemları ve gücü üzerine yorumlamış ahhaahah
neymiş item farmlamak ve bi instance'a girince ordan heal item toplamak nostalji degilmiş.
Kim sker instance'dan heal item toplamayı kardeş .. senin koskoca vanilla wow'dan anladıgın buysa çok fazla konusmaya gerek yok.

Vanilla wow nedir ben sana yazayım mı 12 yıl şu oyunu bir fiil oynamış bir adam olarak

Vanilla wow ;

- Girmek istedigin bir instance'a " ulan nerden gidiyoduk .. " diye map'i açıp flight pathlere bakarak 15 dakikada gank yiyerek gitmektir.

- Bir instance'ın kapısının önünde bekleyen karşı faction adamları tarafından reskill'e bağlanınca gruptaki diger arkadaşlarını kapıya çağırmaktır.

- Frost mage olarak iki tane warrior gördüğünde " frag " diye üstlerine koşarken arkadan gelen shaman'ı görünce kaçacak delik aramaktır.

- Booty Bay'de WTS Page 11 WTB Page 23 diye yell atmaktır.

- UBRS'de Felstrike düşünce sevinçten götü dağıtmaktır.

- Bir realm'de oynarken sadece tek bi faction'a ait karakterlere sahip olmaktır.

- Gatgetzan'da o çatıya çıkıp aşağıdakileri ganklemektir.

- Goldshire'da yell atan lowbielere level 40 abileri olarak gidip yardım etmektir.

- Carrot on a Stick'tir vanilla.

- Arcanite Reaper'dır.

- Poly + combus + pyro 'dur veya Coldblood + evis'tir.

- Su içmektir. Yemek yemektir.

- Magister Regalie'dır , Battlegear of Valor'dur , Shadowcraft Armor'dur.

Vanilla emekti. Oyun o dönem zordu. Blizzard ne zaman subs kazanmak için emekleri hiçe saymaya başladı o zaman çöküşe geçti.

Gamer adamlar harbi gamer'dı vanilla'da
casuallarda hakikaten casual'dı.

Ben üstündeki bütün slotları Best in slot item'lı "casual adamları" ilk defa şu wow'un son dönemlerinde gördüm kardeş.

vanilla'yı günde 15 saat oynarım, yıkarım yakarım diye gelsin demiyorum. Benimde işim gücüm var.. belkide o zamanlar günde oynadıgım zamanı bu gelişinde haftada oynayacagım. O ortam yani vanilla wow azeroth'un tartışmasız en kalite ortamıydı. İyisiyle kötüyüsüyle..

Bununda kanıtı o private serverdaki 3kusur milyon sub ve bu adamları blizzard'ın ofislerine çağırması.

Bakalım bekleyip görücez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...