Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D&R Kobo'yu ve Kobobooks'daki kitaplari satmaya basladi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

d&r da gördüm yeni modelleri bugün. aura one büyük geldi taşınabilirliği az sanki. her halükarda çanta taşımak gerekiyor ama glo hd yi geniş cepli montta taşırsında auro one sığmaz.

kobo aura 6 inç modeli şu resimde kobo aura 2016 diye yazansa çözünürlük az glo hd ye göre


http://passwordincorrect.com/wp-content/uploads/2016/09/Kobo-Aura-2016-vs-Kobo-Glo-HD-vs-Kindle-Paperwhite-comparison-600x506.jpg



kapasitiv ekran cidden o kadar etkiliyor mu görüntü kalitesini?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Kapasitif olmasi o kadar buyuk fark degil, ama baska eksileri de var. Eldivenle filan rahat kullaniliyor mesela kizilotesi. Kizilotesi genel olarak daha iyi bence.

Aura'nin alinmayacak olmasinin temel nedeni kapasitif olmasi degil, 212ppi olmasi. Glo HD'den onda 212ppi Glo kullaniyordum, Aura'nin ayni ekran. Arada cok fark var, bir de uzerine Aura kapasitif olunca fark daha da artar.

Kindle Paperwhite alin derim ben, Glo HD'nin kalkmasiyla en iyi cihaz o bence.

Kilif olarak firmam bu benim, daha once de soylemistim, bu adamlarlar 10 tane filan kilif aldim yillar boyunca tum aletlerime: http://www.geckocovers.com

Kargo bedava, Hollanda'da yapip gonderiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
gerge :)

calibreden bir epub in fontunu degistirmek istiyorum ama ne yapsam degismiyor. nasil yapabilirim?

convert diyorum, look and feel den font family seciyorum olmuyor. istedigim font var hem pc de hem kobo da gene ayni dandik font cikiyor karsima.

embed all fonts check ettim bir keresinde gene olmadi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE bazı epublarda türkçe olarak işaretlenmiş olmasına rağmen satır sonu kesme işlemi gerçekleşmiyor. aslında gerçekleşiyor ama anca iki üç sayfada bir kesme işaretiyle bölüyor kelimeyi. dolayısıyla çoğu yerde kelimelerin arasında fazladan boşluklar oluşuyor. mesela şu epub

https://www.dropbox.com/s/7qzmhyrjb5rdvo9/Umberto%20Eco%20-%20Gulun%20Adi.epub?dl=0

sadece bu değil başka epublarda da olabiliyor. calibreden kurcaladım ama çözemedim. bi bakıp sorunun nerede olduğunu söyleyebilir misin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

calibrenin epub viewer ında hypnation açmayı buldum. gayet güzel kesiyor satuır sonlarını. pencereyi daraltıp genişletiyorum justify bozulmuyor hiç kelimeler arası fazla boşluklar olmuyor.

ama aynı dosyayı kobo dan açınca kelimeler arası boşluklar eşit değil. hypnation yapmıyor. 946 sayfa görünüyor epub koboda. sorun çok sayfa olduğu için yetememesi mi acaba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

946 sayfa görünüyor epub koboda. sorun çok sayfa olduğu için yetememesi mi acaba.


epubsplit eklentisiyle böldüm epubı 190 sayfa 450 kb olacak şekilde. sonra calibreyi kapattım. bölüp ufalttığım epubı kopyala yapıştır yöntemiyle attım kobo ya. açtım baktım dil ingilizce görünüyor. calibreden kontrol ettim meta taglarda türkçe işaretli halbuki.

sildim kobodan ufalttığım epubı. calibreden cihaza gönder seçeneğiyle deniyim dedim. önceden de kepub output eklentisini yüklemiştim calibreye (epub to kepub convert işine yarıyor). calibre dosyayı cihaza gönderirken *****.kepub.epub uzantısıyla göndermiş. kepub olarak açıyor ve şu anda hyphenation ve justify düzgün şekilde çalışıyor.

şimdi GERGE sana sorum. dosyayı bölüp sayfa ve kb olarak küçülttüğüm için mi düzeldi yoksa .kepub.epub uzantısıyla gönderdi diye mi acaba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bölmedeğim orjinal dosyayı calibreden cihaza gönderince düzgün görüntüleyebildim herşeyi. kepub olarak açıyor ve dosya uzantısı *****.kepub.epub.

bunu böyle ****.kepub.epub olarak göndermesini sağlayan hangi eklenti? KoboTouchExtended mı yoksa Kepub Output eklentisi mi?

KoboTouchExtended eklenti ayarlarında gönderilecek biçimleri seçin bölümünde sadece epub ı işaretli bırakmıştım ama genede .kepub.epub olarak gönderiyor. neyse daha iyi öyle göndersin ama başka bilgisayarda calibre kurarım felan lazım olursa nasıl neden düzeldiğini anlamak istiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
KoboTouchExtended. Kepub Output sadece cevirip kepub olarak kutuphaneye ekliyor, normal Kobo surucusuyle kepub yolluyorsun sonra kepub secip. KoboTouchExtended otomatik ekliyor kepub.epub yapiyor.

Buyuk ihtimalle kepub olunca html yerine metadata okudu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...