Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscar : the modular body


KillJoy

Öne çıkan mesajlar

kısaca şu ki: insan yapımı organik, modüler canlı. kök hücrelerin 3d basımı ile yapılmış Ortaya inanılmaz bişi çıkmış.

Cornelis Vlasman adında aşmış bi biolojist abimiz, aynı kafada aşmış abileri yanına alıyor, bağımsız labratuvarlarında kendi ekipmanları ve gizli finansörleri ile uzun yıllar sağlam çalışma ile kendi vücudundan aldığı hücre örneklerini kopyalayarak, dünyanın ilk yaşayan yapay organizmasını yaratıyorlar. Oscar'ı prototip olarak üretiyorlar, insan eli büyüklüğünde, takılıp çıkarılabilen organlara sahip insan hücresinden devşirme bişi, insan gibi kapalı bi sistem değil. yok karaciğerim gitti öldüm olayı yok. git yenisini tak mantığıyla yapılmış. modularitysi sayesinde ileride gelişimlere bağlı olarak farklı özellikler eklenip çıkarılabilecek yani.
https://www.youtube.com/watch?v=tfoVOGMz054
Tamamen kök hücre mantığı ile yapılmış, zaten bu ulaştıkları çığır açan gelişme ile kök hücreler tekrar programlanabilip işleve göre basılıp(büyütülübiliyor) Bu programın bi amacı da bu sistemi insana uygulamak. mesela bütün organlarını takıp çıkaralabilir ersiyonlarınla değiştirecekler felan.

bunlar birazda işin modüler olmasında. Başka firma karaciğer yapçak diyelim, bunlar onu modüler hale getirip insana bağlıcak.

Bu özel ve gizli laboratuvarlarında takım olarak herkesin kendi bi uzman olduğu nokta var ve bazen gidip ikinci el aletler satın alıyorlar, bazen ihtiyaçları olduğu şeyleri kendi üretiyorlar. Daha Oscar'ın da gideceği çok yol var. Mesela kendi bi bağışıklık sistemi yok. Vlasmanın, gribe, nezleye felan karşı aşılı kanı var sadece modüler vücudunda.
burda mesela elinin 3d+kök hücre + devreler ile oluşumu var:
https://www.youtube.com/watch?v=RjEX5-DEOSQ
bütün bu gelişmeler Floris Kaayk adında hollandalı bi yönetmen tarafından çekilmiş. Baya etkileyici olmuş. web sitesi de öyle
http://themodularbody.com/
56 video şeklinde sitesinde yer alıyor burdan bakabilirsiniz.
İlk izlediğimde olm noluyo lan dedim baya heycanlandım.
Hala heycanlıyım, heycanım geçmedi tabi ama bütün bunların kurmaca olduğunu öğrenince bi şey oldum. ama sonuçta burdaki bütün bi amaç da geleceğin önizlemesi. Bütün bu gelişmeler gerçekten olmadan, önce, herkesin facebook duvarında aynen böyle paylaşacağı bi video çıkacak. Benim gibiler yine heycanlanacak. Lan dicek BilimKurgu mu yaşıcaz dicek. Bakalım biz ne kadarını görebilecez?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:


bağımsız labratuvarlarında kendi ekipmanları ve gizli finansörleri ile uzun yıllar sağlam çalışma

özel ve gizli laboratuvarlarında takım olarak herkesin kendi bi uzman olduğu nokta var ve bazen gidip ikinci el aletler satın alıyorlar, bazen ihtiyaçları olduğu şeyleri kendi üretiyorlar.


Tam şunları alıntılayıp la yörü git yazacaktım

KillJoy said:
bütün bunlar kurmaca



Topiğin bilim teknikte işi yok, içeriğe emek verilmiş diye kınayta değil de eğlenceye falan şutlayabiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...