Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SpaceX Thread


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

bence çok da önemli bi gelişme değil çünkü. bu teknolojiyle gidecek olsak 600.000 yıl sürecek mesafede. yani gidemiyoruz ışık hızını keşfetmeden. e ışık hızında yolculuğu keşfedersek de zaten bunun gibi sayısız sistem bulacağız o seviyede.

baya hype oldu ama, reddit işte google doodle bile yaptı çünkü insanlar yeni gezegen diye heyecanlanıyor. şunlar için yapılan artworklere bakınca ve haberini okuyunca bile bi bilim kurgu izlemiş gibi oluyosun. o yüzden seviliyor ama hiç bi yararı yok keşfedilmiş olmasının şu aşamada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.spacex.com/news/2017/02/27/spacex-send-privately-crewed-dragon-spacecraft-beyond-moon-next-year

SPACEX TO SEND PRIVATELY CREWED DRAGON SPACECRAFT BEYOND THE MOON NEXT YEAR

We are excited to announce that SpaceX has been approached to fly two private citizens on a trip around the moon late next year. They have already paid a significant deposit to do a moon mission. Like the Apollo astronauts before them, these individuals will travel into space carrying the hopes and dreams of all humankind, driven by the universal human spirit of exploration. We expect to conduct health and fitness tests, as well as begin initial training later this year. Other flight teams have also expressed strong interest and we expect more to follow. Additional information will be released about the flight teams, contingent upon their approval and confirmation of the health and fitness test results.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
said:
Another, less costly option is having the freedom to rely much more heavily on partly or completely reusable launch and in-space transports systems being built by SpaceX, Blue Origin, and United Launch Alliance. Politically, so far any reliance on commercial companies for deep space exploration has been a non-starter in Congress. But that could change, as Vice President Mike Pence has been making some noise about increasing commercial partnerships at NASA. "The truth is that American business is on the cutting edge of space technology," he recently said.


tl;dr bu işi hükümetten özel sektöre aktaracağız.

Mars baya uzak bi mekan olduğu için özel sektörün ne gibi bi karı olabilir soru işareti tabi. Elon Musk oraya üs kursak kaynak yetersizliği nedeniyle süper fikir geliştirirler sonra dünyaya fikirlerini satıp parasını çıkarırlar gibi muskvari bi fikirle geliyor ama elle tutulur bişi yok, atıyorum platin bile kazsan dünyada platin tamamen bitmediği sürece nakliye maliyeti hiç bi şekilde kurtarmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kisa donemde, zaten kisada degil, karli olmasi mumkun degil oyle birseyin, en iyi ihtimalle bile birkac nesil dunyanin kaynaklari kullanilir net kendi ayaklari ustunde durabilecek birsey ortaya cikacaksa. bu sure icindede mevcut teknoloji vs gelisir iste.

baska bir gezegene gidip maden vs cikarmak aparyri bir olay birde, koca koca tesisler gerek kazma ile kazacak degiller fdg, anca orda kullanilir cikanlarda.

bir gidip bakip geri gelmek 500+ gun surdugu surece ticari bir getiri zor.

tldr; yuzyillar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mars'a koloni adamın spacex'i kurma sebeplerinden biri. Mantığı yatırımcı gibi çalışmıyor, yani kâr edilebilir bir şey bulup sonra onu yapayım demiyor, kendi idealini mümkün kılabilmek için süreçleri kâr edilebilir bir hâle sokmaya çalışıyor. Tekrar kullanılabilir roketler tamamen bununla alakalıydı, veya kalkıp elektrikli araba firması kurması da tamamen bunla alakalıydı. Daha isim yapamamışken bile insanları marsta fare kolonisi kurmalıyıza ikna etmeye çalışan bir adam illa ki kendi ömrü bitmeden somut bir adım atmak isteyecektir.

Uzay madenciliği yapılacaksa gezegen yerine asteroitler çok daha mantıklı, mars işini nasıl parasal anlamda yapılabilir bir göreve dönüştürür bilmiyorum ama illa deneyecektir.

ilk mars görevi tarihi olarak 2020 dediler bu arada en son.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elon Musk'ın kendi ifadesi astreoidlerden ve marstan miningin fizıbıl olmadığı yönünde, biz düşünce fırtınası yapıp ona atfetmiyoruz. Astreoidlerle ilgili duruşu hadi nötr, bellki karlı hale getirebiliriz diyor ama marsı karlı hale getirmek fikir (IP) transferi dışında mümkün değil diyor adam. Bilim adına zararı göze alarak bir üs/koloni kurulabilir ancak başta.

Benimki sadece mantık zinciri kurmak, eğer devlet resmi ağızdan işi özel sektöre kaydıracağız demeye getiriyorsa ve özel sektör de haliyle kar amaçlı çalışıyorsa bu uzayda koloni işini kim niye yapsın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam gondermekle koloni kurmak ayni sey degil zaten arasinda 100+ sene olacak seyler minimum, eger pirt diye gidis gelisi kisaltip ustune adambasi fiyati 5 milyar dolardan 5-10 milyon dolar seviyesine indiren super bir tech kazara cikarsa ne ala iste o ara. sirf nasaya kalsa zaten 1000 sene olmaz oyle bisi sdf

toprakda toksik diyorlar zaten, patates yetistirmek falan yalan olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
toggie said:

Phoenixlin said:

Zor değil pratik olarak imkansız =) Nasa'ya falan iş yaptıklarından amerikan vatandaşı olmanı şart koşuyolar SpaceX'e iş başvurusu yapabilmen için.


Orada calisacak yetkinlige sahip ol, vatandasligi 1 gunde hallederler.


ideolojik yonu de var ya, ulusal guvenlik icin kendi roketimizi kullanmaliyiz diyordu musk, o yuzden yetkin olsan bile guvenlik acisindan istemeyebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...