Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SpaceX Thread


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Olm siz ne gaza geliyorsunuz ki insanoğlu falan diye adamlar belki kendilerinden başka kimseyi götürmeyecek. Al uzay istasyonu var kim gitti bizden. Hayal kurmayın olum adamlar birseyleri çözdumu "alın gözünüze sokun dünyayı biz gidiyoruz" deseler ne yapabileceksiniz. Arkalarından şu dökersiniz artik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marsta napicaz denmis de, videonun sonuna dogru Mars dunyaya benzer bor yer olmaya basliyordu, orayi yasanabilir bir ekosistem yapma cabalari da olabilir.
Sonucta Venus sivi su bulundurma esigini gecti, bir sure sonra da dunya gececek( bayagi bir sure sonra)...Mars hala daha uzun omurlu gorunuyor, biyosistem nasil kurulu bilmem ama, dunya benzeri bir yer yapma olasiligi var bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın çok kısıtlı zamanı kalsa ve o süreçte mars kurtuluş planı olsa dediğini anlarım da. öyle bir durum yokken, neden yaşabilir olmayan bir yeri yaşanabilir kılmak için o kadar kaynak efor harcayasın. git kolonileştir, maden çıkart, hub kur vs. de. dünyaya alternatif haline getirmeye çalışmak başlı başına yeniden cosmosu keşfetmek. onu yapana kadar o kaynağı ve eforu seyahat üzerine odaklandır, yaşanabilir dünyalar bul oraya yerleş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız marsta da eskiden sıvı su hatta okyanuslar varken atmosferinin önemli bi kısmının kaybolması/incelmesi nedeniyle artık yok. Marsın en büyük avantajı yeraltı su-buz kaynakları ve ilerde dünyadan getirmek zorunda kalmayacağın madenleri. Yeterince büyük tesisler kurduktan sonra self-sustaining hale gelmesi mümkün.

Venüsün atmosferindeki asit yoğunluğu nedeniyle probe falan göndermek bile sıkıntıymış, mars o açıdan da sıkıntısız bi gezegen. En nihayetinde robot indirip gezdirdik iki defa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
sesli dusunuyorum da..

bir uydu 380-400kg ise space x falcon9 low earth orbit'e 22.800kg tasiyabiliyor. cok yapilamaz durmuyor.

su anda kg basi 2800$/kg olarak gidiyor payload. 1500$ bandina cekmesi olasi.

ilk asama icin 800uydu ile amerika'nin kaplanmasi 851m usd'ye falan cikiyor ki 2015'te 1 milyarlik yatirim aldiklarindan bahsediyor. tabii tum ucuslar kendi uydulari icin olmayacaktir, riski ve kari yukseltmek icin genel olarak baska yukler ile birlikte ucus yapmak isterler.

isterler de senelik 9 ucus yapiyorlar su anda 800tane icin dahi inanilmaz sure alacagini unutmamak lazim gerci. demek ki bir kismini full kendi ucuslari olarak yapmak zorundalar.

iyimis bu ya

/hmm sanirim bilgiyi yanlis aldim-anladim/verdim verdim. 22,800kg diyordu wiki ama su ana kadar ucus manifestosuna bakinca 5,500kg gibi bir deger gorunuyor (en yuksekler)
https://www.reddit.com/r/spacex/wiki/launches/manifest
tekrar bakacagim, gercekten merak ettim bu konuyu. balon gibi seylere oranla daha mantikli duruyor. yine de 5senelik bir omur uydu icin ne kadar karlidir? google balon (facebook drone??) projelerinin kullanimda kalma sureleri ne kadar vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uyduları göndermesi sıkıntı değil de 5 yıllık ömrü varmış, 4k uydu olsa her hafta 14 tane değişmesi gerekiyor.

bi de kişi başı 1gb'ten anca 100-500k kişiye internet sağlanır toplam kapasiteye bakıldığında. fiyatlandırmanın nasıl olacağı meçhul ama iyi para getirme olasılığı yüksek, en başta olmasa da geleceği uçuk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Uydunun erişim süresi leş ya oyun oynanmıyor, kuru bandwidth.

Ha uydu manyağı yapabilir tabi yapmak istiyorsa, sorun yok.


normal yükseklikte seyretmeyecek bunlar, 30k km yüksekte olmayacakmış. 1500m gibi bişi gördüm de o nasıl oluyor lan lol.

40ms ile fps oynayamayacaksanız bunu yapmanın hiç bi anlamı yok demiş musk sdsafsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...