Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SpaceX Thread


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Kac aydir zaten gonderdigi roketleri geri dunyaya indirmeyi, hatta ayni noktaya degil, okyanusa indiretek yakittan da tasarruf saglmak icin deneyler yapiyorlar, amaclarinin koloni oldugunu dusunmustur bircok kisi ama boyle videoyu izleyince.... bir tuhaf oldu. Bir de , gecen senelerde asistani oldugum ders Roket bilimi ve uzay ucuslariydi ve donemin sonlarina dogru hep kolonilesmeden konusurduk ogrencilerle...simdi bu kadar yakin oldugumuzu bilmek , bilmem neden beni urtkuttu.=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e marsı kolonize edip ne yapacak şu an onu anlamadım ben. videoyu falan izlemedim de. mars zaten verimli bir yer değil ki, neden kolonize edesin. tabii ki gidelim, gelelim, final fortier and all dat. neden orada yaşama fikri sıcak geliyor onu anlamadım. onu yapana kadar mesafeyi arttırıp başka dünyaya benzeyen yerler bulsunlar orayı kolonize etsinler. ondan sonra 3 memelik kadınların terörü altında yaşayacak çocuklarımız marsta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@bingildak yakınlarda gidilebilecek daha uygun gezegen yok çünkü. senin söylediğin gibi mesafeyi artırıp çok daha uzak yerlere gitmeye kalksalar adamların ömrü yollarda geçer.

şu zamanlarda hiçbir işe yaramayabilir fakat insanoğlunun birden fazla gezegende hüküm sürebilmesinin temelleri atılmış olur. ki bu da gerekli bir şey bence.

bi de mars yüzeyinde sıvı halde su bulunması da var. sanki çağırıyor gibi :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

mesafeyi arttırıp


Agalit sarıyer beşiktaş minibüsü mü bu az mesafeyi arttırıp taksime de gitsinler diyoruz lel. Mesafeyi arttırınca "milyon" katıyla arttırman gerekiyor, güneş sisteminde bildiğimiz kadarıyla marstan daha colonizable bi gezegen uydu vs. yok. Resouece farming için de anca astreoidlere expansedeki gibi spin engine falan yapacaksın bi settlement olabilsin diye.

Marstaki tek unique kaynak bilgi şu anda, koloni vs kurmayı öğreniriz işte. Hiç beklenmedik şöyle massive bi solar flarele iletişimi elektriği kaybetmeyi geçtim atmosferin bile buharlaşma ihtimali gayet gerçekçi bi ihtimalken backup koloni olması insanlık için mantıklı bi adım. Ha şimdilik karlı bi adım değil gibi görünüyor tabi o sıkıntımız var. Beeelki mars asteroid farmingin ilk basamağı olarak algınanırsa ordan yatırımların devamı gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kolay diye demedim zaten adamların mars için planladıkları da kolay değil, bundan önce ay için planlanan da kolay değildi falan falan. bilinmeyeni zorladığın hiçbir şey kolay değil sonuçta. marsta var mı değerli sayılabilecek bir materyal? oradan hiç sample geldi mi onu bile bilmiyorum ben. sanki ölçüm yapmışlardı ama hiç sample gelmedi di mi? ne heyecanlı lan. biz kasımda italya diye götümüzü yırtalım adamlar mars falan. insan heyecanlanıyor. kesin mültecileri götürürler ilk ırgat gücü olarak. mars iğrenç bir yer olur sonra dünyaya falan savaş açar.

bizim uo jenerasyonunu götürseler lord biritish i başına koyup oranın anasını silkeriz aslında. ne mine kalır, ne tinkering.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marsta dünyaya geri getirmeye değer hiç bişey yok deniyordu en son. Demirse demir civaysa civa, hepsi burda da var ve taşıma masrafından ucuza minining şansın yok. O iş için asteroidlere çökebilmen lazım, e iletişimin dakikalar hatta saatler sürdüğü yerde fully automated sisteme (ai ki uzayı gezmekten daha zor bence) ya da yakın bi yerde insana ihtiyacın var. Adım adım bu işler. Sen önce bi marsa çök, sonra cerese robot gönder uzay gemisinden kontrol et, sonra europaya ganymedeye mission gönder falan. Başlangıç her türlü mars olmalı ama, bi radyasyonla başa çıkmayı uzun süreler dünya dışında yaşamayı öğrenelim gerisi gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biz derken medeni uygarlıkları kast ediyorsun galiba, biz en fazla AKKsına girmiş internetimizle youtube üzerinden 480p izleriz asdhjıuasd

free housingde vardır ha marsta, çerçöp toplar ev yaparız. ne pvp döner var ya of bak şimdi canım çekti. keşke medeni bi yerde doğsaydık da görebilseydik o zamanları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...