Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransız dil edebiyatı ve isteksizlik :D


hattok

Öne çıkan mesajlar

dasaa ya genel olarak katılırım da bu konuda öbür madalyasız arkadaşa katılıyorum. hani eminim bölüm sektör farkeder ama. beyaz yaka da epey rağbet görüyor. mesela bizim şirket boğaziçili odtülü admadan ağzının payını aldı fadasdad

3 yıl boyunca üni çalışıp iki kelime konuşamayan adamlardan sonra tamam dediler yani.

lafım meclisten dışarı tabi, bize gelenler öyleydi en azından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

üniversite eğitimini sadece meslek için görürseniz edebiyat karşısında "ne işe yarıyor" sorusundan başka bir şey bulamazsınız tabii ki canlarım.


(tu)

BonePART said:

Genel olarak bu arada üniversitelerdeki durum o ki. Puan ve gelir sebebiyle insanlar istemeden mühendis oluyo puanı yüksek diye. Puanı düşük olan adamda Urdu dili ve edebiyatı okuyo. Ama kimse sormuyo bu adama sen hayatında Urduca bi şiir okudun mu.


(tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

universite egitimi diyince, aa adam online dersleri izliyo goruyo hop oburunun onune geciyo diye dusunmesi normal insanlarin. turkiyede kactane duzgun universite var ki adam gercek universite nedir, nasil olur, universitenin olayi nedir nereden bilsin.

bizde universite dedigin kalabalik bir lise. baska birsey degil.
bu mantikla dusununce dogru. okudum sinifi gectim bitti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

universitelerin cogunun vasat olmasi sebebi ile koyunun olmadigi yerde keciye abdurrahman celebi demek gibi bir yaklasim, iyi universiteleri guclendirmek ve ilerlemelerini saglamaktan evladir diyorsun yani.

universite dediginiz zamazingo degistirilemez, ilerletilemez sandiginiz diger sabit duvarlarin aksine sizin de parcasi oldugunuz ve degistirebildiginiz, kalitesine arti katabileceginiz bir yapidir.

ha atiyorum "Aslan Sultan Universitesi" gibi uyduruk (attim) universitede iseniz faydalariniz bir boka yaramaz. Zaten -kusura bakmayin- siz de cok matah biri degilsinizdir, olsaydiniz oyle ya da boyle daha iyi bir noktada olursunuz. uyduruk bir uni degil de iyice bir uni'de iseniz oyunu ve hatta oyunun kurallarini degistirme, etkileme imkaniniz var.

(bunlari yaziyorum ki belki bir gun universite ogrencisi birisi okur da, benim "keske zamaninda bilseydim bunlari" dedigim seyleri daha erken ogrenmis olur.)

universiteler bilgi toplayan ve bilgi aktarimi yapan interaktif kuplerdir. bilgi toplamasina arastirmalara katilarak yardimci olabilirsiniz. kullandiginiz programlar dahi universitenin gelisimine fayda saglayacaktir, hocalar robot degildir, insandir. sizinle iletisimleri vardir, etkilesimleri vardir. (ytu ve itu'de daha limitli olsa dahi boun'da muhtesem bir iletisim var. itu'de yeni nesil hocalarla cok iyi iletisim var) sizin onlardan ogreneceginiz seyler kadar sizin de katacaginiz cok sey var.

simdiki aklim olmus olsa sadece makalelere degil, bir kac kitabin yazilmasina da onayak olurdum. ornegin





serefsizim aklima gelmisti.

online egitim.. bir kac konuyu ogrenmek ve belli konularda uzmanlasmak icin iyi, ben halen edx, coursera kasiyorum arada.

online sertifika egitimlerinin en buyuk sikintisi "surekli online ders" sayisinin halen az olmasi. ben kendi suremi kontrol edebiliyorum, e bu yastan sonra kopya cekecek halim yok. sen tum sinavlari, quizleri vs yeni dersleri bekleme olmadan yig nete. ben diledigim zaman baslatip, diledigim minimum sure ile bitireyim.

diger yandan elbette bunda etkilesim minimum. ornegin hayat, saglik durumlari vs izin verirse mba yapmak isterim ama tutup da online yapmak cok da istemiyorum. mba sadece "diploma aldim, bana faydasi olsun. iki bilgi ogrendim, kullanirim." degil cunku.

ozet gec pic:
universiteler etkilesime aciktir. "universite cok kotu yeah" demek bir yerde "ben ne bok yiyecegimi bilmiyorum" demektir. (ya da kotu bir universitedesiniz.. orayi terkedin) ocw, online derstir, aof ile ocw farkli yogunluklarda seyler. 35ile ders gecilen bir seyi mit ocw ile bir tutmam. universitede bir amaciniz yoksa, sorumluluk hissetmiyorsaniz, basari hedefiniz yoksa zaten orada olmaniz gereksiz.
edit: ben ytu'yu sinif gecme mantigi ile okudum uzuuunca bir sure. sonrasinda bir kac hocam bariz kafama vura vura yardimci oldu da aklimi basima aldim. keske ilk bastan "dersi verdim ok" dusuncesinin sacma oldugunu bilseydim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Fransız dili ve edebiyatı gene mantıklı lan öle demeyin
tercümanlık apıyolar adamlar
kitap felanı gectim mutercim tercume felan yapıyolar


abi mütercim yazılı olan zaten. sözlü olan "tercümanlık"

senko said:

Tercümanlık için tercümanlık bölümleri var
Fransız dili edebiyatı millet boş kalmasın diye duruyor


o iş her dil için öyle değil. ingilizce ve almanca için oturaklı okulların güzel bölümleri var (bir tanesinde okuyordum, oradan biliyorum) ama her dili geçtim, pek çok avrupa dili için bile tercümanlık bölümü yok. o yüzden fransızca, ispanyolca, portekizce falan gibi türkiye'de pek varlık gösteremeyen diller için dil edebiyat bölümleri tercümanlığa açılan kapı gibi bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söyleyin abi tanıdıklarınıza Girmesinler fransız dil edebiyatına falan. Latin dilinden bir bok olmaz :D Öyle fransız filmlerine müziklerine kültürüne kapılıp gidilmemeli :D Zaten Irkçılığın en üst seviyesinde adamlar :D umrumda olmazsınız adamların yani asdf

Aşçılık bi yana, Corel draw kursuna girdim. 2 aylık bi eğitim süreci olucak haftada 9 saatlik. Bakalım severim bu tarz şeyleri. İsteyerek yapacağım bir şey. Ah bi aşçılık açılsa yapışsam direkt xd YENİ TAVALAR ALDIM BIÇAK ALICAMDA COK PAHALI İSTEDİĞİM BIÇAKLAR BİR DE ÖĞRENCİ EVİNDE HAŞAT OLUR O BICAKLAR DİYE ALMAYA KORKUYORUM 250 LİRALIK BICAKLAR FALAN BAHSETTİĞİM XD
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...