Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

e ticaret işine girmece


=))

Öne çıkan mesajlar

Ne sattığını söylemeden moda olur mu acaba diye soruyosun. Evet desek inanacak mısın?

Bence site fikri daha güzel ama hesap alırken falan uğraştırma insanları. Facebookla g+ ile falan girsin insanlar. Auto-fill ile adresini girip paypalla ödesin en fazla 3-4 tıkla. Habire yeni sayfa da açmasın her işlem için. Yoksa kimse uğraşmaz sitene gelip de alışveriş yapmaya hele telefondan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ideasoft.com sitesine gir. oradan altyapıları incele. eğer senin istediğin gibi bir şey var ise, satış elemanları ile görüş.

İster ideasoft olsun ister kendin yaz siteyi fark etmez, site açılışını yapınca upay ile görüş. bu arkadaşlar sana sanal pos aracılığı yapacaklar.

siten satış yapmaya hazır olduğunda reklam işine girebilirsin. ama benim sana tavsiyem bir bilenle beraber yapman reklam işini.

fiverr.com sitesine girerek çok ucuz fiyatlara logo banner vs vs yaptırabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mainstream oldu baya eticaret işi. ne kadar eş, dost, tanıdık varsa eticaret işine girme peşinde. dışarıdan bakanlara tatlı kazanç gibi görünüyor ama öyle değil. en basitinden sektör araştırması yaparsan ne demek istediğimi anlarsın. hayaller site kurdum, yoğunluktan siparişleri yetiştiremiyoruz. gerçekler kar edemiyoruz, rekabet çok, marketing giderlerine evimi ipotek ettim.

en temel iki tane olmazsa olmaz var:

1) deneyim : eticaret işine gireceksen, eticaretin operasyonu, CRM'ı, dijital pazarlaması, SEO'su, geliştirme süreçleri, ürün tedariği, lojistiği etc bunlara en azından orta seviye hakim olacaksın. bu da en az 2-3 yıl deneyim gerektirir. eticaret işi kurarak eticaret öğrenilmez. rookie mistake. eticaret öğrenilir, sonra iş kurulur. sektörde patlayanların 80% i buradan patlıyor. learning curve demek giden kapital para demek.

2) çöpe atabileceğin para : pazarlama ve sosyal medya desteği olmadan para kazanamazsın. bu kanallara aylarca, yıllarca para akıtacaksın - o para gidecek ve geri dönüşünü yıllar sonra almaya başlayacaksın. rekabet eticaretin gerçeği. sen ne satıyorsan başkası da satıyor. exclusivity yoksa cüzdanlar kapışır, büyük balık küçük balığı her zaman yer. sosyal medyada geri dönüş sağlayan en basit kampanyalar 10-20klara patlayabiliyor.

modüler eticaret paketi alıp, içine ürün koyarak para kazanma olayı baya yalan haberin olsun. deneyim olsun diyorsan why not, para kazanmak istiyorsan önce deneyim, sonra içeri 150-200k koyacaksın sonra başlayacaksın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bir ara "shopify" diye birşey bulmuştum, ama kullanmadım. artısı eksisi nedir bilemiyorum, bir bakabilirsin, kafana yatarsa kullanırsın. ama dediğim gibi e-ticaret konusuna bir hakimiyetim yok, sadece bu sanal pos, satış altyapısı, bankası, şirketi uğraşmamak için arandığımda bulduğum birşeydi.

https://themes.shopify.com/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eregorn said:

ideasoft.com sitesine gir. .


This domain name has been registered with Gandi.net
It is currently being parked by the owner

See the domain's public registration information


..onun disinda ne satacagina bagli..etsy vs guzel el uretimi satacaksan..hic kasmaya da gerek yok..sahibinden bile gitti gidiyor bile anlamli..ayri bir site acip debelenmeye hic gerek yok..ha is buyukse dayaniksiz mal satiyorsan zaten cok dertli tek basina olmaz..

@eregorn saol abi art niyet yoktu sadece merak edip girince ondan seyettim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

eregorn said:

ideasoft.com sitesine gir. .


This domain name has been registered with Gandi.net
It is currently being parked by the owner

See the domain's public registration information


çok pardon. benim hatam

https://www.ideasoft.com.tr/

edit: bu arada yanlış anlaşılmasın. adamların reklamını falan yapmıyorum. sadece piyasada büyük iki firma var (kendim araştırdım ve bu kanıya vardım). Bunlardan biri bilginet diğeri ideasoft. Bilginet ile ilgili bir sürü şikayet var diye buraya ideasoft yazdım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar yazdiklariniz icin cok tesekkurler.ben batan %80 icinde olmayi sanirim goze aldim.halihazirda isleyen bir isim var zaten.ya tutarsa diye de girmiyorum ancak bilgim var hicbir is kolay degil diye bakiyorum bu olaya.
Ideasoft u yazmistim bir kenara daha ama sorarak arastirarak yapmak istiyorum bazi seyleri cevremde e ticaretle ilgilenen hic yok hele ki izmirde yapanlar cok az bilgiyr sahip ne yaptiklari konusunda.free sitelere baktim ancak modulleri ve daha sonra degisen teknoloniji ile entegresi beni zorlar fazladan it masrafi cikarir diye dusundugum icin halihazirda bilinir iyi bi firma dusunuyordum.yillik aidati ortalama bi daha ideasoftu gozden gecireyim madem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...