Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Solitude


bajazet

Öne çıkan mesajlar

Çünkü yalnızlık istenilen bir şey değil. Yalnızlığın yanında getirdiği acı var. Solitude denen şeyde yalınlıktan zevk alma, bir inzivaya çekilme söz konusu.

Tercih sonucu yalnızlık yani.

Müşkülpesent, münzevi, merdümgiriz ama biraz mizantrop. Böyle açıp TDK title'ı mı yiyeydim.

Topik açıklaması gerek sanırım. Diyorum ki kısa dönemde kendine ait zaman yaratıldığında bu güzel gidiyor. Fakat daha sonra bu zevk gittikçe düşüyor. Ama bazılarında düşmüyor. Neden acaba.

Konu ilginç bir konu aslında yalnız yemekten-içmekten, masturbasyon ve monklığa kadar gideri var.

hikikomori
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hikikomori baya üst düzey bir şeymiş. 6 aydan fazla evden çıkmayanlara deniyor diyor wiki. Bi alt düzeyindeki inzivayı ben de yaşıyorum. Arasıra frekans değişimleri olsa da(hormonal) belli düzeyde bi dengeye oturtmaya başladım. Mizantropistliğimi yenmeye çalışıyorum. Diğer türlü yaşanmıyor cidden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse bir post daha atayım. Dalga geçilebilir np.

Şimdi efendim forumda yapılmış olan versiyonu genelde x online hayat offline tarzında olanı.(x ultima vs)

bu beklenti ve zevk getirisi olarak uzun süre götürebiliyor. yaşa ve zamana göre değişkenlik olabilir. (bkz: sandbox yok dramı) negatif tarafı, olay bittikten sonra göreceli üzüntü, pişmanlık.

Benim aradığım ise bir kendinle baş başa kalma durumu. Böyle orman içine çadır kurmayı gerektirmeden, minimum insan etkileşimiyle orta ve daha uzun bir süre (2+ ay diyebiliriz) geçirmek. Sonucunda da dinginlik elde etmek.

Bunu sadece farkındalık olarak denedim. Film dizi komple kapatmıştım mesela. Sadece kitap üzerinden gittim. Sonucu depresyona vardı. Psikoloji ağırlıklıydı okuduklarım ve hiçbir eğlence faktörü bırakmayıp bunu kaldırabileceğimi düşünmüştüm.

Şimdi daha dengeli gidiyorum. Ve bu işin bir noktasında tamam abi varım da, ben ne halt ediyorum durumu geliyor. O noktada sınırın dibine varmamalı. Şurda güzel denmiş.

Anchoring - Düşüncede bir ideale taraflı bir öncül(tanrı,devlet,ahlak,yasa,gelecek,dünya,insanlık) ile bağlanma.
Isolation - Zarar veren düşünceyi keyfi olarak paketleyip yok etme.
Distraction - Tüm hedeyi bir öncelikli amaçta toplamak, dağılıp yorulmayı önlemek.
Sublimation - Çok tırt bir noktaya gelinse bile bu noktayı estetik olarak ele alıp bir eser verme. Sanat şeysi.

Bu tarz şeyler deneyimleyip durumu hafifletebilirsiniz. Siz bilirsiniz tabii ama bence öncelikli yöntem değiller. İşe yarıyor olmaları bel bağlamanızı gerektirmiyor.

Şimdilik güzel gidiyor gibi. Yalnız bazen bunlara rağmen yorgunluk oluyor. Cumartesi gecesi evde oturan ezik gibi bir ruh hâli geliyor. Bunu tam aşamadım. İstediğim şeyi yaptığımı bilmeme rağmen oluyor o sinir bozucu.

Belki bir rutin, bir ritüel yaratabilirim. Tarz bir el yüz yıkama gibi. Kafamı kovaya sokup beste yapacak değilim tabii de olabilir yani ilginç.

Neyse böyle işte. Ha bu demek değil ki tamamen kapıları kapadım into the wild gibi takılıyorum. Gerçekten görüşmek istediğimle görüşüyorum sadece. Maddî anlamda aktiviteler minimumda. Manastıra kapanmadım yani lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitabımdan alıntılar eşliğinde:
said:

.... Mükemmel bir hayat nasıl olmalı, ben hayatımı nasıl yaşamalıyım sorularına kendimi tatmin edecek yanıtlar buldum. Hâlâ net bir şekilde manifestomu yazmamış olsam da kısaca açıklamak gerekirse, insan kendini;
-zihinsel
-fiziksel
-sosyal
olarak sürekli geliştirmelidir.

Kitap okumak, film izlemek, müzik dinlemek, dünyayı gezmek ,çalışma hayatında başarılı olmak ,cinsel yönden tatmin olmak, sağlıklı beslenmek, spor yapmak ve içine dönmek.

bu içine dönmek kısmında ayrıntılı olarak açıklıyorum. bazı maddelerle birlikte( doğa ve insan,yoga,karanlık oda,sessizlik,yeniden doğuş,)
solitude muhabbetini. insana ne kadar gerekli, ne zaman gerekli olduğu hakkında.


postu biraz baştansavma yazdım ama idare edin artık
kitabımı satın alabilirsiniz.
daha iyisi; yaşam koçluğumdan faydalanabilirsiniz.

/pm

edik:typo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer adam hiç arkadaşım yok, çok yalnızım diyor ise sosyal fobi, çekingen kişilik düşünülebilir. Ama adam ben yalnızım, yalnızlığı seviyorum, istesem büssürü arkadaşım olur diyorsa ezik kişilik örüntüsünden söz edilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...