Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guneydogu Asya (Agirlikla Vietnam-Kambocya hakkinda)


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar

Kiz arkadasimla Guneydogu Asya ziyareti yapmayi dusunuyoruz. Suresini ve tarihini netlestirmedik henuz ama bir ucundan girip diger ucundan cikmak seklinde degil de, 1 ulkeye odaklanma seklinde olacagini soyleyebilirim zira ikimiz de kisa zamanda sik sik adres degistirmeyi seven veya uzun mesafe katetmeye hevesli kisiler degiliz.

Guneydogu Asya dendiginde akla ilk Tayland gelse de ben oranin turiste doygunlugundan dolayi cok da ozel bir tecrube olmayacagi kansiyla, daha ozgun bir adres olarak Vietnam dusunmekteyim ve aranizda Vietnam'da bulunmus kisiler varsa onlarin izlenimlerini rica edecegim.

Bu esnada gundem basliklarindan birinde Kambocya lafi gecince o da ilgimi cekti ve Kambocya hakkinda da sizlerden bilgi almak isterim, belki fikrimizi degistirmemizi saglar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yemek sıkıntı değil, her mutfaga uygun restoranlar var, hijyen de sorun değil budistler tertemiz, müslümanlar pis.
aşı da gerekmiyor.
yer değiştirmeyi çok sevmiyorsanız vietnamı gezemezsiniz. zira bi ucundan bi ucuna 1800km ve hanoi'den, saigon'a(ho chi minh city) gitmeniz gerek gezmek için ki bu iki şehir arasında çok güzel duraklar var nha trang,hue gibi.
ben 8 günde gündüz gez, gece yataklı otobuse bin şeklinde en kuzeyinden en güneyine kadar inip karadan kambocyaya gecmistim.
güneydogu asya diyince evet ilk akla tayland geliyor ve orayo es geçmemek gerek. hatta 10 kere git yine taylanda git sonra oradan gez falan şeklinde. kambocyada angkor tapınakları var siem reap şehrinde 3 günde biter kambocya. baskenti phnom penh pek tavsiye etmem ama güney sahilleri cennet, özellikle sihanouk ville. 1 hafta deniz kum güneş, balık karides kalamar bira yatabilirsiniz orada.
birde yer değiştirmeyi sevmiyorsanız güneydoğu asya saçma olur. oraya gidenler genelde bi rota çizer ve 20-40 gün arası turla hepsini gezerler. hatta bunu 2 kez yaparlar. taylandın güneyinden malezya>singapur sonra uçak vietnam>laos>kambocya tekrar tayland şeklinde ya da taylandın kuzeyinden laos>vietnam>kambocya dönüş tayland şeklinde.
filipinlere gidebilirsin ama eşinle, bi kaç ada keşfedersiniz maniladan sonra gider yatarsınız deniz kum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler Fistan

Evet Vietnam'in uzunlugu bu noktada devreye giriyor, surekli yolculuk halinda olmak bizim icin zor olabilir malesef. Guneydogu Asya'da en cok merak ettigim ulke su an icin Vietnam ama.

Ne yalan soyleyim Kambocya'da 1 hafta boyunca kalamar + bira seklinde pineklemek de cazip gelmedi degil ama kizi ikna edemem heralde asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
3 kez gittim taylanda, kambocyaya.taylandı en güneyinden en kuzeyine her yerini gezdim. kambocyaya hem batıdan hem dogudan giriş yaptım. en güneyine gittim(sihanouk ville).
gitmişken güneydoğu asyaya 20-30 gün ayırıp laosu da dahil edip hepsini gezmeniz lazım.vietnama 2009 da gittim.en kuzeyinden (hanoi) en güneyine(saigon) 10 günde indim kara yoluyla.o zaman kolaydı vize şimdi nasıl bilmiyorum.
tayland üstteki arkadaşın dediği gibi bi yer değil ama hijyen sıkıntısı yok o doğru.yemek sıkıntısı da yok en olmadı tavuk ızgara yersiniz ya da pad thai, olmadı israil lokantaları var köfte çoban salata. bulamadın burger king var mc donalds var. türkiyenin turisti halt yemiş, hem daha fazla hem daha elit genç turisti var. her yerinde.paiden, chiang maiden adalara her yer turist. kuzey avrupalı, avustralyalı vs. doğası zaten muhteşem vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3-12 Mart Tayland düşünüyorum
1800 TL Ethiad ın uçuşu var 12 saat sürüyor Abu Dhabi aktarmalı.

sorularım;

-bilet fiyatı uygun mudur?
-turlara hiç bakmadım turlardan nefret ediyorum ama daha mı uyguna gelir?
-Sünger gibi içen 2 sap olarak günlük ne harcarız?
-uçuşları düşersek 8 gün ideal mi?


teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vietnam vizesi sandığım kadar zor değilmiş (henüz almadım).

C1 belgesi veya uçak bileti + otel rezervasyonu gerekiyor. Bi de yanına başvuru formunu doldurup Ankara'daki konsolosluktan başvuruyorsunuz.

C1 bekliyorum ben. Approval letter diye de geçiyor, Vietnam'daki Dışişleri tarzı bi devlet dairesinden alınıyor. Business için gidiyorsanız ordan hallederler zaten, turistikte de parasıyla firmalar hallediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bLackcha0s said:

3-12 Mart Tayland düşünüyorum
1800 TL Ethiad ın uçuşu var 12 saat sürüyor Abu Dhabi aktarmalı.

sorularım;

-bilet fiyatı uygun mudur?
-turlara hiç bakmadım turlardan nefret ediyorum ama daha mı uyguna gelir?
-Sünger gibi içen 2 sap olarak günlük ne harcarız?
-uçuşları düşersek 8 gün ideal mi?


teşekkürler.


İyi yolculuklar.

http://i.imgur.com/wzVTbZk.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tayland vazgeçilmemesi gereken çok güzel bir yer. Ama lamer gibi Bangkok'a takılıp sonra da Tayland gördüm dememek lazım. Bütün Bangkok komple Kapalıçarşı esnafının en kötü hali, her yerde adam kazıklamaya çalışan leşler var, ilk gün 10 dolar kazıklandım, bir daha kazıklanmadım. Çok daha beterlerini kaptıranlar oldu ama gördüğüm. "Where are you from" diyen yerli gördüğün anda kaçmak lazım. Chiang Rai'de günlük bir tur almak, Chiang Mai'deyse 4-5 gün kalmak lazım en az. Tabii Phi Phi falan gibi yaz tatili mekanlarını saymıyorum bile.

Kamboçya'nın hükümeti tam yozlaşmış, gelene geçene para geçiriyorlar. Ama halk çok fakir, çok sefalet çekmiş, ama çok temiz insanlar. Angkor Wat inanılmaz bir yer, ama zorlayarak 1 tam günde gezilir, kasabayı da (Siem Reap) gezecem dersen 2 gün olsun. Ucuz ve kaliteli. Phnom Penh'te 2 gün kaldım, yetti. Tarihleri felaketlerle dolu, ülkenin dörtte biri katliamla öldürülmüş, tarihi çok güçlü.

Vietnam'da şehirlerde çok bir şey yok. Adamlar inanılmaz güçlü şekilde modern şehirler inşa etmişler. Şehirler zaten Vietnam savaşı sonrasında baştan inşa edildiği için tarihe dair çok bir şey yok içlerinde. Hükümet ağır komunist, ama gerçek komunist. Vergiler çok ağır, ama o vergiler ülkenin gelişiminde ve savaş yaralarının sarılmasında kullanılıyor, cebe inmiyor. Bunu her yerde görebiliyorsun. Önümüzdeki senelerde de bu atılımların sonucu olarak isimlerini daha sık duyacağız ekonomide bence. Vietnamın gezilecek yerleri şehirlerin dışında. Saygon dışında Cu chi chi tünelleri, kuzeyde Halong körfezi (burada hele kız arkadaşla gidiyorsan mutlaka bi gece tekne konaklamalı gidilmeli) muhteşem.

Tayland vizesiz, Kamboçya kapıda vize 30 dolar (ülkede 1 dolar üzeri her şey için ABD doları geçiyor), Vietnam ise buradan vize alınabiliyor. Kapıda çok daha ucuza da alınabiliyormuş ama konsolosluk çok tavsiye etmiyor, kıllık çıkmasın diye ben buradan aldım.

Laos'a gidişim son dakikada iptal oldu, onun yerine Tayvan'daki arkadaşları görmeye gittim. Çok güzel diyorlar Laos'a da. Oranın sıkıntısı Türklere vizeli, ama vize verecek kurum Türkiye'de yok, çünkü burada konsoloslukları yok. Çevre ülkelerden birine gidip oradan vizeye başvurmak lazım. 1 günde çıkıyormuş diyorlar, denemedim, ama önceden her şeyi ayarlamak lazımmış, çıkmazsa yanar.

Bir de Myanmar muhteşem diye duydum, ama oraya da henüz uğrayamadım.

Tursuz gittim bu arada, sadece kendim ayarlayarak.

THY'den Bangkok gidiş Taipei dönüş 2800'e almıştım ben 3-4 ay önce, aynı bileti momondoda 2600'e de buldum ama sıkıntı çıktı. Bangkok git-gel THY 2600, momondo 2300'dü o sırada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...