Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ADR - TMGD Var mı forumda ?


Aiko

Öne çıkan mesajlar

işyerinin rica/zorlamasıyla tmgd(Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı) belgesi aldım.

Uygulama yönüne dair baya bi sıkıntı çekiyorum. telefonla arayıp danışılabilecek bir yer de yok. bakanlık telefonları açmıyor veya açtığımda dinlemiyor.

fikir danışabileceğim birileri varsa güzel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok tehlikeli iş kolunda olduğumuz için 2 senedir uğraşıyoruz biz, kimsenin bir halt bildiği yok rahat ol. bakanlık ya da il müdürlükleri tam bir hezimet, en ufak bilgi bile alamazsın, aç adr mevzuatını oku demekten başka cevapları da yok. zaten tankerler dışında denetim falan da yok.

tek diyeceğim bu tmgd'cilerin kullandığı bir program var, adını öğrenirim. o baya bilgi veriyor, ürünü seçiyorsun çat çat ilgili mevzuat tablolarını getiriyor, check list falan hazırlıyor.

hadi bir de geçen başımdan geçeni anlatayım. biz niyeyse başlangıçta baya ciddiye aldık bu işi, arabaları revize ettik, 2 adr'li araba aldık, ambalajlardan uygun olmayanları değiştirdik, eşşek yükü para harcadık. sonra baktık denetim yok bişe yok, rakipler tmgd sözleşmesi bile imzalamamışlar falan. her hafta ulaştırma il müdürlüğüne şikayet yazmaya başladım. bunlar da her seferinde 2 gün sonra yeterli personelimiz yok, yol kenarı denetimi yapamıyoruz dediler. 5-6 dilekçe sonra il müdürü geldi. ya dedi siz haklısınız ama hem personel yok, hem de bakanlık yavaş davranın diyor bize dedi. e dedim bunu demek için niye geldin zaten yazılı cevap veriyordunuz böle. ben sizi merak ettim dedi, her hafta dilekçe yazan kim sdfds

yani çok boktan bir iş almışsın başına, geçmiş olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
On 15.05.2019 at 17:48, BarLOA dedi ki:

merak ediyorum sadece bu işle ilgilenen, bu işi yapan birileri var mı ?

herkes belge alıyor, kurslar eğitim veriyor, iş yerleri belge almalısın diyor. sonuç nedir yani.?

@BarLOA cevap veriyim, yok. sadece bu işi yaparak geçinemezsin. istanbul için 3 4 firma var bunlar adam gibi dolu kadro ile çalışıyor. bunun dışında çoğu işyeri mevcut çalışanlarına aldırıyor belgeyi. anadolu hk. fikrim yok.

Birde sistem çok saçma. aşırı zor ve saçma bir sınava giriyosun. sınavı hazırlayanların konular hakkında bilgisi yok. her sınavda 3 4 soru iptal ediliyor. bu sebeple sınav çok zor oluyor. hadi geçtin diyelim. sertifikanın süresi 5 yıl. 5 yıl sonra tekrar sınava girip kazanman gerekiyor ki sınavı geçebilmen için ciddi bir çalışma yapman lazım. ayrıca sınav paralı, eğitim paralı, zorunlu ara eğitimler paralı, sertifikayı almak paralı ve alacağın ücret genelde düşük oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İki sene sonra nereden esti?

ADR çok gıcık bir olay bu arada, gördüğümde bilgisayarı atıp ofisi terk etmek istiyorum. Yüzlerce sayfa sözleşmeleri kurallar, istisnalar, sınıflar, ürün listeleri, her ülkede farklı uygulamalar, cezalar...

Uzak dursun mümkün olduğunda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...