Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming keyboard/mouse


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

ben logitech sadece mouse alirim ? 

 

yorumlardan:

Arkadaşlar genelleme yapmak doğru olmaz ama benim aldığım bu ürünün klavye ışığı modu en düşükteyken hafif sinyal sesi çıkarıyor. Geceleri doğal olarak rahatsız ediyor. Ayrıca klavye başından kalktığım zamanlarda genelde ilk nereye dokunsam elektrik çarpıyor bilginiz olsun önermiyorum.

2. yorum:

 

Klavyenin ışığını kıstığınızda klavyeden çınlama (elektronik anahtarlama) sesi geliyor. Fazla bir ses değil ama geliyor. Ben yazı yazmak için aldım. Bundan 15 sene önce kullandığım HP klavyem vardı. Hissiyatı ona çok benziyor. Tuş hareketi sıradan klavyelere göre daha derine iniyor. Klavye ağır, yerinden oynamıyor. Tuş sesi güzel fakat, sıradan klavylere göre daha sesli çalışıyor bilginiz olsun.

 

duvarda parcalamak icin iyi olabilir

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yok başka bulabildiğim, bunu alma diyeceğine şunu al de abi, olmuyor böyle.

Tactile olacak (elimde red switch klavye var, çalışamıyorum onunla. membrane hyperx taktım, çok daha rahat geliyor)

Türkçe Q olacak

Multimedia tuşları olacak.

Bu üçünün olduğu klavye gösterin, bakayım.

Bunu mu alsam, fareyle de aynı marka: https://www.teknosa.com/razer-blackwidow-v3-te-klavye-tr-p-125085179 Multimedia tuşlarından vazgeçmek istemiyorum ama.

Bunu buldum bir de her istediğimi veren: https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-flare-aura-sync-rgb-cherry-mx-blue-mekanik-oyuncu-klavye-p-HBV00000O7C8W?magaza=GM Bilişim

PS. Razer Basilisk X Hyperspeed almıştım fare olarak, çok memnunum hala.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, GERGE dedi ki:

Yok başka bulabildiğim, bunu alma diyeceğine şunu al de abi, olmuyor böyle.

logitech alma,

asus da almayabilirsin.

razer klavye kullanmadım, clicky seslesi hep uyuz etmiştir. INT Cafe'de kullananı dövesi gelir insanın.

 

steelseries al.

corsair al. x bu yazı için iyi. viola.

multimedya tuşu dediğin için tavsiye YOK. TR klavye de üst segmentte yok.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Viola neymiş diye baktım, Allah'tan seni dinleyip sipariş vermemişim.

QP'de verdiğin linkin yarı fiyatına satıldığını geçersek, linear switch bunlar, öyle yazıyor internette, Cherry'nin sitesinde filan. Linear istemiyorum abi. Kesinlikle istemiyorum.

Cherry MX Brown istiyorum ben, açık ara en iyi tactile o gördüğüm kadarıyla. Daha önce denediğimde de epey beğenmiştim. Benim için ideal bu sanırım.

Multimedia tuşları olmayabilir ama Türkçe şart. Türkçe olmazsa çöpten farksız benim için.

O Logitech ve Asus'dan sonra bir de Omen Encoder buldum Türkçe olan MX Brown. Başka tercih yok gibi, başka yok Türkçe Cherry MX Brown =(

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkçe tuş takımı alırsın, çok zor değil // ben corsair tuşlarını kullanıyorum

(klavyeye +1k veriyorsan)

ben steelseries apex pro'cuyum + forumdan aldığım diğer bebek de Keychron K8.

onun tuşlarını TR ile değiştirdim, bir iki ses tuşunu kullanıyorum sadece ztn.

onu iş için kullanıyorum tr klavye, şu an yazdığım EN klavye...

 

ctrl alt win shortcutlar var neyse ki sene 1999 değil

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Mekanik klavye için 3-4 ay önce aynı sarmala girmiştim. Verilmiştir ama gene şunu paylaşayım:

RTINGS Keyboard Table Tool

Logitech'in istediğim switch'li versiyonunu Türkiye'de bulamayıp diğer markalara bakmaya başlamıştım. Sonunda içime sinen bişi bulamayıp vazgeçtim valla çok gıcık bi süreçti ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Sık sık evden çalıştığımız bu günlerde yazarken rahat edeceğim bir klavye gerekli cidden, gittim aldım ben de.

Valla hiçbirinizi dinlemedim, kendimi de dinlemedim. Gezdim bugün, farklı switchler denedim; gateron, outemu, romer-g, cherry ve razer deneyebildim şimdiye kadar sadece clicky switch ve tactile switch kategorilerinde. En beğendiğimi aldım: Razer BlackWidow V3 Tenkeyless. Multimedia tuşları olan versiyonu da vardı ama bu epey indirimdeydi, 900'e geldi. Form olarak daha rahat zaten yazarken, tam ortalayabiliyorum, büyüklerde biraz solda kalıyor alfabe. Küçük tercih etmemin nedeni bu oldu.

Almadan önce reddit, rtings ve sağda solda sitelerde filan eleştirilerini okudum. Genel olarak Razer Green switchler beğenilmiş gibi ki (eskileri kötüymüş, güncellemişler) sevdim bende. 3-4 saattir aralıksız yazıyorum şu anda, tamamen memnunum. Hissiyati çok iyi, Outemu Red kullanırken yazdım sanıp yazmadığım oluyordu, burada hissediyorum güzelde yazdığını. Tuşların yerine alıştığımdan beri kaçırdığım olmamakla birlikte daha hızlıyım HyperX membrana göre.

Faremde Razer zaten, ondan da memnunum çok. Böyle olunda kolayca Hypershift özelliğini kullanabilecek olmamının da etkisi oldu.

Şimdi çıkıp çamur, paranı çöpe atmışsın, tüm Razer'lar çöp diyeceksiniz, biliyorum ? Sevdim ben ama, faresini de sevdim. Mutluyuz şu an kendisiyle ?

Razer epey düzgün görünümlü, ofiste kullanmaya da uygun şeyler üretiyor bu arada.

PS. Beni en memnun eden kulaklık takılıyken o tactile his nedeniyle rahatça yazabilmek oldu. Kilik/kılank/tönk sesleri de iyi ama %80 kulaklık ile çalışan bir adamım zaten. Keşke ofise götürebileceğim versiyonu olsa bunun...

PPS. İnternette Razer Green'lerin oyundan çok yazı yazmaya uygun olduğu yazıyor yer yer, ondan beğenmiyorlardır belki insanlar, hedef kitlesi belli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

g305 alacam wireless g403 yanına eşantiyon da online AAA - AA çevirici bulamadım adam gibi sitelerde

şunu buldum bi ama 3 tane plastik şeye 50 kağıt ne lan zaten sadece AAA-AA yı istiyorum ama eleman her şeyi set set satıyor bulmuş yolunu ? varsa bir yerde gördüünüz pastalar mısınız link

https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/electrohauz-i-pil-donusturucu-set-aaa-dan-aa-c-ve-d-tiplerine-P477591942

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

38 dakika önce, Silphatos dedi ki:

çin sitelerde var da bi sürü işte tr için hemen alayım diye aradım bulamadım ?

g305 329'a aldım demin bu arada trendyol 40tl kupon vermiş bi de trendyol axess ilk alışverie 30tl kampanya yapmış 70 tl indirimle güzel oldu.

peki neden böyle bir şey yaptım: 

 

nası bi pislik besleniyosun ki terinde bu kadar asit var?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bu arada 100Hz fareden 1000Hz fareye atlayınca aşırı fark etti, oyun için filan değil, normal kullanırken de. 8000Hz Razer'lar uygun fiyatlı ama kablosuzu ne zaman çıkar bunların ya? EVGA çıkarmış bir tane ama biz de yok ki EVGA ne kadar iyidir bilmem.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8000hz ne ya  500hz bile yeter 2ms,  1000hz de 1ms oluyor zaten ondan ötesini fark edebileceğini sanmıyorum. min. 125hz olur bu arada en dandik ofis mouseu bile (8ms) usb standartına göre, 125hz mouse da monitör özellikle 120hz üzeriyle kullanılmaz. yüksek refreshte min. 500hz lazım ki artık en kötü gaming mouse bile default 1000hz

8k hz razer da ilk kez senden duydum baktım şimdi, tam marketing çakallığı ya bilmeyen insanlar için ahah ulan razer. aynı 999999999999dpi olayı gibi, sürekli yüksek dpilı yapıp satmaya çalışıyorlardı bi ara ama kullacağın max dpi 800 bilemedin 1600, üzeri safi marketing

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Vall öyleymiş, 1000'den 500'e düştüm farkı anlamadım. 8000'e gerek yok.

O dpi olayını da anlamadım ben, 1200 dpi kullanıyorum ve rahatım. 1800'e çıkardığım oluyor bazen oyun yavaş gelince, porttan filan artık ama normalde 1200 dpi güzel. 16k var farede. Kimde kullanmıyor bunlar sanırım? Yoksa dpi arttırıp hassasiyet filan mı düşürüyorlar?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir ara öyle pazarlanıyordu da ekrandaki piksel sayısı belliyken aslında aynı hesaba geliyordu. sens düşürüp 16k dpi falan ypamıştım koşa koşa ilk öyle faremi alıp, ulan ne kerizmişiz be. silfatoş çok yanlış ve karanlık bir insan sokakta görsen yolunu deyişdir, ama bu konuda haklı, teslim edelim hakkını...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...