Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming keyboard/mouse


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

On 25.12.2020 at 13:14, Raze dedi ki:

doğru yer burası mı bilemedim ama ben bi şekilde farelerin hep sol tuşunu bozuyorum. bi süre sonra tek dokunmada çift algılama, hiç algılamama, basık tutarken kendi kendine bırakma hepsini yaşatıyorlar saolsunlar

var mı böyle çok iyi diyebileceğiniz bu konuda, yoksa en ucuzundan 10tane alıp sinirlenince duvara mı fırlatayım?

Bu olay senden kaynaklı değil. Mouse üreticilerinin hepsi o tıklamayı sağlayan switch'i aynı üreticiden alıyor. Adamların bi ara 2018 sonu - 2019 ilk yarısı arası bi batchleri hatalı çıktı. Bu yüzden hangi marka alırsan al kısa sürede böyle çift tıka falan gidiyordu. Sonra düzeldi heralde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya buraya da yazmış olayım, hem bilmeyenlere faydası olur hem de pozitif bir şey olarak geçer 

 

logitech g213 klavye vardı bende, aldıktan 6 ay sonra falan çift basmaya, basmamaya falan başladı. delirdim tabi, fatura matura var ama kim uğraşacak, vatan bilgisayar 2 aydan önce vermez diye düşünüyordum. logitech'in yurtdışı support ekibine doğrudan yazıp bir ticket açtırdım. 8 aralık'ta ticketı açtırdık, 14 aralıkta hollandadan kargoladılar, 18 aralıkta yeni klavye vardı elimde (ingilizce layout tabi artık). 

 

çok sövüyordum logitech'e ama müşteri hizmetleri çok iyiymiş sahiden. 

 

o yüzden de g513 mekanik alsam mı diyorum, var mı kullanan? Sdfsd

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Logitech'in servis olayı epey iyi ya, bundan 8-9 sene önce ilk nesil Anywhere MX fare bozulunca aynı şekilde göndermişlerdi. Açıkçası tasarım açısından G513'ü gözüne kestirenlerdenim. Yalnız Türkiye'de GX Blue olan switch'i var stoklarda, tactile veya lineer bulamamak üzücü. Forumdakiler gördüğüm kadarıyla ağırlıklı olarak Corsair ve SteelSeries kullanıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 sene önce Corsair K70 RGB MK.2 Rapidfire Cherry MX Speed almıştım. çok güzel bir klavye. tuşlarının büyüklüğü eski IBM Model M klavyelerini andırıyor. tuşlar çok rahat çıkıyor, klavyeyi temizlemesi kolay oluyor. su geçirmez özelliği de varmış.

ama iki sıkıntısı var klavyenin. birincisi tuşlar fazla hassas, fazla hassas. özellikle space tuşunun üstünde parmağımı tutma alışkanlığım var, farketmeden bastırmış oluyorum, bazen oyunlarda diğer tuşlarda da yaşıyorum bu sorunu. foruma baktığımda başka soranlar da olmuş "Cherry switchlerin özelliği bu, alışmak gerek" diye cevap vermişler. 1.5 senedir alışmaya çalışıyorum da onun dışında rahat bir klavye.

ama esas diğer bir sıkıntı var ki bu son zamanlarda daha da rahatsız etmeye başladı. klavyenin üstündeki metal kaplama şeysi çok rahatsızlık veriyor bana. parmağımı üstüne dokunduğum zaman huylandırıyor, ama tırnağım değince daha da rahatsızlık yaratıyor. şu kaplama şeklini uygulamasalarmış keşke.

keşke bozulsa da bunu atsam diyorum da yakın zamanda bozulacak gibi gözükmüyor. hayır bozulsa 1.500 tl veremeyeceğimi de biliyorum ama napalım idare edeceğiz böyle ?

bu da böyle bir anımdır. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir fikir danışayım o zaman

Mediamarkt'tan bir hediye çekim var, mekanik klavyede kullanmak istiyorum. Çekin üstüne kalanı ben tamamlayacağım için bütçe sınırsız değil 

Kullanım: Ofis bilgisayarını gündüzleri klavyeye bağladığım için en azından 8-9 saat iş olacak ve email + excel yoğunluklu. Onun dışında da oyun olarak genelde FPS, 3rd person rpg falan oluyor diyelim 

 

Gördüğüm kadarıyla opsiyonlar: 

- Logitech g413: Ama bilek desteği yok gördüğüm kadarıyla

- Logitech g513 blue (1299 yazıyor ama fiyatı 950 - 1000 bandına iniyor bunun, geçici olarak yükseldi). Blue olduğu için aşırı ses çıkıyor ama sorum, gece 3'te alt komşuyu rahatsız edecek kadar ses çıkar mı xD

- Corsair K68 

- Razer Blackwidow v3:  Fiyatı diğerlerinden yüksek, farkını hissettirecek mi kullanan var mı

 

Fiyat limitine göre diğer seçenekler de aşağıdaki linkte:

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/category/_oyuncu-klavyeleri-641048.html?searchParams=%2FSearch.ff%3FfilterTabbedCategory%3Donlineshop%26filterCategoriesROOT%3DBilgisayar%2BBile%C5%9Fenleri%C2%A7MediaTRtrc639556%26filterCategoriesROOT%2FBilgisayar%2BBile%C5%9Fenleri%C2%A7MediaTRtrc639556%3DOyuncu%2BAksesuarlar%C4%B1%C2%A7MediaTRtrc641047%26filterCategoriesROOT%2FBilgisayar%2BBile%C5%9Fenleri%C2%A7MediaTRtrc639556%2FOyuncu%2BAksesuarlar%C4%B1%C2%A7MediaTRtrc641047%3DOyuncu%2BKlavyeleri%C2%A7MediaTRtrc641048%26filteravailability%3D1%26filterKlavye_Tipi%3DMekanik%26channel%3Dmmtrtr%26productsPerPage%3D20%26followSearch%3D9572%26disableTabbedCategory%3Dtrue%26navigation%3Dtrue%26filtercurrentprice%3D737%2B-%2B1323&sort=price&view=&page=

ZaugnaKhaldun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Corsair aşırı dayanıklı, tabancayla ateş etsen bana mısın demez tahminen.

Bende de K68 var. Ama aynı şekilde tuşlarda aşırı hassasiyet bende de biraz rahatsızlık veriyor. Eskisine göre çok daha fazla alıştım, ama fazladan tuşa basma, double space basma falan oluyor ara ara. Bir de tuşlar biraz dar geldi bana eski alıştığım klavyelere göre. RGB'si gözüksün diye üste doğru incelir şekilde yapmışlar, öyle olunca da haliyle basılacak üst yüzeyden yiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 parmak yazanlar alisabiliyor mu WASD olayina?

benim bas parmak surekli F uzerinde, ve serce parmak A uzerinde oldugundan, Cyberpunk deniyim dedim K/M ile, sol elim surekli istemsizce asagidaki sekli aliyor. kas hafizazisin ram ini artirmak lazim sadf

controller ile devam ettim, neyseki xbox controller FPS icin baya iyi.

basic-position.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 08.12.2020 at 14:27, reampage dedi ki:
Spoiler

spacer.png

 

Bende süper gereksiz bir harcama yapıp şundan aldım, gateron red aşkına bakalım metal frame ve wireless olması tauntladı.

 

bugün teslim aldım açılmamış olarak.

şirket laptop'uyla:

Spoiler

f14b3ee2-53fa-4073-9a98-73535d4dfea1.jpg

Spoiler

5c13ede3-b441-4090-b9ff-fe6f29600ba5.jpg

benim ufak ormanda, tuşları değişmiş olarak:

unnamed-8.jpg

şimdi alacak olanlara tavsiyeler:

1- ufak enter sıkıntı ama alışılıyor.

2- bilek desteksiz kullanmak imkansız, çok yüksek.

3- switchler red switchlere çok yakın ama cherry mx'den iyi mi? değil. ama daha hatasız yazıyorum corsair red switchlerden.

4- keycapleri çöpe atın, hem bu kadar dandik malzeme - hem aşırı ince - hem de hayvan gibi ses yapıyorlar.

5- illa kablosuz alıcaksanız anna falan alın...

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...